Προφητεία από την Αποκάλυψη του Ιωάννη (4.8.2019)

Προφητεία από την Αποκάλυψη του Ιωάννη (4.8.2019)

Αλλοίμονο αν σιωπήσουμε στον 21ο αιώνα, τον αιώνα των μεγάλων αποκαλύψεων, που ήδη άρχισαν. Σας συμβουλεύω να ακούμε την αλήθεια του Ευαγγελίου, κι αν δεν το κάνομε είμαστε ανάξιοι του βαφτίσματός μας. 

Θα μας ζητήσει λόγο ο Θεός, που δεν μπορέσαμε να κάνουμε άσκηση και επαρκή κάθαρση του εαυτού μας, που δεν μπορέσαμε να μειώσουμε τα πάθη μας και αφήσαμε τον πλανήτη να καεί από την Αλάσκα μέχρι τη Σιβηρία και τις θάλασσες να ρυπανθούν. Το ένα τρίτο των θαλάσσιων οργανισμών, λεν αυτοί που τα μετρούν, έχουν εξαφανιστεί. 

Ξέρετε από πού το ξέρουμε αυτό που συμβαίνει σήμερα, εμείς οι εκκλησιαστικοί, αυτό που λεν έντρομοι τώρα όλοι οι περιβαλλοντολόγοι; Από την Αποκάλυψη. Διαβάστε τα πρώτα κεφάλαια της Αποκάλυψης του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, του τελευταίου βιβλίου του Ευαγγελίου και θα καταλάβετε ότι πλησιάζουν τα έσχατα, χωρίς να σημαίνει ότι θα γίνουν αύριο! 

Ο άγιος μιλά ξεκάθαρα για τις φυσικές καταστροφές των εσχάτων και μας λέει ότι θα δουμε, το εν τρίτο των δασών της γης να καίγεται,  το εν τρίτο των ειδών της θαλάσσης να εξαφανίζεται και θα δούμε να ανεβαίνει το καύμα του ηλίου, υπερθέρμανση του πλανήτη που λεν οι σημερινοί επιστήμονες.  

Επομένως, όταν τα βλέπουμε αυτά εμείς θα πρέπει να αυξήσουμε την  ένταση της προσευχής μας. Να μην παραμένουμε κλειδωμένοι μέσα σε μίαν εγωκεντρική απόλαυση, που μας παρέχει η εποχή μας. Διότι αν αυτό κάνουμε και που δυστυχώς έτσι γίνεται, τρώμε από το μέλλον των παιδιών μας, από τη χαρά των παιδιών μας, για να περάσουμε εμείς καλά. 

Γι’  αυτό, όταν βλέπετε αυτά τα γεγονότα να συμβαίνουν, να ξέρετε ότι σχετίζονται με τον Θεό και τη δημιουργία Του. Υπάρχει άμεση σχέση Δημιουργού και δημιουργίας, δηλαδή ύλης και πνεύματος. 

Οπόταν κάθε δική μας αμαρτία αφορά όλη τη γη, όλο το σύμπαν, όπως και κάθε αρετή μας, κάθε προσευχή μας, κάθε συμπόνια μας και κάθε ελεημοσύνη μας, είναι ένα φιλί της ζωής  στη δημιουργία του Θεού, το οποίο μειώνει το κακό. Προσέξτε αυτό που λέω,  δεν εξαλείφεται το κακό, αλλά μειώνεται. 

Απόσπασμα κηρύγματος Πανιερωτάτου  Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου από την Θ. Λειτουργία που τελέστηκε στον ιερό ναό της Παναγίας της Χρυσοσώτηρας στην κοινότητα Τρεις Ελιές. (4.8.19).