Ο Έλληνας είναι γεννημένος για ηρωισμό και αγιότητα (7.11.2019)

Ο Έλληνας είναι γεννημένος για ηρωισμό και αγιότητα (7.11.2019)

Σας παρακαλώ να έχουμε έγνοια γιατί οι μέρες και οι μήνες που έρχονται είναι πολύ-πολύ  κρίσιμοι για όλη την ανθρωπότητα και το αντιλαμβάνεστε και ᾿σεις, ότι τα μακρά κοντά έγιναν. Όλοι ετοιμάζονται για τον γενικό πόλεμο που προφήτεψαν οι άγιοι του Θεού, από ανατολών έως δυσμών και φρόνιμο είναι να το κατανοήσουμε αυτό. 

Έχει και η Κύπρος, όπως είπαμε και παλαιότερα, το δικό της μερτικό. Τώρα όλοι μιλούν για το μελλοντικό Κουρδικό κράτος, που έλεγε κάποτε ο ψάλτης του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και δεν τον πίστευε κανείς, ο Δημήτρης ο Πρωτόπαπας.

– Θα βγούμε πρόσφυγες, παιδιά μου, τους έλεγε.

– Και θα μείνουμε, πατέρα, για πάντα πρόσφυγες; του έλεγε η κόρη του η Μηλού.

– Όχι, όταν ακούσετε ότι ιδρύθηκε μια καινούργια χώρα στην Τουρκία που θα λέγεται Κουρδία, όσοι ζουν και οι απόγονοί σας, θα επιστρέψουν πίσω.

Βλέπετε τα πράγματα πώς οδηγούνται, εγώ δεν είμαι προφήτης, απλώς είμαι κομιστής ειδήσεων προφητικών. Τα γεγονότα είναι τεράστια, και ήδη ξεκίνησαν στην αυλή μας, στη γειτονιά μας, στη Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία και αλλού… 

Επομένως, πρέπει να έχουμε ανοιχτά τα μάτια της ψυχής μας, για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε όλα αυτά που γίνονται και όλα αυτά που έρχονται. 

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε περισσότερο, είναι τον φόβο. Να μην φοβηθούμε. 

Ο Έλληνας είναι γεννημένος για αγιότητα και για ηρωισμό. Εάν τον Έλληνα τον καταλάβει ο φόβος δεν έχει ηρωισμό, αλλά γίνεται ένας γελοίος. Εάν τον Έλληνα τον καταλάβει δυο φορές ο φόβος δεν μπορεί να αγωνιστεί μήτε πνευματικά, ούτε με νηστεία, ούτε με προσευχή, ούτε με αγρυπνία, ούτε μπορεί να συνεργαστεί με τους αγίους Αγγέλους, τον φύλακα Άγγελο του για την αγιότητα και τότε είναι ο πιο θλιβερός άνθρωπος του κόσμου.

Απόσπασμα κηρύγματος Πανιερωτάτου  Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου από τον Εσπερινό της εορτής της σύναξης των αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ που τελέσθηκε στον ιερό ναό αγίου Αυξιβίου στο χωριό Αστρομερίτης (7.11.2019).