«Τώρα ζούμε τις πιο σκοτεινές ώρες – Το φαρμάκι γίνεται νερό» – Μόρφου Νεόφυτος: Αν είμαι ο επόμενος αρχιεπίσκοπος η ΝΤΠ έμπλεξε

Αποκλειστικά στον Focus FM 103,6 και στον Στέφανο Δαμιανίδη μίλησε ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεοφύτος.

«Αν δώσει ο Θεός και είμαι ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου τότε η Νέα Τάξη Πραγμάτων και οι πολιτικοί που την προωθούν έμπλεξαν με έναν αρχιερέα που θα μιλά για τα πάντα. Όλα τα θέματα είναι Πνευματικά» τόνισε.

Αναφέρθηκε επίσης στη μετά κορωνοϊού εποχή επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος διχασμού εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων ενώ μέλημα του όπως είπε είναι να βοηθήσει όσους επέλεξαν να εμβολιαστούν να καταλάβουν το λάθος που έκαναν.

Άσκησε δριμεία κριτική σε όσους ρασοφόρους προπαγανδίζουν υπέρ της ατζέντας των ΛΟΑΤΚΙ και ξεκαθάρισε ότι εάν γίνει Αρχιεπίσκοπος θα μιλά για όλα τα μεγάλα εθνικά θέματα όπως τα ελληνοτουρκικά και η παράνομη μετανάστευση που τα τελευταία χρόνια απειλεί την Κύπρο.

«Η επαφή με τους αγίους ήταν το μεγαλύτερο δώρο που μου έκανε η πρόνοια του Θεού.

Ήταν το μεγάλο δώρο που μου έκανε η Ελλάδα. Τώρα με την αποδοχή των ομιλιών μου στην Ελλάδα νιώθω ότι επιστρέφω τα οφειλόμενα. Δεν είναι δικά μου, είναι λόγια του αγίου Ιακώβου του αγίου Ευμενίου, του αγίου Πορφυρίου και του αγίου Παισίου.

Ο άγιος Ιάκωβος είχε μέγα προορατικό χάρισμα. Αυτά με τον κορωνοιό τα είχε δει. Είχε πει, μα τι θα βάζουν στον ανθρώπους και θα πέφτουν κάτω…

Στη φωτιά στην Εύβοια, άνθρωποι του Θεού, έβλεπαν από μακριά τους αγίους της μονής του Οσίου Δαβίδ, τον άγιο Δαβίδ, τον άγιο Ιάκωβο και τον γέροντα Κύριλλο να μάχονται με τους δαίμονες της φωτιάς.

Είχα δει τον άγιο Ιάκωβο να σταυρώνει το δάσος και τον ρώτησα γιατί και μου απάντησε ότι θα δοκιμαστούν.

Όλοι οι αρχιερείς έχουν έργο. Η λέξη έργο θυμίζει καθολικισμό. Δεν θα μας ρωτήσει ο Χριστός πόσο γηροκομεία και κατασκηνώσεις κάναμε αλλά πόσους βοηθήσαμε να πιστέψουν στην αιώνια ζωή, ότι ο θάνατος και ο διάβολος είναι νικημένος από το Χριστό. Ότι την αμαρτία μου, που είναι μέσα στα στήθια μου που λέει και ο Καζαντζίδης, την νίκησε ο Χριστός. Το πρόβλημα μας είναι ότι δεν αγαπούμε τον Χριστό. Αυτό είναι το έργο. Πείσαμε τα παιδιά μας, τον κόσμο για αυτό…

Με τους δημοσιογράφους, οι σχέσεις χάλασαν στην αλήθεια.. Έλεγαν, μα είναι δυνατόν ο Μόρφου να έχει τέτοια εμπιστοσύνη στις προφητείες του αγίου Παισίου…. Τέτοιο μεσαιωνικό προφίλ δεν το περιμέναμε από τον Μόρφου, που τον θεωρούσαμε προοδευτικό.

Είμαι προοδευτικός αλλά είμαι παραδοσιακός ταυτόχρονα. Και είμαι άνθρωπος που τα πάθη μου τα βλέπω και τα ομολογώ σε όλο το λαό. Λένε, είναι καλός ο δεσπότης μας αλλά νευριάζει εύκολα, όμως μετά ζητάει συγνώμη.

Εγώ είμαι παιδί προφητών. Εμένα με γέννησαν αυτοί, με διαμόρφωσαν. Αν αρνηθώ τον προφητικό λόγο Παισίου, Ιακώβου, Πορφυρίου, Ευμενίου, Σοφρωνίου, ε τότε, τι μένει από μένα, να αρνηθώ δηλαδή των εαυτό μουꓼ

Να σου λέει δηλαδή ένας Ιάκωβος, να προσέχεις τον εαυτό σου διπλά, έχεις ιερά αποστολή να εκτελέσεις, και να είσαι 19 χρονών 20, θα γίνεις επίσκοπος παιδί μου στο τόπο της γεννέσεως σου. Αυτά είναι που δεν θέλει να λέει ο Μόρφου.

Τον διωγμό που υπέστη από τους δημοσιογράφους για τις προφητείες, τον κορωνοϊό που πήγα ενάντια στην νέα τάξη πραγμάτων και τους ομοφυλόφιλους, που δεν είναι οι ομοφυλόφιλοι αλλά οι ΛΟΑΤΚΙ. Την βλέπεις εκείνη την εικόνα, την αγία Μαρία την αιγυπτία. Μου την έκαναν δώρο τα πνευματικά μου παιδιά οι ομοφυλόφιλοι που έρχονται εδώ και εξομολογούνται και βοηθήθηκαν από τους αγίους να αντιληφθούν ότι είναι πάθος, δεν χρήζει υπερηφάνειας αλλά ταπεινώσεως και σιγά-σιγά άλλοι να το μειώσουν και άλλοι να το μετατρέψουν σε έρωτα Χριστού.

Άρα εμείς δεν τα έχουμε με τους ομοφυλόφιλους αλλά με αυτούς που θέλουν πρώτα να το αποδεχτούμε ως φυσικό και δυστυχώς βρέθηκε και επίσκοπος στην Ελλάδα. Οι άλλοι αρχιερείς εσιώπησαν. Και είπε, αν κάποιοι έχουν μέσα τους αυτήν την επιθυμία, την έβαλε ο Θεός.

Δαμιανίδης: Μπορεί να είναι αύριο στον αρχιεπισκοπικό θώκο

Μόρφου: Ο Θεός να μην τον αφήσει. Και δεν θα τον αφήσει. Και αυτό να μην το κόψετε. Έχει σχέδιο ο Θεός και θα ανακαινίσει την εκκλησία με ανθρώπους γνήσιους, ρωμιούς.

Δαμιανίδης: Είχαμε και την βάφτιση στην Γλυφάδα με τον Αμερικής…

Μόρφου: Ξέρω, ξέρω… Στα ίδια πλαίσια που είπα για τον προηγούμενο αρχιερέα, που βλέπει αυτήν την επιθυμία και άλλες επιθυμίες.

Τώρα έχουμε επιθυμίες των παιδόφιλων, των κτηνοβατών, των μεταναστών, δεν είναι μόνο οι σεξουαλικές επιθυμίες, να επιβληθούν στο κόσμο με το νόμο της σαρίας, οι μουσουλμάνοι οι φανατικοί, επιθυμία είναι και αυτό. Με τη λογική που είναι η λογική της ΝΤΠ πρέπει αυτές τις επιθυμίες να τις αποδεχτείς, μετά να τα κάνεις νόμο και μετά να σε κυβερνήσουν.

Δαμιανίδης: Αν γίνετε αύριο αρχιεπίσκοπος πως θα αντιμετωπίσετε το μεταναστευτικό που η Κύπρος έχει μεγαλύτερο πρόβλημα από την Ελλάδα. 

Μόρφου: Να ξεσηκώσει τον κόσμο. Το ερώτημα που το έκανε και μιας εφημερίδα χτες που με είχε πολεμήσει αλλά μάθαμε να συγχωράμε. Ο επόμενος αρχιεπίσκοπος πρώτα πρέπει να κάνει 40 λειτουργίες για να δώσει δύναμη και φώτιση ο Θεός και να γυρίσει όλες τις μητροπόλεις για να ενημερώσει ποια είναι τα πρωταρχικά προβλήματα της κοινωνίας που πρέπει να ξεσηκωθεί ο κόσμος. Ξεσηκωμός δεν σημαίνει πετροβολώ. Όχι βία, νόμιμα. Να διαμαρτυρηθεί δυναμικά στους επόμενους κυβερνώντες. Είδες τη ωραία που κυβερνά ο Θεός την Κύπρο. Έχουμε εκλογές για νέα κυβέρνηση και αρχιεπίσκοπο. Και ευχόμαστε η νέα κυβέρνηση να είναι λιγότερο υπάκουη στην ΝΤΠ που προωθεί την μετανάστευση. Ποιος του το είπε αυτό στον κόσμο. Τα κανάλια της Κύπρου, σιγησάτο. Ο αρχιεπίσκοπος πρέπει να πείσει τους μητροπολίτες να μιλήσουν. Δε χρειάζεται να πας σε κάθε πόλη. Η δουλειά γίνεται και από το διαδίκτυο. Καλείς τον κόσμο όπως έκανε ο Μακάριο και κάνεις μια ομιλία.

Υπάρχει και μια άλλη παράμετρος που μπορεί να μας προλάβει. Να δώσει λύση ο Θεός μέσα από τα χάλια των ανθρώπων. Δια των ενεργειών των ανθρώπων εργάζεται και ο Θεός μέσα από τον γ΄ππ. Όπου θα υπάρξουν τέτοιες ανακατατάξεις στην διαλυμένη Ευρώπη και στην Αμερική που θα δεχτεί φοβερές καταστροφές, φυσικές και αφύσικες. Θα πληρώσει ο κάθε λαός τα αμαρτήματα του. Και αυτοί έχουν πολλά. Ήδη ανησυχούν για την δυτική ακτή που δέχεται αλλεπάλληλους σεισμούς 6 ρίχτερ και δεν τα λένε εδώ, δεν τα ξέρει ο κόσμος. Ο Θεός περιμένει την μετάνοια. Δεν έρθει η μετάνοια θα έρθει η εγχείρηση. Και η εγχείρηση είναι πάντα επώδυνη. Αυτά είναι που δεν θέλουν να λεέι ο Μόρφου.

Τώρα εγώ έχω κανένα λόγο παραμονές εκλογών να σου λέω αυτά τα πράγματαꓼ Αλλά ξέρεις φίλος ο Πλάτων φιλτάτη η αλήθεια.  Δεν μπορώ να ξεφύγω από την αλήθεια. Όχι ας μη γίνω αρχιεπίσκοπος, ας με βγάλουν και από Μόρφου. Το κελί μου το έχω έτοιμο για να ζήσω ασκητικά τα επόμενα χρόνια που μου απομένουν.

Ο πόλεμος και οι σεισμοί και οι καταποντισμοί είναι αποτέλεσμα τριών μεγάλων αμενανόητων αμαρτημάτων. Των εκτρώσεων, των παρα-φύσει που γίνονται εντός και εκτός γάμων, όχι μόνο από τους ομοφυλόφιλους και του σατανισμού. Είναι πολύ διαδεδομένη δυστυχώς και στην Ελλάδα και ούτε αναφέρονται οι αρχιερείς και αλωνίζουν οι μάγοι, οι σατανιστές και οι παιδόφιλοι.

Δαμιανίδης: Αν μιλήσεις σε αποκαλούν ψεκασμένο και γραφικό.

Μόρφου: Η διαφθορά είναι πασίδηλη και μέσα στο ράσο και έξω από το ράσο. Ο κόσμος καταλαβαίνει πια ότι το ψάρι, βρώμισε και μάλιστα από τι κεφαλή και τώρα είναι και η ουρά. Σε λίγους μήνες θα ψάχνουν με το κερί, έναν δημοσιογράφο να λέει την αλήθεια, έναν παπά που να κάνει λειτουργίες που να παρηγορούν την ψυχή, ένα δεσπότη που να ορθοτομεί το λόγο της αλήθειας. Ένα δάσκαλο που να ξέρει να διδάσκει ορθοδοξία και ιστορία.

Τώρα ζούμε μέσα στο δαιμονικό σκότος. Η επέλαση όμως του σκότους κατ εμέ, είναι στο τέλος της. Θα περιμένουμε να μιλήσει ο Θεός.

Δαμιανίδης: Ενάντια στα εμβόλια και στις μάσκες. Αισθάνεστε δικαιωμένοςꓼ

Μόρφου: Από δω το εμβόλιο από δω ο τάφος, διαλέξτε, λέει ο πρώτος της Ελλάδος. Άκου λογική… Μαυροφορεμένος αισθάνομαι. Δικαιωμένος που γεμίζουν οι τάφοι με παιδιά και νέους και αθλητές και ηθοποιούς

Το θανατικό στην Κύπρο αυξήθηκε κατά 30% και δεν το λένε οι δημοσιογράφοι, μόνο ο Σωτηριάδης το λέει και οι δημοσιογράφοι τον κόβουν. Ήρθε από το Χάρβαρντ και τον πολεμούν. Τον παρακαλούσαν τα Αραβικά Εμιράτα. Ήρθε και στην Κύπρο τον βάλανε φυλακή! Εμένα που δεν με βάλανε ακόμα, είναι που με προστατεύει το ράσο και η αγάπη του Θεού. Αν θέλει όμως ο Θεός, τιμή του.

Ο άγιος Πορφύριος μου είχε πει ότι θα έρθει η στιγμή που θα ακούγεται η φωνή σου από τον Καναδά μέχρι την Αυστραλία με την βοήθεια της τεχνολογίας.

Η επιστήμη του Χαράρι και των άλλων άχαρων είναι εις βάρος της επιστημονικότητας.

Ο Γκέιτς αγόρασε την μισή Ουκρανία και τη μισή Τουρκία, που αύριο θα είναι Μικρά Ασία, για να μας πουλά τα δικά του κρέατα και τα δικά του φάρμακα και τα έντομα. Εδώ μιλάμε για τη χρήση της επιστήμης από σκοτεινές δυνάμεις.

Τον Μοντανιέ και άλλους επιστήμονες οι δημοσιογράφοι τους απέκλεισαν. Για αυτό και σε ένδειξη διαμαρτυρίας σε αυτές τις εκλογές τους απέκλεισα. Γνωστός δημοσιογράφος μου ζήτησε να μιλήσω στην εκπομπή του και του είπα όχι. Μα όποτε έρχεσαι ανεβαίνει η θεαματικότητα ανεβαίνει, αν δεν έρθεις εποιήσαμε ουδέν, μου είπε. Σε κανέναν σας. Όχι γιατί δε σταθήκατε δίπλα μου αλλά γιατί δεν σταθήκατε δίπλα στο κόσμο την ώρα που απειλείται η ζωή τους. Να προβάλαμε τις απόψεις τις δικές σας που ήταν αντιεπιστημονικές, μου λέει, όχι αλλά να προβάλετε σε ίσους χρόνους και να δώσετε την δυνατότητα της πληροφόρησης. Και πήγαν όλοι φοβούμενοι ότι θα χαλάσουν την καθημερινότητα τους.

Για αυτό μέσα μου δεν είναι δικαιοσύνη που αισθάνομαι αλλά πόνο θλίψη και συμπόνια στους εμβολιασμένους. Έψαξα όλους αυτούς τους μήνες που υπάρχει μια σχετική ηρεμία η οποία θα ανατραπεί σύντομα, προς το κακό, μόνο ο πόλεμος θα κάνει χειρόφρενο, να βρω τρόπο να βοηθήσουμε να αντιληφθούν ότι έκαναν λάθος και να μη πνιγούν στην απελπισία και στην τάχα μου επιστημονικοσύνη των τάχα επιστημόνων. Και όταν αντιληφθούν ότι έκαναν λάθος, αν πιστεύουν σε Θεό να πάνε σε έναν πνευματικό να εξομολογηθούν, γιατί το πρόβλημα δεν είναι ιατρικό, όπως είπε και ένας φωστήρας αρχιερέας που θέλει να γίνει και αρχιεπίσκοπος αλλά κατ εξοχήν πνευματικό. Ότι αφορά τη ζωή και το θάνατο, την υγεία και την ασθένεια είναι κατ εξοχήν πνευματικό. Να πάνε ένα εξομολογηθούν και με κάποιες ευχές εκκλησιαστικές, το φαρμάκι γίνεται νερό. Τι λέει το Ευαγγέλιο και αν πιείτε κάτι που είναι θανάσιμο, δεν θα σας αγγίξει, αρκεί να έχετε μετάνοια.

Λένε μερικοί δημοσιογράφοι ότι θέλω να αντλήσω ψήφους από τους ανεμβολίαστους. Μα τέτοιος είναι ο Μόρφουꓼ Μα αν το κάνω, δεν είμαι πατέρας, γίνομαι τέρας.

Ότι και να κάνεις στον Κύπριο αρχιερέα το έχει μέσα του να τοποθετείται. Από τη στιγμή που έχουμε κατακτητή και μας γυροφέρνει και θέλει να κατακτήσει όλη τη Κύπρο και τη μισή Κρήτη δεν μπορείς να μη μιλάς.

Έαν ο λαός με βάλει στο τριπρόσωπο και στη συνέχεια οι αρχιερείς με βάλουν προεστώτα τους, αν γίνει αυτό το θαύμα, τότε η ΝΤΠ έμπλεξε και έμπλεξαν όλοι οι πολιτικοί με έναν αρχιεπίσκοπο που γνωρίζει γεωστρατηγική και την μελετά. Που έχω φίλους αδελφικούς και παιδιά, όχι οπαδούς, μελετημένα, που θα είναι δίπλα, για όλα τα θέματα.

Για μας εθνικό θέμα είναι και το μεταναστευτικό και τα διαζύγια, οι άνθρωποι οι οποίοι ναρκώνονται με τα ναρκωτικά, οι ευαίσθητοι για να μη βλέπουν τα πάθη και τα λάθη τα δικά μας, η υπογεννητικότητα, η επιθετικότητα των τούρκων, οι σκοπιμότητες της ΝΤΠ, να μειώσουν τον πληθυσμό της γης.

Ακουν μερικοί και λένε, μα πιστεύει ο Μόρφου που διάβασε τρεις βιβλιοθήκες αυτά τα μυθεύματα. Μα επειδή διάβασα τα πιστέυω.

Έμπλεξαν, τους το λέω να το ξέρουν, δεν κρύβομαι, να το παίζω να λέω ξέρεις μα εγώ θα βλέπω μόνο τα πνευματικά. Όλα είναι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΆ.

Ο Πατριάρχης ασχολείται με το οικολογικό και είναι τιμή του. Γιατί επιτρέπεται στον Οικουμενικό να ασχολείται και στον αρχιεπίσκοπο Κύπρου όχι με τους κατακτητέςꓼ

Τι γύρευε η ρωσική εκκλησία να στείλει έξαρχο στην Αφρική και να λέει στους ντόπιους φύγετε από την Εκκλησία σας και ελάτε σε μένα να σας δώσω 300 ευρώ σύνταξη.

Δαμιανίδης: Τρίβει τα χέρια του το Βατικανό

Μόρφου: Ο διάολος τρίβει τα χέρια του. Άμα πεις Βατικανό διάολος δεν είσαι μακριά…

Δεν θα δοθούν πρόχειρες κακές λύσεις.

Τα σχίσματα δεν είναι χιλιάδες, μη σου πω είναι εκατομμύριο.

Ο πειρασμός θέλει πρώτα να καταστρέψει το ψυχή και το σώμα. Και σου λέει κέρδισα το σώμα και την ψυχή, δικός μου είναι. Ο κάθε άγιος Ιάκωβος, είναι αντίσταση και άμυνα στον αόρατο πόλεμο.

Το χάος που θέλει ο εχθρός της πίστεως βλέπω ένα καλό. Υποχρεώνει όλους να γίνουν πιο ευαίσθητοι σε πνευματικά θέματα. Να προσέξουμε όμως η ευαισθησία να μη μας οδηγήσει σε ζηλωτισμό και απομάκρυνση από την μητέρα εκκλησία ακόμα και όταν οι κεφαλές έχουν θέμα και έχουμε διαφωνίες. Από το χάος, λένε οι ψαλμοί έφτιαξε ο Θεός την δημιουργία. Το ίδιο θα κάνει και τώρα.

Τώρα ζούμε τις πιο σκοτεινές ώρες. Οι πιο σκοτεινές ώρες είναι πριν την αυγή. Όταν θα αρχίσει η αναλαμπή θα υποχρεωθεί το φως να μαζέψει όπου βρει και θα υπάρχου, φωτεινοί ιεράρχες, φωτεινοί ιερείς και φωτεινοί λαϊκοί.

Και θα γίνει η μεγάλη σύνοδος. Είναι προφητευμένη από πολλούς αγίους. Και μάλιστα ένας που απέφευγε τις προφητείες, ο άγιος Πορφύριος. Και τότε όλα αυτά τα θέματα, παλαιοημεροληγιτικό, Ουκρανίας, Σκοπίων και άλλα που ίσως προκύψουν, θα πάρουν τη λύση τους.

Τώρα έχουμε το χάος, την εγχείρηση και θα φανεί ποιοι αγαπούν το φως. Και δεν είναι απώλεια αν θα σκοτωθούν. Θα σβήσει το ρεύμα για λίγους μήνες, θα πέσει το διαδίκτυο, η πείνα που θα πεθάνουν παιδιά.

Ένα είναι η απώλεια. Η αιώνια απώλεια. Η αιώνια απώλεια σημαίνει να πεθάνει η ψυχή πριν πεθάνει το σώμα. Για αυτό και λέω στους εμβολιασμένους αδελφούς, ξανασκεφτείτε το, μετανοήστε, είναι πνευματικό το θέμα».

Πηγή: https://choratouaxoritou.gr/?p=233390