Το χρονικό της ντροπής: Πότε και πως επιβλήθηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στη χώρα μας

Πηγή: https://choratouaxoritou.gr/?p=268235

Ήταν 25 Δεκεμβρίου του 2020, ανήμερα των Χριστουγέννων όταν έφτασαν στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις των εμβολίων κατά της covid-19.

05/20/2023

Η υποδοχή τους από την κυβέρνηση και τους “ειδικούς” ήταν πανηγυρική. Ήταν αυτά που θα μας οδηγούσαν στην «ελευθερία» και θα μας εξασφάλιζαν την υγεία μας.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε προηγηθεί ένας χρόνος που οι περισσότεροι ζούσαμε μέαα σε συνθήκες φόβου και τρόμου για τον νέο ιό.

Έναν ιό που είχε έρθει στα καλά καθούμενα από την Κίνα και εξαιτίας του είχαν επιβληθεί απανωτά lockdown για να ανασταλεί η διασπορά του.

Έναν ιό που μεταλλασσόταν διαρκώς και σκότωνε (όπως έλεγαν) ανεξέλεγκτα και καμιά ουσιαστική θεραπεία δεν υπήρχε, ούτε φαινόταν στον ορίζοντα.

Τα ΜΜΕ ανακοίνωναν καθημερινά εκατοντάδες θανάτους και κρούσματα, οι απόψεις των “ειδικών” για το ποιοί, πόσο και πως κολλούσαν και μετέδιδαν διίσταντο, ενώ ο Σύνταγμα στη πραγματικότητα είχε ανασταλεί και η κυβέρνηση ασκούσε την εξουσία μέσα από έκτακτα διατάγματα που όριζαν την καθημερινότητα του καθενός.

Στο κλίμα συνέβαλαν τα άρθρα με τους πηχυαίους τίτλους, τα ρεπορτάζ μέσα από τις εντατικές με τους κουκουλωμένους δημοσιογράφους και οι μαρτυρίες επιζώντων (που προβάλλονταν έντεχνα) και περιέγραφαν μια πραγματική κόλαση.

Δεδομένου του πανικού που είχε επικρατήσει, τα “εμβόλια” βασιζόμενα στη νέα τεχνολογία mrna και με άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης, έμοιαζαν η μόνη λύση.

Έτσι, ο πληθυσμός κλήθηκε να τα χρησιμοποιήσει και να τα βάλει στο σώμα του, ώστε να δημιουργηθεί “τείχος ανοσίας”, χωρίς καμιά συζήτηση και, το κυριότερο, χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες μελέτες.

Μελέτες οι οποίες φυσικά δεν μπορούσαν να έχουν ολοκληρωθεί αφού απαιτούσαν κλινικές δοκιμές ετών και όχι μερικών μηνών. Ωστόσο η ανυπαρξία μελετών όπως η αντικαρκινική, η υπατοτοξική καθώς και πολλές άλλες, ήταν κάτι που κανείς δεν επισήμανε.

Ούτε κανείς φυσικά σημείωνε ότι ήταν αυτή ακριβώς η ανυπαρξία μελετών που καθιστούσε τις παρενέργειες, βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες άγνωστες και έβαζε έτσι στην πραγματικότητα σε κίνδυνο την υγεία όσων το επέλεγαν.

Βεβαίως κανείς επίσης από τους “ειδικούς” δεν έλεγε ότι η επιδημιολογία σαφώς τόνιζε ότι σε “περίοδος πανδημίας και επιδημίας δεν διενεργούνται εμβολιασμοί”…

Αυτό, όπως και ότι τείχος ανοσίας δεν δημιουργείται σε ιό που διαρκώς μεταλλάσσεται και ότι η κάθε μετάλλαξη είναι ασθενέστερη από την προηγούμενη, το έλεγαν κάποιοι άλλοι, μόνο… που τα ΜΜΕ δεν τους “έπαιζαν”…

Η αλήθεια είναι ότι και κανείς δε γνώριζε, αν τα φερόμενα ως εμβόλια, σκευάσματα, διέκοπταν την μετάδοση, ποια τα επίπεδα ανοσίας που προκαλούσαν και για πόσο χρονικό διάστημα διαρκούσε αυτή. Όμως, όταν ο οποιοσδήποτε εξέφραζε επιφυλάξεις, βαφτιζόταν ως «ψεκασμένος» ενώ δεν έλειπαν δεκάδες άλλα κοσμητικά επίθετα για την ψυχική του υγεία και την νοημοσύνη του.

Παρόλα αυτά, οι πρώτες ουρές στα εμβολιαστικά κέντρα εμφανίστηκαν. Κέντρα που δημιουργήθηκαν και λειτούργησαν με ταχύτητα και επιτυχία πρωτόγνωρη για τα πεπραγμένα του ελληνικού κράτους.

Έφταιγε ο φόβος, η συστηματικότατη πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ, τους ειδικούς και τους κυβερνώντες, οι ελλειμματικές συνθήκες (για να το πω κομψά) που επικρατούσαν χρόνια τώρα στα νοσοκομεία της χώρας και που όλοι γνωρίζαμε και το κυριότερο, ότι όλοι ήθελαν τις ζωές τους πίσω, να αισθανθούν ασφαλείς και να μπορούν να κυκλοφορήσουν όπως παλιά. Έτσι οι ουρές γρήγορα, για το «ασφαλές και αποτελεσματικό» σκεύασμα, όπως βαφτίστηκε, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Ο κόσμος δεν έδειχνε να πτοείται ούτε από τους πρώτους θανάτους που σημειώθηκαν (κατέρρευσε μόλις σηκώθηκε από την καρέκλα, βγήκε από το εμβολιαστικό κέντρο έκατσε σε παγκάκι και λίγο μετά πέθανε, πέθανε από σύνδρομο θρόμβωσης με θρομβοπενία), ούτε από τις εκτεταμένες αναφορές για άλλες παρενέργειες που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας (έμεινε παράλυτος μετά τον εμβολιασμό του, έπαθε εγκεφαλικό κλπ).

Μάταια επιστήμονες όπως ο Μοντανιέ (ο Θεός να τον αναπαύει στον παράδεισο) και ο Μπαγκντί δεν δίσταζαν να τα αποκαλέσουν επικίνδυνα και προβληματικά και να προειδοποιούν για σοβαρά προβλήματα. Ο φόβος (και ο καταναγκασμός) βλέπεις νικάει τα έρμα..

Το κυριότερο όμως ήταν ότι δεν φάνηκαν να πτοούνται ούτε αυτοί που έπρεπε, οι ιατρικοί σύλλογοι και η κυβέρνηση. Το σκεύασμα εξακολουθούσε να είναι «ασφαλές και αποτελεσματικό» και όσοι το αρνούνται «ψεκασμένοι».

Το κοσμητικό επίθετο βέβαια το επέρριπταν και σε όσους αρνιούνταν την μάσκα ως μέσο προστασίας ή προειδοποιούσαν για αρνητικές συνέπειες από τη χρήση της. Αλησμόνητα τα περιστατικά με την αστυνομία να κυνηγάει και να επιβάλει πρόστιμα σε πολίτες που δεν την φορούσαν ενώ μόνο γέλια μπορούσαν να προκαλέσουν όσοι τις φορούσαν την ώρα που κολυμπούσαν ή ενώ οδηγούσαν μόνοι, μέσα στο αυτοκίνητο τους. Και όλα αυτά ενώ δεν υπήρχε καμιά μελέτη που να επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα της στη προστασία από τον νέο ιό ενώ, ούτε στην πορεία αποδείχτηκε κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, αναπολώντας εκείνη την περίοδο, διαπιστώνω ότι λίγοι ήταν εκείνοι που παρατηρούσαν ότι η μεταδοτικότητα του ιού, κατά ένα περίεργο τρόπο, εξαφανιζόταν στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ, στην περιφορά της Πρωτοψάλτη και του ξόανου Αμαλ, στα τζαμιά και στα τεμένη, στις συγκεντρώσεις κατά τις Χρυσής Αυγής, στις εμφανίσεις του πρωθυπουργού, είτε ήταν με ποδήλατο στα βουνά, είτε σε τραπέζωμα, είτε σε περιοδεία, ενώ πάλι κατά ένα περίεργο τρόπο η μεταδοτικότητα του αυξανόταν ραγδαία, σε οποιοδήποτε άλλο σημείο υπήρχε έστω και ένας άνθρωπος (ακόμα στο βυθό της θάλασσας) και ειδικότερα στις εκκλησίες…

Κανείς επίσης δεν παρατήρησε πως υψηλά ιστάμενοι ακόμα και υπέργηροι, και με σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας, έβγαιναν από το νοσοκομείο και σε σύντομο χρονικό διάστημα, σώοι και αβλαβείς, ενώ αντίθετα οι πληβείοι, εύκολα κατέληγαν.

Και ενώ ο πληθυσμός “τρυπιόταν” αβέρτα αλλά το τείχος ανοσίας δεν ερχόταν, άρχισε και η συζήτηση για την επιβολή υποχρεωτικότητας. Βλέπεις έπρεπε όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, να υπακούσουν, προκειμένου να προστατευθούν, να προστατέψουν το κοινωνικό σύνολο και, το κυριότερο, να πάψουν να προβάλλουν αντιρρήσεις…

Έτσι τα ΜΜΕ φιλοξενούσαν άρθρα και δηλώσεις με πιασάρικους τίτλους που σκόρπιζαν περαιτέρω τρόμο: Στα βουνά οι ανεμβολίαστοι, ούτε για καφέ χωρίς εμβόλιο, καθολικός εμβολιασμός για όλους, δεν δικαιούστε να βάζετε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και πολλά ακόμα.

Η αρχή της υποχρεωτικότητας έγινε στις 18-5-21, με διαταγή του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που προέβλεπε υποχρεωτικό εμβολιασμό του συνόλου των πυροσβεστών που υπηρετούν στην ΕΜΑΚ.

Η συνέχεια δόθηκε στη βουλή όπου με τις θετικές ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής ψηφίστηκε στις 21 Ιουλίου 2021, κυβερνητική τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε κατηγορίες εργαζομένων. Κατά τάχθηκαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, παρότι διευκρίνισαν ότι δεν αντιτίθενται στην αντίληψη του υποχρεωτικού εμβολιασμού ως αρχή. Η κριτική της αντιπολίτευσης εστιάστηκε στην συνολική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και στο γεγονός ότι η κυβέρνηση νομοθετεί πρόχειρα και δίχως κοινοβουλευτικό διάλογο.

Βάσει της τροπολογίας, η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού αφορούσε όλο το προσωπικό των ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό), ενώ παράλληλα, εμβολιαζόταν υποχρεωτικά κατά του κορωνοϊού όλο το προσωπικό (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό) σε ιδιωτικές, δημόσιες και δημοτικές δομές υγείας.

Ο αν. υπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, διευκρίνιζε ότι «στην τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών συμπεριλαμβάνεται και το προσωπικό του ΕΚΑΒ και παράλληλα παρατείνονται για επιπλέον τρεις μήνες οι τρίμηνες συμβάσεις του έκτακτου προσωπικού που θα προσληφθεί στη θέση εκείνων που δεν θα εμβολιαστούν και εξουσιοδοτείται το υπουργείο όχι μόνο για την εξειδίκευση μέτρων αλλά και για την επέκταση των κατηγοριών στις οποίες δύναται να επιβληθεί ο υποχρεωτικός εμβολισμός

Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης δημοσιοποίησε διάλογο που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ρωτώντας τον τι θα γίνει σε περίπτωση που όσοι δεν έχουν εμβολιασθεί συνεχίσουν να το αρνούνται. Τι θέλετε τώρα να σας απαντήσω, θα δούμε, ήταν η απάντηση του υπουργού…

Στην περίπτωση μη τήρησης της υποχρέωσης εμβολιασμού, επιβαλλόταν η αναστολή καθηκόντων χωρίς αποδοχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον εργοδότη που απασχολούσε προσωπικό κατά παράβαση της ρύθμισης, επιβαλλόταν διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ για κάθε παράβαση με ανώτατο πρόστιμο τα 50.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής, που διαπιστώνοταν σε επανέλεγχο, επιβαλλόταν πρόστιμο 20.000 ευρώ για κάθε παράβαση με ανώτατο πρόστιμο τα 200.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό απέναντι στον κορωνοϊό ή είχαν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου, υποχρεούνταν να επιδεικνύουν στον προϊστάμενο της οργανικής μονάδας όπου υπηρετούν ή στον εργοδότη τους, αντίστοιχα: -Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 της Ε.Ε. ή -Βεβαίωση εμβολιασμού ή -Βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου.

Έτσι ήρθαν και τα πιστοποιητικά υγειονομικών φρονημάτων στη ζωή μας, που θύμιζαν, τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων της επίσης “δημοκρατικής” Ελλάδας χρόνων πριν…

Η ρύθμιση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των υγειονομικών, μεγάλη μερίδα των οποίων, αρνήθηκε να εμβολιαστεί με αποτέλεσμα, η κυβέρνηση να τους βγάλει σε αναστολή εργασίας με παράλληλη στέρηση των αποδοχών τους και να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα στο ήδη, προβληματικό σύστημα υγείας της χώρας. Περίεργο ωστόσο ήταν ότι η υποχρεωτικότητα αφορούσε τις πρώτες δόσεις και όχι τις μετέπειτα.

Ωστόσο η κυβέρνηση δεν έμεινε μόνο σε αυτά. Από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, όσοι πολίτες δεν είχαν εμβολιαστεί, δεν μπορούσαν να κάθονται στους εσωτερικούς χώρους καταστημάτων εστίασης (καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, κλαμπ) ενώ, για την πρόσβασή τους σε γυμναστήρια, θέατρα και κινηματογραφικές αίθουσες θα απαιτείται αρνητικό rapid test 48 ωρών.

Παρόλο που τα μηνύματα από τις πρώτες μελέτες, για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των «εμβολίων» έδειχναν απογοητευτικά, καθώς η ανοσία “έσβηνε” σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεν διέκοπταν την μετάδοση ενώ πλήθος κόσμου που τα είχε κάνει βρίσκονταν διασωληνωμένοι από κορωνοιό, ενώ άλλοι νοσηλεύονταν με παρενέργειες, η κυβέρνηση δεν πτοήθηκε.

Έτσι στις 1-12-21 έφερε νέα ρύθμιση στη βουλή που προέβλεπε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 ετών. Τροπολογία η οποία πέρασε πάλι με τις ψήφους Νέας Δημοκρατίας και Κινήματος Αλλαγής.

Μάλιστα πριν την ψήφιση της τροπολογίας, ο υπουργός Υγείας είχε φέρει νομοτεχνική βελτίωση η οποία του έδινε τη δυνατότητα να επεκτείνει το μέτρο και σε όσους δεν είχαν κλείσει το 60ο έτος της ηλικίας τους, επεκτείνοντας έτσι σε ακόμα περισσότερους το μέτρο.

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜεΡΑ25 και Ελληνική Λύση καταψήφισαν την τροπολογία, ενώ το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου είχε νωρίτερα καταθέσει και ένσταση αντισυνταγματικότητας, η οποία είχε νωρίτερα απορριφθεί καθώς δεν στηρίχθηκε από κανένα άλλο κόμμα.

Η τροπολογία που ψηφίστηκε όριζε ότι στην περίπτωση μη τήρησης της υποχρέωσης εμβολιασμού επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως, ενώ όριζε και μια διαδικασία απαλλαγής για ορισμένους λόγους υγείας. Δυστυχώς, κάποιοι υπάκουσαν, συναινώντας με αυτό τον τρόπο, στο ότι το σώμα τους ανήκει στο κράτος…

Επίσης, από τις 13 Δεκεμβρίου, οι πολίτες άνω των 60 ετών δεν θα μπορούσαν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους, εφόσον έχουν παρέλθει επτά μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους και δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Από τη μεριά τους οι συνταγματολόγοι διχάστηκαν. Άλλοι έκριναν τα μέτρα συνταγματικά για την προστασία της δημόσιας υγείας. Άλλοι όμως, υποστήριζαν ότι η επιβολή διοικητικού προστίμου παραβιάζει βασικά άρθρα του Συντάγματος που ορίζουν το δικαίωμα ο καθένας να διαθέτει το σώμα του. Ένας από τους συνταγματολόγους που αντέδρασαν ήταν ο κ. Γιώργος Κασιμάτης.

Ωστόσο αυτό, το οποίο και οι δύο πλευρές έβρισκαν προβληματικό ήταν η οριζόντια επιβολή του προστίμου χωρίς τον συνυπολογισμό άλλων κριτηρίων και μάλιστα επαναλαμβανόμενου, το οποίο μπορούσε να πλήξει ακόμα και τη δυνατότητα διαβίωσης ολόκληρων νοικοκυριών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΣτΕ με διαδοχικές αποφάσεις του, έκρινε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι συνταγματικός.

Από την μεριά τους οι «ειδικοί» δεν έπαυαν να φωνάζουν σε κατάσταση υστερίας καθημερινά στα καλο – πετσωμένα ΜΜΕ συμβάλλοντας στον άνευ προηγουμένου εκβιασμό, ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα μας σώσει και πρέπει να επεκταθεί στα παιδιά, στους ιερείς, σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων και εν τέλει στο σύνολο του πληθυσμού. Άνθρωποι που επέμεναν να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού για να προστατευτούν όσοι ήταν ήδη εμβολιασμένοι!!

Όλα αυτά ωστόσο έρχονταν σε πλήρη αντίθεση με σειρά διεθνών συνθηκών πχ ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης τον Ιανουάριο του 2021, Σύμβαση του Οβιέδο Κώδικας της Νυρεμβέργης και το Σύνταγμα, αλλά ποιος νοιαζόταν;

Έπρεπε όλοι να «τσιμπηθούν» με το σωτήριο, θαυματουργικό, υπέροχο, θεϊκό, καταπληκτικό σκεύασμα, που ωστόσο όπως από την αρχή φάνηκε, δεν απέτρεπε την μετάδοση, τη νόσηση, τη νοσηλεία, τη διασωλήνωση και τον θάνατο, ενώ παράλληλα κατέγραφε τις μεγαλύτερες και περισσότερες παρενέργειες στην ιστορία των εμβολίων.

Οι λίγοι γιατροί που αντέδρασαν σε όλο αυτό τον παραλογισμό, μιλούσαν για υγειονομική δικτατορία, για μέτρα χωρίς ουσία και αντίκρισμα και τόνιζαν ότι ο εκβιασμός και οι υποχρεωτικότητες μας πηγαίνουν στην εποχή που ο Μένγκελε έκανε τα πειράματα του πάνω σε ανυπεράσπιστα θύματα. Δυστυχώς οι επιστημονικές και ιδεολογικές τους αντιρρήσεις από τα μεγάλα ΜΜΕ δεν προβλήθηκαν ποτέ. Έτσι υπάρχουν ακόμα και σήμερα άνθρωποι που δεν γνωρίζουν καν τα ονόματα Ε. Σωτηριάδης, Ι. Καβαλιώτης, Δ. Γάκης, Κ. Αρβανίτης, ούτε φυσικά τι ακριβώς είπαν…

Μέσα σε όλο αυτό τον παραλογισμό, η κυβέρνηση κατέθεσε νέα τροπολογία στη βουλή που προέβλεπε “ακαταδίωκτο” για τα μέλη των επιτροπών λοιμωξιολόγων και της επιτροπής εμβολιασμού. Η τροπολογία ξεσήκωσε νέες σφοδρές αντιδράσεις, ωσόσο ουδείς κυβερνητικός πτοήθηκε..

Οι διαμαρτυρίες που δικαιολογημένα προκαλούσαν όλα αυτά τα μέτρα, από λίγες χιλιάδες κόσμου (οι υπόλοιποι φοβόντουσαν να διαδηλώσουν, είτε αδιαφορούσαν, είτε και συμφωνούσαν με όλα αυτά) αντιμετωπίζονταν συνήθως με χλευασμό από τα ΜΜΕ. Ενώ τα κόμματα που καταψήφιζαν στη βουλή, έλαμπαν με την απουσία τους…

Από την μεριά της η ιεραρχία στην αρχή τουλάχιστον τήρησε σιγήν ιχθύος η οποία γρήγορα μεταβλήθηκε σε κραυγές υπέρ των εμβολίων και των μέτρων και εναντίον των ανεμβολίαστων. Από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα η δήλωση του Αθηνών Ιερώνυμου, “από δω το εμβόλιο και από εκεί ο τάφος”, του Ναυπάκτου ότι “η ελληνική εκκλησία ζεί στο μεσαίωνα και αυτό πρέπει να αλλάξει” (σήκωσε και πρώτος το μανίκι) η δήλωση του Δωδώνης που ζητούσε να απαγορευτεί η είσοδος ανεμβολίαστων στους ναούς και του Αργολίδος που ισχυριζόταν ότι “όσοι υποστήριζαν ότι το εμβόλιο είναι επικίνδυνο και αχρείαστο, έχουν την ανάγκη των εξορκισμών του Μεγάλου Βασιλείου”…

Τι και αν η ανάπτυξη του σκευάσματος στηρίχθηκε σε κύτταρα από έμβρυα που έχουν υποστεί έκτρωση. Η εκκλησία όπως φαίνεται, καταδικάζει την έκτρωση αλλά δέχεται τα προϊόντα της. Η αλλιώς επευφημούμε το καθεστώς σε ότι λέει…

Και δεν ήταν μόνο αυτή η στάση της ιεραρχίας για τους εμβολιασμούς που ενόχλησε αλλά και η αδιάκριτη υπακοή σε πλήθος μέτρων της κυβέρνησης που υιοθετήθηκαν χωρίς καμιά αντίρρηση ή ουσιαστική συζήτηση. Έτσι οι ναοί έκλεισαν από την αρχή της πανδημίας (πρώτος διδάξας ο Μεσογείων ο οποίες έκλεισε τους ναούς της επισκοπής του χωρίς καν απόφαση του κράτους ή της συνόδου), επιβλήθηκε όριο παραμονής πιστών ανά τετραγωνικό και είσοδος με πιστοποιητικό εμβολιασμού (!!), η ανάσταση μεταφέρθηκε από τις 12 στις 9 το βράδυ, ενώ πλήθος ιερέων και πιστών συνελήφθησαν για παραβίαση των μέτρων και φυσικά, τους επιβλήθηκε και πρόστιμο. Μεταξύ αυτών ο Μητροπολίτης Κυθήρων που είχε το θράσος (ακούς εκεί φίλε μου!) να τελέσει τους χαιρετισμούς και κάλεσε και τους πιστούς στη λειτουργία και ο Μητροπολίτης Κερκύρας …

Αξίζει να θυμηθούμε και την δήλωση του τότε υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά που ζητούσε να παρέμβει εισαγγελέας όταν ήρθαν στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες με ιερείς να κοινωνούν πιστούς.

Βέβαια, ήταν ο ίδιος που λίγους μήνες πριν, όπως τα δημοσιεύματα της εποχής λένε, έδινε εντολή να περάσουν από το αεροδρόμιο τέσσερα άτομα της συνοδείας της τουρκικής μπασκετικής ομάδας Φενέρμπαχτσε που είχαν πυρετό, αλλά, αυτό, είναι αλλονού παπά ευαγγέλιο..

Όσο για τα περιστατικά με την Θεία Κοινωνία, η (αν) Ιερά Σύνοδος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τόνιζε ότι θα προβεί στις “δέουσες ενέργειες” και πως «ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού».

Κανείς τους βέβαια δεν είπε, ότι όπου υποχρεωτικότητα, εκβιασμός, διαίρεση και διχασμός, εκεί λείπει ο Χριστός… Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι κάποιοι, σκωπτικά τους ονόμασαν Μητρομπολίτες.

Ποιοι αντέδρασαν; Ένας αδέσποτος δεσπότης, όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του, από την Κύπρο, ο Μητροπολίτης Κυθήρων, ο μακαριστός πια Αιτωλοακαρνανίας, ο Γέροντας Ευθύμιος από το Άγιο Όρος, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Παρθένιος, ο π. Αντώνιος Στυλιανάκης, ο π. Α. Γκοτσόπουλος και ο π. Στυλιανός Καρπαθίου και λίγοι ακόμα. Ο τελευταίος μάλιστα, διώκεται από την «Ιερά Σύνοδο» για τις απόψεις του για τα εμβόλια, παρόλο που τις έχει τεκμηριώσει τόσο θεολογικά όσο και επιστημονικά καθότι και γιατρός. Όσο για τον Γέροντα Ευθύμιο, άνθρωπος που δεν συνηθίζει να παρεμβαίνει στα της δημόσιας ζωής, με επιστολή του σημείωνε ότι οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν από βαρύτατες παρενέργειες. Ουδείς εκ της ιεραρχίας αναλογίστηκε αυτή την παρέμβαση…

Λυπηρή επίσης, μόνο μπορεί να χαρακτηρισθεί η στάση ορισμένων ιερωμένων που με αφορμή την προφητεία του αγίου Παισού “παρουσιάστηκε μία ἀρρώστια, γιά τήν ὁποία βρῆκαν ἕνα ἐμβόλιο πού θά εἶναι ὑποχρεωτικό καί, γιά νά τό κάνη κανείς, θά τόν σφραγίζουν” δεν δίστασαν να δηλώσουν ότι έκανε λάθος και πως το είπε για την ασθένεια του aids. Τό πόσο λάθος έκανε, το αποδεικνύουν τα πιστοποιητικά υγειονομικών φρονημάτων (τα κάνανε και ψηφιακά τρομάρα τους) και όσο για το aids, δεν έχει βρεθεί κανένα εμβόλιο.. Λυπηρή επίσης η στάση, σεβάσμιων γερόντων, πνευματικά παιδιά αγίων, που αποφάσισαν ότι το θέμα είναι καθαρά ιατρικό, χωρίς πνευματική διάσταση…

Μέσα σε όλον αυτόν τον πανικό για τον κορωνοιό και τις μεταλλάξεις του και ενώ η μια προέκυπτε πιο μεταδοτική από την προηγούμενη, κάποια στιγμή προέκυψε στη Νότιο Αφρική, η μετάλλαξη Όμικρον. Μάταια τα μέσα προσπάθησαν να συνεχίσουν το κλίμα πανικού. Η μετάλλαξη αποδείχθηκε σαφώς ασθενέστερη, προκαλώντας μικρότερη νόσηση, λιγότερες νοσηλείες και λιγότερους θανάτους ενώ δεν την έπιαναν τα θαυματουργικά!!

Έτσι ο γνωστός πια σε όλους CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να δηλώνει ότι «οι δυο δόσεις δεν την πιάνουν καθόλου και η τρίτη πολύ λίγο» αλλά να μην ανησυχούμε γιατί σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν έτοιμα νέα εμβόλια που θα την πιάνουν. Και πράγματι ετοίμασαν, μόνο που αυτά δεν τα δοκίμασαν καν σε ανθρώπους παρά μόνο με μερικά δύστυχα ποντικάκια…

Στην πραγματικότητα η Όμικρον ήταν η αρχή του τέλους. Το κλίμα του πανικού γρήγορα άρχισε να αποδομείται, ενώ δεδομένου ότι όλοι οι εμβολιασμένοι βρέθηκαν να έχουν κολλήσει δυο και τρεις φορές ο καθένας, τα πιστοποιητικά υγειονομικών φρονημάτων αποδείχθηκαν παντελώς άχρηστα. Μάταια οι “ειδικοί” προέτρεπαν σε επαναλαμβανόμενες δόσεις του “θαυματουργού”. Τα ποσοστά του πληθυσμού που υπάκουε μειωνόταν διαρκώς.

Τελικά οι θάνατοι από την πανδημία στη χώρα μας έφτασαν στους 36.000, εκ των οποίων, οι 10.000 έλαβαν χώρα κατά τον πρώτο χρόνο που δεν υπήρχαν εμβόλια. Δεδομένου ότι τελικά, το 80% του πληθυσμού εμβολιάστηκε, μπορεί βάσιμα να υποθέσει κανείς (μιας και τα πραγματικά στοιχεία δεν δίνονται στη δημοσιότητα) ότι από τις υπόλοιπές 26.000 το 80% που πέθανε είναι εμβολιασμένο. Συνεπώς το πόσους και εάν σώσανε τα «θαυματουργά» μάλλον χωράει πολύ συζήτηση (για να μη πω μπάζει από παντού)…

Εδώ όμως αξίζει να θυμηθούμε την περιβόητη μελέτη Λύτρα, η οποία διαπίστωνε ότι για τους θανάτους ήταν υπεύθυνη και η κακή διαχείριση μέσα στα νοσοκομεία όπου κρεβάτια με έναν αναπνευστήρα βαφτίζοταν ΜΕΘ και όποιον πάρει ο χάρος.

Οι “κακές γλώσσες” πάλι ισχυρίζονταν ότι κάτι νέα φάρμακα, μονοκλωνικά τα λέγανε, ήρθανε στην χώρα μας αργά και πολύ λίγα, με αποτέλεσμα να χαθούν τζάμπα πολλές ζωές ενώ άλλες διέρρεαν ότι “δεν φέραμε μονοκλωνικά για να κάνετε εμβόλιο”…. Άλλοι πάλι λένε, ότι τελικά ο ιός, δεν σκότωνε όπως οι “ειδικοί” ισχυρίζονταν, αλλά οι θάνατοι ήταν αποτέλεσμα υπερ-καταγραφής και ενδονοσοκομειακών λοιμόξεων, ιδιαίτερα σε όσους διασωληνόνονταν.

Όσο για τις παρενέργειες από τα εμβόλια, το κράτος μας άφησε όλο αυτό το διάστημα στα σκοτάδια. Δυο δελτία τύπου που ανακοινώθηκαν, αναφέρουν γενικά και αόριστα διάφορες “πιθανολογούμενες” παρενέργειες, ενώ και οι αριθμοί που καταγράφονται δείχνουν εξαιρετικά μικροί και αμφισβητήσιμοι.

Ειδικότερα πάνω σε αυτό, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δήλωναν ότι γιατροί αρνήθηκαν να τους παραχωρήσουν εξαίρεση λόγο προβλημάτων υγείας, ή ότι αρνήθηκαν να τους εξετάσουν όταν εμφάνιζαν κάποια παρενέργεια.

Τι επέφεραν όλα αυτά; Ένα βαθύ διχασμό. Οικογένειες, φιλίες και συνεργασίας διαλύθηκαν γιατί ο άλλος έκανε ή δεν έκανε το «θαυματουργό». Ο πληθυσμός εκβιάστηκε με λυσσαλέο τρόπο, άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους, γιατροί και ιερείς κυνηγήθηκαν ενώ άλλοι που το κάνανε για να μη τις χάσουν βρέθηκαν στα νοσοκομεία τα οποία ήθελαν να αποφύγουν με σωρό προβλημάτων, είτε γιατί νόσησαν και το “θαυματουργό” τελικά δεν τους προστάτευσε…

Κάποιοι από τους υγειονομικούς προχώρησαν σε απεργία πείνας, μια οδοντίατρος αυτοκτόνησε, ενώ οι “ανεμβολίαστοι” παρέμειναν σε αναστολή εργασίας χωρίς αποδοχές για 17 ολόκληρους μήνες, με τον υπουργό υγείας να δηλώνει ότι θα επιθυμούσε να μην επιστρέψουν ποτέ στη δουλειά τους.

Δυστυχώς όμως, μαθαίνουμε συνεχώς και στη χώρα μας και σε όσες χώρες εφαρμόστηκε εκτεταμένα ο “εμβολιασμός”, για νέα περιστατικά καρκίνων και για ανθρώπους που πεθαίνουν ξαφνικά. Οι περισσότεροι από καρδιά, άλλοι από εγκεφαλικά, άλλοι από πνευμονικά οιδήματα.

Και παρόλο που οι δείκτες της Eurostat δείχνουν ότι στη χώρα μας η υπερβάλλουσα θνησιμότητα αυξάνεται και ενώ υπάρχουν μελέτες που επιρρίπτουν ευθέως τις ευθύνες στα «εμβόλια», ουδείς ασχολείται.

Η όλη ιστορία είχε ίσως μόνο ένα καλό. Ότι οι περισσότεροι έδειξαν το πραγματικό πρόσωπο και τα πραγματικά πιστεύω τους. Οι «παχιές» δηλώσεις για τον Θεό και την πιστή, για την δημοκρατία (υπήρξε ποτέ;…), την ελευθερία και την αυτοδιάθεση, αντικαταστάθηκαν από την επιβολή, την υποχρεωτικότητα, τις ύβρεις, την ειρωνεία και τον καταναγκασμό.

Βέβαια τώρα πια όλα δείχνουν ότι η πανδημία (τους) τελείωσε, οι «ειδικοί» άλλαξαν τροπάριο. Τώρα πια ισχυρίζονται ότι η υποχρεωτικότητα δεν λύνει τα προβλήματα και δεν συμβαδίζει με την ιατρική, ότι δεν απέκρυψαν ότι υπάρχουν παρενέργειες και πως.. δεν λένε ποτέ όλη την αλήθεια. Και ναι, τα λένε και δεν ντρέπονται.

Το δυστύχημα είναι ότι όλοι αυτοί βάζουν ξανά υποψηφιότητα για να μας κυβερνήσουν. Και επίσης φυσικά δεν ντρέπονται. Δυστύχημα επίσης είναι ότι ορισμένοι που σε όλη αυτή την περίοδο της καταπίεσης και του εξαναγκασμού, έλαμψαν με την απουσία τους, εμφανίζονται τώρα ως σωτήρες, που… θα μας σώσουν!

Καταλήγοντας πιστεύω ότι πρέπει να επαναλάβω αυτό που είχε γράψει και ο κύριος Καβαλιώτης. Αυτή η πολιτική και εκκλησιαστική ηγεσία, δεν λειτουργεί για τα συμφέροντα των Ελλήνων. Και οφείλω να προσθέσω, ότι ζητείται λαός να σταματήσει να πιστεύει σε αγύρτες, πολιτικάντιδες, “ηγέτες”, θεομπαίχτες και “αυθεντίες”. Ζητείται λαός να τους στείλει στον αγύριστο, πριν είναι πολύ αργά..

Πηγή: https://choratouaxoritou.gr/?p=268235