Τεύκρος Κούμας: «Σε στηρίζω γιατί είσαι ο μόνος που μπορείς να μιλάς και να διεκδικείς τα της εκκλησίας χωρίς να φοβάσαι τη δύναμη του κόσμου αυτού»

Αγαπημένε μου Επίσκοπε Νεόφυτε, σε στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις, πρώτα δια της προσευχής στον Κύριο και μετά με κάθε ανθρώπινη δύναμη. Είσαι άξιος και έχεις αυθεντικό αγωνιστικό φρόνημα. Δώσε τον αγώνα σου Ταπεινά, αρχοντικά όπως κάνεις πάντα και είμαστε μαζί σου.

Για μένα αυτό που σε ξεχωρίζει είναι ο αυθεντικός, τολμηρός και παιδαγωγικός σου λόγος. Είσαι αγωνιστής και να ξέρεις όποιο και να είναι το αποτέλεσμα σε αγαπάμε πολύ. Εσύ μας έδειξες χωρίς περιστροφές τον αληθινό δρόμο, τον δύσκολο αλλά γεμάτο χάρη Θεού στις δύσκολες ώρες.

Σε στηρίζω γιατί είσαι ο μόνος που μπορείς να μιλάς και να διεκδικείς τα της εκκλησίας χωρίς να φοβάσαι τη δύναμη του κράτους και του κόσμου αυτού. Θα σε πολεμήσουν, θα σε πληγώσουν, και το λυπηρό είναι ότι αυτό θα γίνει από ιερωμένους και αυτό δυνατό να σε κλονίσει. Μείνε σταθερός Γέροντά μου και δώσε τον καλό αγώνα της πίστεως, μην πέσεις στο επίπεδό τους, για τον Χριστό μας, και άσε την Θεία πρόνοια να δώσει το σωστό.

Να ξέρεις ότι σαν λαός δεν αξίζουμε ένα Αρχιεπίσκοπο σαν εσένα, ίσως χρειαστείς να λες τα βρώμικα και γι’ αυτό δεν θα σου επιτρέψουν να εκλεγείς. Ότι και να γίνει όμως να ξέρεις ότι είσαι χαριτωμένος και θα παραμείνεις ο Φάρος, ο οδοδείκτης στην ζωή μας, και ιδιαίτερα όταν θα ζούμε αυτά που θα έρθουν θα είσαι η αληθινή παρηγοριά στις καρδιές μας.

Αδελφέ μου, Γέροντά μου, Επίσκοπέ μου, είσαι γενναίος και δεν σε φοβάμαι, εύχομαι στον Κύριό μας να σε αξιώσει να γίνεις Αρχιεπίσκοπος Θεού συνεργούντος. Σε αγαπάμε πολύ.

Τεύκρος Κούμας, Τραπεζικός.