Περιστερώνα: Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και παρουσίαση του σχεδίου αναστήλωσης του Ναού (25 Σεπτεμβρίου 2022)

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Οσίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος Περιστερώνας , ανακοινώνει στους πιστούς, ότι έχει προγραμματιστεί η τέλεση εσπερινού στα ερείπια της κατεστραμμένης Εκκλησίας του Ευαγγελιστού της Αγάπης και Αποστόλου Ιωάννου του Θεολόγου, που βρίσκεται στην κοινότητα και καλεί όλους να παραβρεθούν.

Είναι γνωστό, πως εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει στους κατοίκους της Περιστερώνας, ο ευσεβής πόθος για την αναστήλωση του ιερού Ναού που είναι ερειπωμένος εδώ και πολλά χρόνια. Ταυτόχρονα υπάρχει σε όλους η αίσθηση, ότι είναι ιερό καθήκον η αναστήλωση του, δοξάζοντας πρώτα τον Θεό και τιμώντας τον Άγιο Ευαγγελιστή Ιωάννη αλλά και συνάμα επιτελώντας το καθήκον μας απέναντι στην ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας. 

 Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι με την βοήθεια του Θεού, τις πρεσβείες του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες,  για να γίνει αυτό πραγματικότητα. Έχει ανατεθεί σε αρχιτέκτονα εδώ και καιρό,  η εκπόνηση των αρχιτεκτονικών σχεδίων και φέτος είμαστε στην ευχάριστη θέση και σας παρουσιάζουμε με τις ευλογίες του Μητροπολίτη μας κ. Νεοφύτου, τα πρώτα υπό μελέτη προσχέδια που έγιναν,  για να έχετε μία πρώτη γνώση για την μορφή και τον τύπο του Ναού που θα κτιστεί. 

Μέχρι τότε θα προσευχόμαστε όπως ο Θεός μας αξιώσει αυτής της μεγάλης χαράς να προσφέρουμε στον αγαπημένο μαθητή του Κυρίου μας, Απόστολο και Ευαγγελιστή Ιωάννη, την αναστήλωση του Ιερού Ναού του και στην κοινότητα μας ακόμη ένα ιερό Θυσιαστήριο προς αγιασμό των πιστών. Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την ανέγερση θα ανακοινωθούν σύντομα. Η βοήθεια πάντως και η στήριξη  όλων μας είναι καθοριστική για την υλοποίηση του θεάρεστου αυτού έργου.

Ο πανηγυρικός εσπερινός θα διεξαχθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, ημέρα δηλαδή που εορτάζουμε την μετάσταση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Της ακολουθίας του εσπερινού, ο οποίος θα αρχίσει στις 6:00 μ.μ., θα προηγηθεί μικρός Αγιασμός στις 5:30 μ.μ.. Την επόμενη μέρα, Δευτέρα 26 Σεπτέμβριου, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο ανακαινισμένο  ιστορικό παρεκκλήσιο του Αγίου Αντωνίου.