Πανήγυρη Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Περιστερώνα

Η Εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού Ναού Οσίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος Περιστερώνας , προσκαλεί  όλους τους πιστούς να παραβρεθούν, στην τέλεση και φέτος της εορτής και πανηγύρεως για την μνήμη του Αγίου του Ευαγγελιστού και Αποστόλου Ιωάννου του Θεολόγου, του οποίου τα ερείπια του κατεστραμμένου Ναού του  βρίσκονται στην κοινότητα μας .

Πέρσι η τέλεση του αγιασμού και του  Εσπερινού επί των ερειπίων του Ναού,  αποτέλεσε ένα σημαντικό γεγονός για την Εκκλησία της Περιστερώνας, καθότι είναι η πρώτη φορά που τελέστηκε ιερή ακολουθία στον χώρο αυτό, μετά την καταστροφή του Ναού. Σημειώνεται ότι ο Ναός δεν έχει εξακριβωθεί πότε καταστράφηκε. Το σίγουρο είναι, πως αυτό έγινε πριν από πολλά χρόνια γιατί δεν υπάρχουν πληροφορίες που να μαρτυρούν την ύπαρξη του πρόσφατα.

Φέτος τόσο η ακολουθία του εσπερινού του Σαββάτου στις 6:00 μ.μ όσο και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία την Κυριακή το πρωί θα τελεστούν στον Ναό των Οσίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος

Να αναφέρουμε τέλος, πως εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει στους κατοίκους της Περιστερώνας, ο ευσεβής πόθος για την αναστήλωση του ιερού Ναού, κάτι που με την βοήθεια του Θεού και τις πρεσβείες του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, αλλά και τις ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη μας, ευχόμαστε να αρχίσει να πραγματοποιείται σύντομα.