Ο Δρ. Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης στην ομιλία του στην Λεμεσό για τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο (11/12/2022).

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε κατά την συνάντηση φίλων και υποστηρικτών του Μητροπολίτου Μόρφου Νεοφύτου, στο αμφιθέατρο του Λυκείου Κάτω Πολεμιδιών, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 στις 6:00 μ.μ.


Που ήταν οι ιεράρχες να προστατέψουν τον πιστό λαό του Θεούꓼ

Η απάντηση είναι γνωστή σε όλους, μόνο ο Μόρφου.

Σε όλες τις εκλογές ακούμε συχνά να λένε ότι όλοι τους είναι ίδιοι. Ότι δεν αξίζει να πάει κάπιος να ψηφίζει ότι στο τέλος ότι και να ψηφίσουμε δεν θα γίνει τίποτα.

Έχω την βαθιά πίστη ότι αυτή την φορά αξίζει να ψηφίσουμε. Αυτή τη φορά είναι χρέος να ψηφίσουμε γιατί η μάνα μας αναζητά πατέρα γνήσιο, ειλικρινή, ορθόδοξο, πατριώτη, γενναίο, άφοβο και αγωνιστή.

Η εκκλησία του αποστόλου Βαρνάβα, του αγίου Σπυρίδωνα, του αγίου Επιφανίου και του ιερομάρτυρα αρχιεπισκόπου Κυπριανού, η νήσος των αγίων αλλά και η εκκλησία των ηρώων, του Παλλικαρίδη, του Αυξεντίου και όλων των άλλων παιδιών που έδωσαν τη ζωή τους για την αγαπημένη μας πατρίδα, έχοντας στο σταυρό χαραγμένο στο σώμα τους και τη Θεία Κοινωνία ννα λούζει και να ζεσταίνει την καρδιά τους, αυτή η εκκλησία αναζητά πατέρα αντάξιο της μαρκέονης ιστορίας και παράδοσης της.

Και όχι πατριό προσκυνημένο στην κοσμική εξουσία και στα παγκόσμια κέντρα.

Αν έχει νόημα να ενδιαφερθούμε σήμερα για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές, είναι γιατί συνεχίζουν να μας απειλούν με χειρότερα από την πανδημία που περάσαμε.

Αν πρέπει να ψηφίζουμε σήμερα είναι γιατί εμείς και τα παιδιά μας και η μάνα μας εκκλησία χρειάζεται έναν αρχιεπίσκοπο, κυρίως για αυτά που έρχονται.

Ποιος θα σταθεί μπροστά ατάραχος για να γκρεμίσει τα μελλοντικά τσουνάμια, χωρίς τσαγανό και γνώση της πίστης και της παράδοσης μας.

Ποιος θα βάλει το κορμί του πελώριο πνευματικό κυματοθραύστη, απέναντι στις φουρτούνες που μας απειλούν, χωρίς γερό σκαρί και θεμέλια.

Ποιος θα αντιταχθεί στη διάλυση της οικογένειας, στη δηλητηρίαση των παιδιών μας, στην αποσύνθεση της κοινωνίας και σε όλα τα παρα φύσει που μας σερβίρουν χωρίς αγιοπατερική κατάρτιση.

Ποιος θα πει έναν πατριωτικό και ορθόδοξο όχι στους νεοταξίτες χωρίς αγωνιστικό πνεύμα στερεωμένο πάνω στην πίστη των αγίων.

Τον Μόρφο Νεόφυτο τον ξέρω από φοιτητή. Είχα επίσης την τύχη και την ευλογία να γνωρίσω και τους αγίους, τον γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη από την Έυβοια, τον άγιο Παίσιο τον αγιορίτη, τον άγιο γέροντα Ευμένιο τον Σαριδάκη στη Αγία Βαρβάρα Αττικής.

Για αυτό μπορώ να σας πω με βεβαιώτητα ότι ο Μητροπολίτης Μόρφου είναι ένα από τα αυθεντικά παιδιά, αυτών των αγίων.

Ναι, είναι αλήθεια ότι περάσαμε πολύ δύσκολα στην πανδημία. Χάσαμε φίλους και συγγενείς. Αιωνία τους ας είναι η μνήμη και ελπίζουμε ότι θα τους έχουμε πρεσβευτές στο θρόνο του Θεού.

Παρόλο όμως τις τραγικές συνέπειες θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια χαρμολύπη λυτρωτική. Γιατί μέσα από τη λαίλαπα της πανδημίας και των όσων έχουμε περάσει τα τελευταία χρόνια, γνώρισα τόσους πολλούς, απλούς, ανθρώπους της αγιοτόκου Κύπρου μας. Τόσα πνευματικά διαμάντια που με κάνουν να νιώθω περήφανος, που είμαι Έλληνας Κύπριος αγωνιζόμενος Χριστιανός Ορθόδοξος.

Παράλληλα μέσα από αυτή τη δοκιμασία της πανδημίας, είχα την μοναδική ευκαιρία να γνωρίσω πολύ πιο προσωπικά και βαθιά τον μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο.

Για αυτό είμαι σήμερα εδώ. Για να εγγυηθώ και να επιβεβαιώσω, την αυθεντικότητα και την γνησιότητα του μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου και να σας καλέσω όλους με όλες μας τις δυνάμεις, να στείλουμε με την ψήφο μας τον μητροπολίτη Μόρφου, στην Ιερά Σύνοδο, με την ελπίδα να γίνει ο νέος αρχιεπίσκοπος της μάνας μας εκκλησίας.

Ας είναι ευλογημένο το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος και ας γίνει αυτή η προσπάθεια μας προσευχή, για να μας ελεήσει ο Θεός και να αναδείξει στον αρχιεπισκοπικό θρόνο τον ικανότερο και καταλληλότερο πατέρα να ποιμάνει την εκκλησία της Κύπρου μας, τον Μόρφου Νεόφυτο.

Σας ευχαριστώ.

Πηγή απομαγνητοφώνησης: https://choratouaxoritou.gr/