Νέα επιστημονική μελέτη προειδοποιεί για τους κινδύνους χρήσης της μάσκας προσώπου (θνησιγενείς γεννήσεις, γενετικές και νοητικές δυσλειτουργίες, εγκεφαλική βλάβη κ.α.)

Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Heliyon, η χρήση μάσκας προσώπου προκαλεί δηλητηρίαση από διοξείδιο του άνθρακα (CO2) και η χρήση τους κατά τη διάρκεια του κλειδώματος (lockdown) συνέβαλε σημαντικά σε θνησιγενείς γεννήσεις όταν φοριέται από έγκυες γυναίκες, καθώς και σε δυσλειτουργία των όρχεων και νοητική έκπτωση στα παιδιά, μεταξύ άλλων σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Η μελέτη προειδοποιεί ότι ακόμη και η βραχυπρόθεσμη έκθεση σε συγκεντρώσεις CO2 τόσο χαμηλές όσο το 0,3% προκάλεσε σημαντική εγκεφαλική βλάβη, αυξημένο άγχος και μειωμένη μνήμη.

Το Summit.news αναφέρει ότι σε ποντίκια που εκτέθηκαν στο CO2 για τέσσερις ώρες, τα κύτταρα των όρχεων και το σπέρμα καταστράφηκαν. Η αντίστοιχη ποσότητα για τους ανθρώπους θα ήταν 0,5% CO2 για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ακόμα ένα άλλο πείραμα ανακάλυψε ότι σε έγκυες αρουραίους που εκτέθηκαν σε μόλις 3 τοις εκατό CO2, το οποίο θα ισοδυναμούσε με 0,8 τοις εκατό για τους ανθρώπους, σημειώθηκαν θνησιγένειες και γενετικές ανωμαλίες.

Η μελέτη παραπέμπει επίσης σε έρευνα που διαπίστωσε ότι μόλις πέντε λεπτά χρήσης μάσκας οδήγησαν σε αύξηση των επιπέδων CO2 μεταξύ 1,4% και 3,2%.

Σουηδοί ερευνητές διαπίστωσαν προηγουμένως ότι το ποσοστό θνησιγενών γεννήσεων αυξήθηκε από επτά ανά 1000 γεννήσεις σε 21 ανά 1000 γεννήσεις μετά την πανδημία, ενώ ένα κορυφαίο βρετανικό νοσοκομείο είδε τετραπλάσια αύξηση στο ποσοστό θνησιγενών γεννήσεων.

“Υπάρχουν έμμεσες ενδείξεις ότι η χρήση της δημοφιλούς μάσκας μπορεί να σχετίζεται με τις τρέχουσες παρατηρήσεις για σημαντική αύξηση κατά 28% έως 33% των θνησιγενών γεννήσεων παγκοσμίως”, υποστήριξαν οι Γερμανοί ερευνητές.

Σημειώνουν επίσης ότι η έρευνα δείχνει “μειωμένη λεκτική, κινητική και συνολική γνωστική απόδοση κατά δύο πλήρεις τυπικές αποκλίσεις στις βαθμολογίες σε παιδιά που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας”.

Τα ευρήματα συμπίπτουν με μια έκθεση που δημοσίευσε ο Οργανισμός Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA), η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι “δεν μπορούν να παρουσιαστούν στοιχεία” που να αποδεικνύουν ότι οι ιατρικές μάσκες προσώπου προστατεύουν τα ευάλωτα άτομα από το COVID.

Μπορείτε να διαβάσετε την μελέτη (στα αγγλικά) πατώντας εδώ.

Πηγή: https://sfairika.gr/