Δρ. Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης: «Σε αυτά τα δύσκολα χρόνια, ο καταλληλότερος να ηγηθεί της Εκκλησίας της Κύπρου ως ο νέος Αρχιεπίσκοπος, είναι ο Μόρφου Νεόφυτος»

Αγαπητοί φίλοι,

Τα τελευταία δυόμιση χρόνια έχουμε ζήσει πρωτόγνωρες απειλές για την υγεία μας, την ποιότητα της ζωής μας αλλά και για την ίδια μας την επιβίωση.

Δυστυχώς με αφορμή την επιδημία του κορωνοϊού, έχουμε βιώσει κρατικές απαγορεύσεις και υποχρεωτικές επιβολές που παραβίαζαν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις συνταγματικά κατοχυρωμένες ατομικές μας ελευθερίες. Ταυτόχρονα, ήταν αντίθετες στην επιστημονική αλήθεια και γνώση και αναιρούσαν τις βασικές αρχές και αξίες της Δημόσιας Υγείας και τον δημοκρατικό διάλογο.

Μέσα σε αυτή την λαίλαπα των ανελεύθερων, αυθαίρετων και παράλογων μέτρων, αγωνιστήκαμε μαζί να διαφυλάξουμε την λογική και την αξιοπρέπειά μας με απαράμμιλο σθένος. Συμπαραστάτης μας σε αυτή την τιτάνια μάχη, δεν ήταν άλλος από τον γενναίο και ανυποχώρητο αγωνιστή Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο που στάθηκε δίπλα μας στα δύσκολα και κράτησε ανοικτούς τους Ιερούς Ναούς δίνοντας πνευματική στήριξη και κουράγιο στον πιστό λαό της πατρίδας μας.

Παρόλο που αυτή την περίοδο ζούμε σε μια φαινομενικά «ήρεμη κανονικότητα», εντούτοις τα σύννεφα των κινδύνων πυκνώνουν επικίνδυνα με απειλές για πείνα, κλιματικές αλλαγές, διακοπές ενέργειας, πολέμους, νέες πανδημίες και καινούργια ανελεύθερα μέτρα όπως αυτά που μας ταλαιπώρησαν τα τελευταία δύο χρόνια. Μπροστά στο αβέβαιο μέλλον που προβάλλει, ο λαός της Κύπρου χρειάζεται να έχει στήριγμα την Εκκλησία και τον νέο Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος να μπορεί να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και να ενισχύει πνευματικά τον λαό μας ώστε να αντιμετωπίζει με ορθόδοξο ήθος τους επερχόμενους κινδύνους.

Σε αυτά τα δύσκολα χρόνια, ο καταλληλότερος να ηγηθεί της Εκκλησίας της Κύπρου ως ο νέος Αρχιεπίσκοπος, είναι ο Μόρφου Νεόφυτος που έδειξε με το αγωνιστικό του φρόνημα και τις πράξεις του ότι μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα όποια σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων διαφυλάσσοντας την Ορθόδοξή μας πίστη ως ένας αληθινός και γνήσιος πνευματικός πατέρας.

Δεν θα απαριθμήσω την προσφορά του στην Ιερά Μητρόπολη Μόρφου τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των φίλων του Μητροπολίτη για να ενημερωθείτε και αν επιθυμείτε να βοηθήσετε ως εθελοντές (www.mmorfou.org).

Σας καλώ όλους με υψηλό αίσθημα ευθύνης, να στηρίξουμε τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο για την εκλογή του ως Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ώστε ως απλός, δίκαιος και γενναίος Ιεράρχης να αποτελεί την σταθερή πνευματική πυξίδα στον αγώνα για την διαφύλαξη της ελευθερίας μας και της Ορθόδοξής μας Πίστης.

Με βαθιά εκτίμηση και αδελφική αγάπη για τον καθένα και την καθεμία από εσάς,

Ελπιδοφόρος Σ. Σωτηριάδης