Τα προφητικά ποιήματα της Γερόντισσας

Μετά από αίτημα πολλών πνευματικών τέκνων του Μητροπολίτου Μόρφου Νεοφύτου και συνεργατών μας δημοσιεύουμε τα προφητικά ποιήματα της Γερόντισσας, όπως αυτά εξεδόθησαν τον Ιανουάριο 2016 από ανθρώπους που συνδέονται πνευματικά μαζί της, με τον τίτλο, «ΤΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ». Τα ποιήματα που περιέχονται στην έκδοση αυτή χρονολογούνται από το 2012 μέχρι το 2016. Τα ποιήματα της Γερόντισσας μπορείτε να τα εκτυπώνετε από την ιστοσελίδα μας και να τα προσφέρετε δωρεάν για την ωφέλεια περισσοτέρων πιστών.

Τα προφητικά ποιήματα της Γερόντισσας
Μητροπολίτου Μόρφου Νεοφύτου
 
❄❄❄
 

Πατέρες και αδελφοί,

Η πρόνοια του Θεού έφερε στον δρόμο της ζωής μας ανθρώπους ενάρετους και αγίους, ως φωτεινούς οδοδείκτες, για να κρατηθούμε στην οδό της αληθείας και της μετανοίας, τόσο για την προσωπική μας κατάρτιση και στήριξη, όσο και για την Ορθόδοξη διδασκαλία  του λαού του Θεού.

Ένα τέτοιο πρόσωπο είναι και η Γερόντισσα, που έγραψε τα ποιήματα που αναδημοσιεύουμε κατωτέρω, Ο Θεός έδωσε σ᾽ αυτήν το δώρο να βλέπει για τα μέλλοντα να συμβούν. Η Γερόντισσα αυτή είναι μια απλή μοναχή. Ζει σε κοινόβιο μοναστήρι της Αττικής και ευρίσκεται στην υπακοή της ηγουμένης της. Είναι σχετικά μεγάλης ηλικίας, με προβλήματα υγείας. Η ίδια λέει· «Δεν κάνω κάποια επίπονη προσπάθεια, απλώς γράφω ό,τι μου δίνεται. Ας μη νομίζει ο κόσμος ότι έχω και κάποια ιδιαίτερη χάρη.» Τόσο η ίδια, όσο και η Ηγουμένη της επιθυμούν να παραμείνει στην ανωνυμία. Το σεβόμαστε αυτό και ευχαριστούμε τον Θεό που την έστειλε στη ζωή μας.

Προσωπικά, μου κάνει εντύπωση το Ορθόδοξο ήθος που αποπνέει ο προφητικός λόγος των κειμένων της Γερόντισσας. Η προφητεία υπηρετεί τη μετάνοια. Η μετάνοια ελκύει το έλεος του Θεού και την αγάπη προς τους συνανθρώπους μας. Η μετάνοια γεννά ευσπλαχνία. Ο προσωπικός μας πόνος γεννά συμπόνια για τον πλησίον μας. Όλα αυτά θα τα βρείτε μέσα στον ποιητικό λόγο της Γερόντισσας. Εάν εξ αντιθέτου η προφητεία υπηρετεί τον τρόμο και τον πανικό, τότε δεν είναι αυθεντική και δεν υπάρχει σ᾽ αυτή Πνεύμα Άγιο.

Τα επερχόμενα γεγονότα, για τα οποία και μεγάλοι άγιοι της Εκκλησίας μας προφήτευσαν, όπως  ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο άγιος Ιωάννης ο Ρώσος, η οσία Σοφία της Κλεισούρας, ο όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, πολλοί άγιοι της Ρωσίας και απλοί άνθρωποι του λαού μας, θα πραγματοποιηθούν, γιατί είναι απαραίτητη η εγχείριση σε μια κοινωνία που απομακρύνθηκε από τις εντολές του Χριστού.

Η μετάνοια, στην οποία παροτρύνει ο προφητικός λόγος της Γερόντισσας αυτής, και που προσδοκούμε να γεννήσει έμπονη προσευχή σε όλους μας, δεν είναι για να ματαιωθούν τα ως άνω αναμενόμενα γεγονότα, αλλά για να έρθει το κακό ολιγότερο. Αλλά, να γνωρίζουμε πως στο τέλος θα προκύψει και μεγάλο καλό πανανθρώπινο και θα κραταιωθεί και αναδειχθεί η Ορθοδοξία.

Αναφορικά προς το προφητικό χάρισμα, ας μην ξεχνούμε, αδελφοί και πατέρες, τον ευαγγελικό λόγο του Κυρίου, ότι «ο  δεχόμενος  προφήτην εις όνομα προφήτου μισθόν προφήτου λήψεται» (Ματθ. 10, 41). Κι ακόμη, ας ακούσουμε τον απόστολο Παύλο, που μας παραγγέλλει· «το Πνεύμα μη σβέννυτε, προφητείας μη εξουθενείτε» (Α´ Θεσ. 5, 19-20).

Τον προφητικό λόγο της Γερόντισσας τον αγαπήσαμε, γιατί είναι αυθεντικός και αποσκοπεί στη μετάνοια. Είναι λόγος ευσπλαχνικός πραγματικής μητέρας, που πονά για τα παιδιά της, πριν αυτά πονέσουν! Κι όπως το έχω συνήθεια, ό,τι αγαπώ πολύ και με ωφελεί ως χριστιανό, το προτείνω και το μοιράζομαι με τους συνανθρώπους μου.

❄❄❄❄❄❄❄

ΤΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ
Το βιβλίο προσφέρεται εντελώς Δωρεάν
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016
 
❄❄❄

ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ

ΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ 3-1-2012

ΠΟΙΗΜΑ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ 27-3-2012

ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ 7-5-2012

ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ 13-5-2012

ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ 18-5-2012

ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ 11-6-2012

ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ 9-11-12

ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ 8-1-2013

ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ 12-6-2013

ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ 7-8-2013

ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ 17-8-2013

ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ 25-9-2014

ΠΟΙΗΜΑ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ 24-10-2014

ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ 19-12-2014

ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ 25-1-2015 ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ 23-2-2015 ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ 12-6-2015

ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ 20-7-2015

ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ 21-8-2015

ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ 26-1-2016

ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ 10-2-2016