Προφητικά ποιήματα της Γερόντισσας της Αττικής: Αντί προλόγου

Αγαπητοί φίλοι αναγνώστες
 

Προβαίνουμε στην έκδοση σε βιβλίο των γραπτών κειμένων της Γερόντισσας με την ευχή της, διότι μας τα ζήτησαν πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο όπου έχουν αναρτηθεί πολλά από τα ποιήματα της. Η αλήθεια είναι ότι πιέσαμε πολύ την Γερόντισσα να αφήσει να γίνουν γνωστά στον κόσμο τα ποιήματα και τα έμμετρα κείμενα της. Ευτυχώς, έστω και δύσκολα, συναίνεσε αυτή η ίδια και με την ευχή όμως και της Ηγουμένης της Μονής, αναρτήσαμε κάποια γραπτά της στο διαδίκτυο. Γι’ αυτούς τώρα πάλι που δεν έχουν επαφή με το διαδίκτυο, δίνεται η δυνατότητα να διαβάσουν τα γραπτά που η ίδια μας παρεχώρησε και συνεχίζει και τώρα ακόμη να μας δίνει ότι της δίνεται, προβαίνουμε στην έκδοση αυτού του βιβλίου με την ευγενή προσφορά και ανάληψη των εξόδων έκδοσης από φίλους της εδώ στην Ελλάδα αλλά και στην Γερμανία. Το βιβλίο προσφέρεται εντελώς δωρεάν.

Τα προφητικά κείμενα είτε σε έμμετρο λόγο, είτε σε ποίημα, μας τα παρεχώρησε η Γερόντισσα προς όφελος κυρίως της ψυχής μας και προς γνώσιν του τι γίνεται ήδη και τι ακριβώς θα γίνει στο επόμενο διάστημα, ποια είναι τα αίτια που συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα, ποια πρέπει να είναι η θέση μας, όταν αυτά πραγματοποιηθούν και ποια θα ήταν η σωστή αντιμετώπιση αυτών των γεγονότων. Το άριστο, μας είπε η Γερόντισσα, θα ήταν να μετανοήσουμε από τώρα, να δούμε σε τι φταίξαμε όλοι μας κι έφθασε η χώρα μας σ’ αυτήν την παρακμή, ποια τα λάθη μας έναντι του Θεού, έναντι της πατρίδας κι έναντι του συνανθρώπου μας.

Αν κάναμε αυτήν την αυτοκριτική θα φτάναμε εύκολα στην ρίζα του κακού και με ένα «ήμαρτον» θα μπορούσαμε να αλλάξουμε ριζικά την εξέλιξη των γεγονότων. Αν πάλι η μετάνοια μας είναι επιφανειακή και πρόσκαιρη, τότε όταν πραγματοποιηθούν όσα αναφέρονται μέσα στα γραπτά, πάλι κι εκεί η στροφή μας προς τον Κύριο και τους Αγίους Του θα φέρει την Θεία βοήθεια. Ο παρηγορητικός της λόγος ευχόμαστε να ριζώσει μέσα στις ψυχές μας και κανείς μα κανείς να μην απελπίζεται, για όλα Του τα παιδιά θα φροντίσει ο καλός Χριστός και η Παναγία μας.

Έστω και τώρα επιμένει να μας λέει η Γερόντισσα, πάλι ακόμα και αυτήν την στιγμή αν έλθει μετάνοια, θ’ απαλύνει τις δοκιμασίες ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και πολλές εξ αυτών θα τις εξαλείψει εντελώς. Ο καλός Θεός από εμάς περιμένει να κάνουμε το βήμα, να έρθουμε μετανοημένοι κοντά Του και τα υπόλοιπα είναι δικό Του έργο!!

Λίγα λόγια για την ανώνυμη Γερόντισσα, έτσι έχει γίνει πλέον γνωστή στο διαδίκτυο. Η Γερόντισσα μας είναι μοναχή σε ένα μοναστήρι της Αττικής.

Είναι βέβαια με το νέο ημερολόγιο (αυτό το διευκρινίζουμε γιατί κάποιοι φίλοι ρωτάνε με ποιο ημερολόγιο είναι), και για τα θέματα που αφορούν την Ελλάδα και γενικά τα επικείμενα να συμβούν ή που συμβαίνουν και τώρα ακόμη, μας έχει μιλήσει σχεδόν από την αρχή της γνωριμίας μας, από το 2002-2003 δηλαδή.

Φυσικά στην αρχή κι εμείς ήμασταν επιφυλακτικοί για το αν και πως θα συμβούν. Δυστυχώς επαληθεύτηκε πολλάκις και ακόμη περισσότερο όσο περνάει ο χρόνος πραγματοποιούνται όλα όσα αναφέρονται μέσα στα γραπτά της. Οι αιτίες που δεν θέλει η ίδια να είναι μια απλή μοναχή και υποχρέωση της και καθήκον της είναι η υπακοή στην Ηγουμένη και το διακόνημα της , κι η προσευχή στο κελλάκι της.

Δεν είναι δικό της έργο να μιλάει στον κόσμο δημόσια, άλλωστε αυτό το έργο ο Κύριος το έχει αναθέσει σε κατάλληλους ανθρώπους κι αυτοί πράττουν άριστα το έργο τους. Αν κάτι της δίνεται άνωθεν, μας το δίνει και σε εμάς προς όφελος όλων μας, αφού αυτό άλλωστε είναι και το νόημα των αποκαλύψεων που βρίσκονται μέσα στα γραπτά. Δεύτερον είναι ότι ούτε η ηλικία της, ούτε η υγεία της την βοηθούν ιδιαιτέρως σε ένα τέτοιο εγχείρημα, δηλ. να δέχεται κόσμο στο μοναστήρι και να μιλάει δημόσια. Μα δεν κάνω και κάποια επίπονη προσπάθεια μας λέει, απλά γράφω ότι μου δίνεται, να μην νομίζει ο κόσμος ότι έχω και κάποια ιδιαίτερη χάρη!

Τονίζει δε ιδιαιτέρως το γεγονός ότι δεν έχει καμία σημασία ποια είναι αυτή η ίδια, αλλά αυτά που αναγράφονται μέσα στα γραπτά, αυτά να ενδιαφέρουν τον κόσμο αν και πόσο αγγίζουν την ψυχή τους. Αν αυτό συμβαίνει να κοιτάξουν οι πιστοί τι τους ζητάει ο Ιησούς Χριστός και να στραφούν προς Αυτόν, διότι μόνο κοντά στον Κύριο υπάρχει αληθινή αγάπη, βοήθεια και παρηγοριά, ελπίδα και υπεράνω όλων η ΣΩΤΗΡΙΑ!!!

Τα Πνευματικοπαίδια της

Ας έχουμε όλοι την ευχή της