Χριστόφορος Θεοφάνους: «Πανιερώτατε, ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ»

Πανιερώτατε, 

ονομάζομαι Χριστόφορος Θεοφάνους, είμαι 18 ετών και είμαι από την Αθήνα (Ιλίσια) 

Σας στέλνω αυτό το μήνυμα για να σας παρακαλέσω θερμά να  «ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ» . Μακάρι τα σχέδια του Θεού να είναι μεγάλα για εσάς αλλά σε όποια θέση κι αν βρεθείτε μην σταματήσετε να μιλάτε ώστε να οδηγήσετε και άλλους ανθρώπους στην αλήθεια της πίστεως μας. 

Καταφέρατε μέσα από μόνο μία ομιλία στο διαδίκτυο κατά την διάρκεια του lockdown να δείξετε σε μία οικογένεια (εμένα και τους γονείς μου) τον δρόμο της αλήθειας. Μέχρι πρότινος η μόνη μας επαφή με την εκκλησία ήταν να μπούμε να ανάψουμε ένα κερί εάν τυχόν περνούσαμε απ΄ έξω . Μέχρι την στιγμή που παρακολουθήσαμε μία ομιλία σας στο διαδίκτυο και ξαφνικά όλα έβγαζαν νόημα μέσα στην παράνοια που ζούμε. Ο ένας λόγος έφερε τον άλλον και κάπως έτσι γίνατε η διαδικτυακή μας κατήχηση. 

Αρχίσαμε να πηγαίνουμε στην εκκλησία με χαρά και όχι εθιμοτυπικά. Φτάσαμε μέχρι την Μονή Οσίου Δαυίδ αλλά και το Άγιο Όρος από λαχτάρα να νιώσουμε όσα περιγράφατε. (Μακάρι να μας αξιώσει ο Θεός να έρθουμε και στην Κύπρο). 

Στον κόσμο λείπει η σωστή κατήχηση Πανιερώτατε, τα λόγια που με την αλήθεια τους θα ξυπνήσουν την πίστη που υπάρχει στην ψυχή τους. Γνωρίζω ανθρώπους πολύ καλούς, καλύτερους από εμένα και όμως είναι μακριά από την εκκλησία… Η οικογένειά μου και εγώ κάνουμε τα πρώτα μας άγαρμπα βήματα στον δρόμο που μας δείξατε αλλά με πίστη ότι θα τα καταφέρουμε. Να ξέρετε πως τα λόγια σας γλυκαίνουν την καρδιά μας ακόμα και όταν είστε αυστηρός. Χρειαζόμαστε πάντα αυτό το «Ε;…» που βάζετε μέσα στις προτάσεις σας για να μας ταρακουνάει και να μας ξυπνάει από τον λήθαργο της νέας εποχής.

Προσευχηθείτε Πανιερώτατε να δυναμώνει η φλόγα της πίστης μας και συγχωρέστε με αν με κάποιο λόγο σας προσέβαλα (είναι που δεν γνωρίζω πώς να μιλώ στους Ιερωμένους) 

Υ.Γ. Θερμές ευχαριστίες και από τους γονείς μου, Κωνσταντίνο και Φωτεινή ! 

Χριστόφορος Θεοφάνους (Ηλεκτρ. Μήνυμα 17/11/2022)