Απάντηση στον δημοσιογράφο κ. Διονύση Διονυσίου για το άρθρο του «Εξάρσεις στη δράση των ανα Κύπρο Βλακών» στις 27/2/2023 από την Εφημερίδα Πολίτη

Ο διευθυντής της κυπριακής εφημερίδας «Πολίτης», Διονύσης Διονυσίου σε αρθρίδιό του με τον τίτλο «Εξάρσεις στη δράση των ανά την Κύπρο Βλακών» που δημοσίευσε στις 26 Φεβρουαρίου, 2023 στην ιστοσελίδα της εφ. «Πολίτης», προφανώς ευρισκόμενος σε κατάσταση, για ακόμα μια φορά, μανιακής συμπεριφοράς, επιτίθεται με τον χαρακτηριστικό του απρεπή τρόπο που δημοσιογραφεί εδώ και χρόνια  στον μισό πληθυσμό της Κύπρου που δεν εμβολιάστηκε με τη τρίτη δόση του εμβολίου κατά του Covid-19, και στη συντριπτική πλειοψηφία των Κυπρίων που δεν έχουν εμβολιαστεί με την τέταρτη και πέμπτη δόση ονομάζοντας τους βλάκες! Αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας Κύπρου μέχρι την 21η Δεκεμβρίου, 2022 είχαν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση: 670,969, με τη δεύτερη: 646,021 και με την τρίτη: 480,552 από το σύνολο του πληθυσμού της Κύπρου, που σύμφωνα πάντα με την επίσημη απογραφή  του πληθυσμού μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, 2022 ήταν 918,100. Με άλλα λόγια ο διευθυντής του «Πολίτη» θεωρεί βλάκες τον μισό πληθυσμό της Κύπρου που δεν εμβολιάστηκε με τις τρεις πρώτες δόσεις και τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού που δεν έβαλε την τέταρτη και την πέμπτη δόση! Και δεν του έφτανε η νωθρότητα στο πνεύμα εξελίσσει τον παιδαριώδη πλην όμως υστερόβουλο συλλογισμό του λέγοντας μας ότι όλοι αυτοί οι βλάκες (δηλαδή η πλειοψηφία του κυπριακού λαού που δεν εμβολιάζεται πια), έχουν πολλά κοινά με τους ομοφοβικούς… Δηλαδή όποιος είναι αντιεμβολιαστής είναι εν δυνάμει και ομοφοβικός, τουτέστιν έτοιμος να δέρνει όποιο ομοφυλόφιλο βρει μπροστά του! Και δεν σταματά και συνεχίζει την τρικυμιώδη ταραχή της σκέψης του λέγοντάς μας ότι για όλα αυτά που συμβαίνουν στο νησί μας φταίει ο απόστολος Παύλος… και ο Μητροπολίτης Μόρφου που ακούει τον άγιο Πορφύριο και τους αμόρφωτους Γέροντες της Ορθοδόξου Εκκλησίας! Και μένω ως εδώ αδυνατώντας να συλλάβω τον συλλογισμό του δημοσιογράφου, απλώς σκέφτομαι όπως και ο συνονόματός του: «Βρε…! τα θέλεις και τα λες ή σου ξεφεύγουν;» (Διονύσης Σαββόπουλος, Αχαρνής). 

Πέτρος Λαζάρου, ανεμβολίαστος βλάκας…

Ευχαριστούμε τον Δρ Νεκτάριο Αλέξη για το εξαίρετο άρθρο που μας απέστειλε ως απάντηση στο δημοσίευμα του αρθριδίου του διευθυντή της εφ. Πολίτη το οποίο παραθέτουμε κι αυτό, μαζί με το δημοσίευμα του «Πολίτη»…

Απάντηση στον δημοσιογράφο κ. Διονυση Διονυσίου για το άρθρο του  «Εξάρσεις στη δράση των ανα Κύπρο Βλάκων» στις 27/2/2023 από την Εφημερίδα Πολίτη.

Δρ Νεκτάριος Αλέξη
Εγγεγραμμένος Κλινικός Ψυχολόγος
BA,MA,PhD

Αγαπήτε κ.Διονυσίου,

Είναι με βαθιά λύπη που αναγκάζουμε να σας απαντήσω για το άρθρο σας στον Πολίτη στις 27/2 με τίτλο «Εξαρσεις στη δράση των ανα Κύπρο Βλάκων» αλλά η σιωπή πολλές φορές μπορεί να θεωρηθεί και συνενοχή. Σε αυτό το άρθρο έχετε τόσες πολλές λανθασμένες τοποθετήσεις, ανακρίβειες, συκοφαντίες, λίβελλους και μιλάτε με τέτοιο μένος και εμπάθεια προς μια ομάδα ανθρώπων που βεβαίως γενικοποείται και τους βάζετε όλους στο ίδιο τσουβάλι.

Λέτε πώς ολοι οι ανεμβολίαστοι με αρχηγό τους και πνευματικό τους τον Μόρφου είναι ανθρώποι επικίνδυνοι  που ασκούνε βία σε άτομα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ. Θα θέλαμε πολύ να ξέραμε πώς ένας έγκριτος δημοσιογράφος με άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος έχει αντικειμενικές αποδείξεις για αυτή την θέση? Και εάν δεν έχει πώς βγάζει τέτοιο συμπέρασμα? Ίσως να έχετε το διοράτικο χάρισμα κ. Διονυσίου γιατί μόνο έτσι εξηγείται μια τόσο ανυπόστατη θέση.

Τολμάτε να αποκαλέσετε βλάκα και να χρεώσετε στον Μητροπολίτη Μόρφου την ηθική ευθύνη για μια εγκληματική πράξη για την οποία δεν έχετε απολύτως καμία απόδειξη. Αυτό το επίπεδο δημοσιογραφίας το γνωρίζεται πώς είναι παράνομο και καμία δημοσιογραφική αξία δεν έχει γιατί είναι βασισμένο στην προσωπική σας εμπάθεια προς το πρόσωπο του Μητροπολίτη Μόρφου και όχι σε αντικειμενικές αποδείξεις.

Τολμάτε να κάνετε ηθικό και θεολογικό σχολιασμό και να εξηγήσετε με την “απέραντη” “σοφία σας και το ύφος χίλιων καρδιναλίων πώς και ο Απόστολος Παύλος φέρει ευθύνη για αυτό που έγινε στο ΤΕΠΑΚ. Κύριε Διονυσίου, με πολύ λύπη διαπιστώνω το εξευτελιστικά χαμηλό επίπεδο της δημοσιογραφίας που εκπροσωπείται αλλά και την αμάθεια σας για το τι έστι ο Μέγας Απόστολος Παύλος, η μεγαλύτερη Ιστορική προσωπικότητα που υπήρξε μετα τον Θεάνθρωπο Χριστό και για το πόσα οφείλουμε όλοι οι ανθρώποι σήμερα στην Δύση στον Απόστολο των Εθνών, Παύλο. Νομίζεις κ. Διονυσίου πώς σήμερα εσείς και το σινάφι σας σήμερα θα μπορούσατε να γράφετε αυτές τις ανυπόστατες απόψεις σε δημόσιο χώρο εάν δεν εκχριστιάνιζε και εξανθρώπιζε ο Απόστολος Παύλος την Κύπρο και όλη την Ευρώπη από το σκότος της ειδωλολατρείας, της δουλείας,την υποβάθμιση της γυναίκας αλλά και άλλων βάρβαρών πρακτικών, πρίν 2000 χρόνια?

Έτσι για να τελειώνουμε κ.Διονυσίου, τολμάτε να κατακρίνετε ένα Ιεράρχη ο οποίος με τεράστιο προσωπικό κόστος και χωρίς να λάβει υπόψη τις ειρωνείες των συναδέλφων σας αλλά δυστυχώς και των δικών του συναδέλφων προέτρεψε τους ανθρώπους να σχηματίσουν την δική τους αντικειμενική άποψη σχετικά με το εάν έπρεπε η όχι να εμβολιαστούν κατά του Κορωναίου για προφανείς ιατρικούς αλλά και κοινωνικό ψυχολογικούς λόγους. Αυτοί οι λόγοι μπορούν να διασαφηνιστούν επιστημονικά πλέον και ενδεικτικά θα σας ενθάρρυνα να ακούσετε τις καινούργιες αναλύσεις του Dr John Campbell σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων, που ο ίδιος του έχει εμβολιαστεί και αρχικά θεωρούσε πώς αυτός ο εμβολιασμός ήταν ασφαλές.

(Υποσημείωση: Μητροπολίτες σαν τον Μόρφου Νεόφυτο έχουν βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους να γλιτώσουν από την απελπισία και την κατάθλιψη και να ξαναβρούν νόημα στην ζωή τους. Η δική σας μηδενιστική αλλά και μη αντικειμενική δημοσιογραφία καταστρέφει και μηδενίζει ότι ιερό και όσιο έχει μείνει στην χώρα μας και δυστυχώς συμβάλλετε με τα γραφόμενα σας στο σημερινό καταθλιπτικό πεδίο που επικρατεί)


Εξάρσεις στη δράση των ανά την Κύπρο Βλακών

Διονύση Διονυσίου εφ. Πολίτης 26.02.2023 

 Στην πραγματικότητα, οι αντιεμβολιαστές έχουν πολλά κοινά με τους ομοφοβικούς του ΤΕΠΑΚ. Και οι δύο ομάδες κυρίως φοβούνται, δικαιολογούν δε αυτόν τον φόβο κρυβόμενοι πίσω από θρησκευτικές δοξασίες.

Το 1972, ένας μασκαρεμένος άνδρας στάθηκε ενώπιον του πολυπληθούς ακροατηρίου του συνεδρίου της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης και ανακοίνωσε ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Μασκαρεύτηκε για να μην αναγνωριστεί, γιατί σε τέτοια περίπτωση κινδύνευε να χάσει τη δουλειά του. «Είμαι ομοφυλόφιλος. Είμαι ψυχίατρος». Με αυτά τα λόγια, ο δρ Ανώνυμος ξεκίνησε τη διάσημη ομιλία του εξηγώντας ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι ψυχιατρική διαταραχή. Κανείς στην αίθουσα δεν τον αναγνώρισε γιατί ήταν ντυμένος με ένα μεγάλο σμόκιν, μια παραμορφωμένη μάσκα του Nixon (Προέδρου των ΗΠΑ) και μια περούκα. Ο άνθρωπος πίσω από τη μάσκα ήταν ο John Fryer, ψυχίατρος και καθηγητής.

Το 2023, στη Λεμεσό, μερικοί μασκαρεμένοι νεαροί, προφανώς όχι λόγω του καρναβαλιού, στάθηκαν ενώπιον ενός πολυπληθούς ακροατηρίου και άρχισαν να βρίζουν και να απειλούν κάποιους ομοφυλόφιλους που βρίσκονταν στο ακροατήριο. Η αντιπαραβολή και μόνον των δύο εικόνων δείχνει τον δρόμο που έχουμε διανύσει ως κοινωνίες.

Σήμερα, οι ομοφυλόφιλοι δεν χρειάζεται να φοράνε μάσκες. Ούτε η ομοφυλοφιλία θεωρείται ψυχιατρική διαταραχή. Στις ΗΠΑ αυτό το θέμα ξεκαθάρισε έναν μόλις χρόνο μετά την ομιλία του John Fryer. Στις περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου, τα πράγματα για την ομάδα αυτήν των συνανθρώπων μας έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Σε τέτοιο βαθμό, που έχουν αναγκάσει αυτούς που διαφωνούν να εκφράζουν τη διαφωνία τους φορώντας αυτοί μάσκες. Όπως οι νεαροί που εισέβαλαν στο αμφιθέατρο του ΤΕΠΑΚ κτυπώντας και βρίζοντας άτομα που συμμετείχαν σε κοινή εκδήλωση των φοιτητών του ΤΕΠΑΚ και της ACCEPT.

Τι εκπροσωπούν;

Ποιους και τι εκπροσωπούν οι κουκουλοφόροι νεαροί που εισέβαλαν στο αμφιθέατρο του ΤΕΠΑΚ;

Όλα τα ΜΜΕ τους αποκάλεσαν ομοφοβικούς. Η ομοφοβία είναι η λέξη που χρησιμοποιείται για να περιγραφεί η εχθρική διάθεση, οι πράξεις και η ρητορική μίσους, αλλά και οι διακρίσεις που υφίστανται άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας μέσα στην κοινωνία. Είναι αντιδάνειο της αγγλικής λέξης Ηomophobia και περιγράφει διακρίσεις οι οποίες αφορούν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ατόμου. Ένας ομοφοβικός μπορεί να ξεκινήσει από μια λεκτική αποδοκιμασία του σεξουαλικού προσανατολισμού ενός ατόμου, μέχρι την επιθυμία για πρόκληση σωματικής βλάβης ή σε ακραίες περιπτώσεις ακόμα και δολοφονίας.

Αρκετές επιστημονικές έρευνες έχουν συνδέσει την ακραία ομοφοβική συμπεριφορά ενός ατόμου με την καταπιεσμένη ομοφυλόφιλη επιθυμία από πλευράς του. Για να το πούμε πιο απλά, κάποιος μπορεί να είναι ομοφοβικός επειδή καταπιέζει τις δικές του ομοφυλοφιλικές τάσεις.

Κανονικότητα

Ψυχολόγοι και ψυχίατροι που μελετούν αυτές τις συμπεριφορές υποστηρίζουν επιπλέον ότι η ομοφοβία είναι απόρροια της αμάθειας, του θρησκευτικού φανατισμού, της έλλειψης σεξουαλικής αγωγής, όπως και της έλλειψης ανοχής απέναντι σε οτιδήποτε διαφορετικό.

Λόγω εκκλησίας, έχει εισαχθεί στην κριτική κατά των ομοφυλόφιλων ατόμων η λέξη κανονικότητα. Κανονικός είναι αυτός που ακολουθεί ή στηρίζει τη δράση του σε κανόνες. Κατά την εκκλησία, αυτοί οι κανόνες είναι ιεροί (περίπου όπως τις 10 εντολές που έχει υπαγορεύσει ο Θεός) και όποιος τους παραβιάζει, αμαρτάνει.

Στις ορθόδοξες βαλκανικές χώρες, οι ομοφυλόφιλοι γίνονται αντικείμενο διακρίσεων με την εκκλησία να προεξάρχει, αφού χαρακτηρίζει την ομοφυλοφιλία ασθένεια.

Υπάρχουν και διάφορες ακραίες προτεσταντικές ομάδες που εμφανίζονται με συνθήματα όπως: «Ο Θεός μισεί τους ομοφυλόφιλους», «Ευχαριστώ τον Θεό για το AIDS» και άλλα τέτοια «χριστιανικά» συνθήματα.

Οι χειρότεροι από όλους είναι μια ομάδα Βαπτιστών, όπως η «Westboro Baptist Church» με έδρα την πόλη Topeka του Kansas, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως «ομάδα μίσους» (hate group). Εκτός από ομοφυλόφιλους, μισούν τους καθολικούς, τους Εβραίους, τους μουσουλμάνους, καθώς και λαούς που υποστηρίζουν την ομοφυλοφιλία, όπως Σουηδούς, Καναδούς, Βρετανούς και φυσικά Αμερικανούς.

Τα πλακάτ τους αναφέρουν: «Ευχαριστώ τον Θεό για την 11η Σεπτεμβρίου», «Ευχαριστώ τον Θεό για τον τυφώνα Κατρίνα», «Ο Θεός είναι ο τρομοκράτης των ΗΠΑ» και άλλα παρόμοια.

Ο Παύλος

Πηγή αυτής της στάσης αρκετών χριστιανικών ομάδων είναι ο Απόστολος Παύλος και βεβαίως η τεράστια εβραϊκή παραδοση η οποία έχει εμποτίσει τις χριστιανικές γραφές. Ο Παύλος στην προς Κορινθίους Επιστολή του συμβουλεύει: «Μη πλανάσθε, ούτε πόρνοι, ούτε ειδωλολάτραι, ούτε μοιχοί, ούτε μαλακοί, ούτε αρσενοκοίται, ούτε πλεονέκται, ούτε κλέπται, ούτε μέθυσοι, ούτε λοιδοροί, ούτε άρπαγες βασιλείαν Θεού ού κληρονομήσουσι» (Α’ Κορινθίους 6:9-11). (Μην πλανιέστε, ούτε πόρνοι, ούτε ειδωλολάτρες, ούτε μοιχοί, ούτε κίναιδοι, ούτε αρσενοκοίτες, ούτε κλέφτες, ούτε πλεονέκτες, ούτε μέθυσοι, ούτε κακολόγοι, ούτε άρπαγες δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού).

Αν ο στόχος κάθε χριστιανού είναι να κληρονομήσει τη Βασιλεία των Ουρανών, να πάει δηλαδή στον παράδεισο, δεν μπορεί να είναι, μεταξύ άλλων, ομοφυλόφιλος. Οι ομοφυλόφιλοι, οι πόρνοι, οι κλέφτες και οι πλεονέκτες είναι αμαρτωλοί και θα πάνε κατευθείαν στην κόλαση. Ο Απόστολος Παύλος εν ολίγοις ταυτίζει τους ομοφυλόφιλους με κάθε άλλο κατακάθι της κοινωνίας, καταδικάζοντάς τους εις το πυρ το εξώτερον.

Ο Μόρφου

Στην Κύπρο, η εκκλησία ακολουθώντας την εκκλησιαστική παράδοση, θεωρεί την ομοφυλοφιλία ασθένεια, με κάποιους ιεράρχες της, όπως ο Μόρφου Νεόφυτος, να γίνονται προσβλητικοί και υβριστικοί έναντι των ατόμων αυτών.

Σε ομιλία του στη Λευκωσία και επικαλούμενος διάφορους γέροντες, χωρίς καν να διευκρινίζει έστω ότι διαθέτουν απολυτήριο δημοτικού, είπε ότι ο Πορφύριος του είχε πει ότι η ομοφυλοφιλία σχετίζεται με τη σεξουαλική συμπεριφορά των γονέων και ιδιαιτέρως με τις προτιμήσεις της μητέρας.

Η τοποθέτησή του έκανε τον γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε αντιδράσεις στο κοινό, ενώ επιστήμονες εξέφρασαν έκπληξη για τις αντιεπιστημονικές τοποθετήσεις οι οποίες, όπως υποστηρίζουν, προσβάλλουν πρωτίστως τις μητέρες ομοφυλόφιλων παιδιών.

Στην ίδια ομιλία του, στην οποία είχε αποδώσει την ομοφυλοφιλία των παιδιών στις ερωτικές προτιμήσεις της μητέρας (πρωκτικό σεξ) κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, ο Μόρφου υποστήριξε επίσης πως ένας μοναχός αντιλήφθηκε έναν ομοφυλόφιλο από τη… μυρωδιά! Μάλιστα, προς… επίρρωσιν των λεγομένων του, αφηγήθηκε μια ιστορία, σύμφωνα με την οποία οι «άγιοι άνθρωποι» μυρίζουν την «ξεχωριστή και διακριτική», όπως την αποκαλεί, μυρωδιά των ομοφυλοφίλων, ενώ την αποκάλεσε και μπόχα!

Οι μιμητές

Εντελώς μηχανιστικά, τις ίδιες θεωρίες μετέφερε ο Μόρφου και σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, επηρεάζοντας χιλιάδες ανθρώπους. Πολλοί εκ των οποίων παραμένουν αμετανόητοι για τη στάση τους. Επιχειρούν μάλιστα -με αστείο τρόπο- να παραλληλίσουν τους ομοφοβικούς του ΤΕΠΑΚ με το κράτος που ζήτησε από όλους να εμβολιαστούν, σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούσαν να έχουν τις ίδιες ελευθερίες σε ό,τι αφορά την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους.

Στην πραγματικότητα, οι αντιεμβολιαστές έχουν πολλά κοινά με τους ομοφοβικούς του ΤΕΠΑΚ. Και οι δύο ομάδες κυρίως φοβούνται, δικαιολογούν δε αυτόν τον φόβο κρυβόμενοι πίσω από θρησκευτικές δοξασίες. Και οι δύο ομάδες δείχνουν μηδαμινή εμπιστοσύνη στην ιατρική επιστήμη η οποία διευκρινίζει ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι ασθένεια και ότι διά των εμβολίων έχει σώσει εκατομμύρια ζωές. Υπάρχει και μια μερίδα αντιεμβολιαστών η οποία επικαλείται ανθρώπινα δικαιώματα. Κανένας σε αυτή τη χώρα δεν υποχρέωσε κάποιον να εμβολιαστεί. Αυτό που ζητήθηκε είναι να επιδείξουν υπεύθυνη στάση, περιορίζοντας τις κινήσεις τους εν καιρώ πανδημίας. Επειδή ούτε αυτό μπορούσαν να το κατανοήσουν (βλέπετε, πάνω από όλα ήταν τα δικά τους ανθρώπινα δικαιώματα), υποχρεωθήκαμε όλοι σε οδυνηρά λοκντάουν.

Το πιο τραγικό είναι ότι ακόμα και σήμερα ενδύουν την ανευθυνότητά τους με τον μανδύα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παρομοιάζοντας την πλειοψηφία του Κυπριακού με τους κουκουλοφόρους του ΤΕΠΑΚ. Στ’ αλήθεια, δεν ήταν αυτοί -οι αντιεμβολιαστές- που μπήκαν με κουκούλες στο Σίγμα και έκαψαν γραφεία και αυτοκίνητα;

Όλοι αυτοί δυστυχώς είναι πνευματικά παιδιά του Μόρφου Νεόφυτου. Ο οποίος είπε ό,τι ήθελε να πει χωρίς επιπτώσεις, διότι η Δημοκρατία μας το επιτρέπει. Αν θέλετε, το αντέχει. Από την άλλη, δεν μπορεί να αναγνωρίζεται ως ανθρώπινο δικαίωμα η ανοησία ή και η βλακεία. Το μνήμα είναι σαφές και προς πάσα κατεύθυνση: Οι κατά καιρούς εξάρσεις στη δράση των Βλακών δείχνουν ότι χρειάζεται ακόμα να γίνουν πολλά στον τομέα της παιδείας.