Περιστερώνα (Μόρφου): Πρόγραμμα ακολουθιών για τον πρώτο επίσημο εορτασμό του Οσίου Γέροντος Ευμενίου του Νέου (21 – 23 Μαΐου 2022)

Ασματική Ακολουθία του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Ευμενίου του Νέου ψαλλομένη τη 23η Μαΐου

Παρακλητικός Κανών εις τον Όσιον και Θεοφόρον Πατέρα ημών Ευμένιον τον Νέον

Η Ιερά Μητρόπολη Μόρφου και η εκκλησιαστική επιτροπή Περιστερώνας σας προσκαλούν στις τριήμερες εκδηλώσεις με αφορμή τον πρώτο επίσημο εορτασμό του Οσίου πατρός ημών Ευμενίου του Νέου.

Πρόγραμμα ακολουθιών και ομιλιών (όλες οι ακολουθίες και ομιλίες θα λάβουν μέρος στο Ιερόν Παρεκκλήσιον του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού στην Περιστερώνα):

21  Μαΐου

Ώρα 6:30 μ.μ : Έναρξη εορτασμών για την Πανήγυρη του Αγίου Ευμενίου του νέου (Σαριδάκη) με την έλευση και υποδοχή  στο Παρεκκλήσιο από την Ιερά Μητρόπολη Μόρφου των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού και του Ιερού Πετραχηλίου του Οσίου Ευμενίου. Τα Ιερά σεβάσματα θα μεταφέρει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεως μας, Ιάκωβος Καλογήρου, ο οποίος θα προεξάρχει και του Αναστάσιμου Εσπερινού, ο οποίος θα τελεστεί αμέσως μετά την υποδοχή.

22  Μαΐου

Ώρα 6:30 π.μ :  Όρθρος και Θεία Λειτουργία Κυριακής της Σαμαρείτιδος στο Παρεκκλήσιο, κατά την οποία θα λειτουργήσει και θα κηρύξει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αγαθόνικος Κυκκώτης, Πρωτοσύγκελλος και Έφορος της Ιεράς Μονής Κύκκου.

(στην μεγάλη Εκκλησία δεν θα έχει σήμερα Θεία Λειτουργία)

Ώρα 7:30 μ .μ : Πανηγυρική Αρχιερατική Αγρυπνία για τον πρώτο επίσημο εορτασμό του Οσίου Γέροντος Ευμενίου Σαριδάκη μετά την αγιοκατάταξη του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Της Αγρυπνίας θα προεξάρχει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος πλαισιούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως.

23  Μαΐου

Ώρα 6:30 μ.μ: Ακολουθία Παρακλητικού Κανόνα προς τον νέο Όσιο Ευμένιο.

Ώρα 7:15 μ.μ : Πνευματική ψυχωφελής ομιλία από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου με θέμα τον Βίο και την Αγιότητα του Οσίου Γέροντος Ευμενίου Σαριδάκη (1930-1999). Κατά την διάρκεια της ομιλίας θα υπάρξουν παρεμβάσεις από πνευματικά παιδιά του Αγίου, οι οποίοι θα καταθέσουν την προσωπική τους μαρτυρία για όσα έζησαν δίπλα του. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην μεγάλη αίθουσα της ΟΧΕΝ Περιστερώνας που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικηφόρου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η  Ακολουθία της Αγρυπνίας προς τιμή του Οσίου Ευμενίου του Νέου στις 22-23.05.2022  και η  ομιλία του Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου με θέμα τον βίο και την αγιότητα του Οσίου Ευμενίου στις 23.05.2022 θα μεταδοθούν σε απευθείας διαδικτυακή μετάδοση από τo κανάλι του YouTube: ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ και από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου (immorfou.org.cy).