Περιστερώνα: Παρουσίαση σχεδίων και οργάνωση για την ανοικοδόμηση του Ιερού Παρεκκλησίου του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου (20 Νοεμβρίου 2022)

Είναι σε όλους φανερό ότι η κοινότητα Περιστερώνας είναι ένας τόπος με μεγάλη ιστορική και πολιτιστική αξία , που την κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστή ανάμεσα σε πολλές άλλες κοινότητες της Κύπρου. Ανάμεσα σε όλα βέβαια τα στοιχεία που φανερώνουν την αξία αυτή, εξαίρετη και δεσπόζουσα θέση κατέχει ο βυζαντινός πεντάτρουλλος Ναός των Οσίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος, ο οποίος αναδεικνύει και προβάλει την Περιστερώνα, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και σε όλο τον κόσμο. Πέρα βέβαια από την περίφημη Πεντάτρουλλη , είναι γνωστό ότι υπάρχουν και άλλα τέσσερα εν ενεργεία Παρεκκλήσια που κτίστηκαν σε διάφορες εποχές  , που φανερώνουν ότι η πίστη στο Θεό, είναι βαθιά χαραγμένη στις καρδιές των ανθρώπων και αποτελεί βασικό στοιχείο του καθημερινού βίου τους σε τούτο τον τόπο .

Οι κάτοικοι βέβαια της κοινότητος, γνωρίζουν ότι εκτός από τους γνωστούς Ναούς, υπάρχουν στην κοινότητα  και τα ερείπια της κατεστραμμένου Παρεκκλησίου του Ευαγγελιστού της Αγάπης και Αποστόλου Ιωάννου του Θεολόγου και για το  οποίο εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει σε πολλούς ο ευσεβής πόθος για την αναστήλωση του. Το έργο αυτό του κτισίματος εκ νέου ενός Ναού, που βρίσκεται ερειπωμένος εδώ και πολλά χρόνια στη κοινότητα , αισθανόμαστε ότι αποτελεί ιερό καθήκον, ευχαριστώντας και δοξάζοντας πρώτα τον Θεό και τιμώντας τον Άγιο Ευαγγελιστή Ιωάννη αλλά και συνάμα , επιτελώντας το καθήκον μας απέναντι στην ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας. 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε  ότι με την βοήθεια του Θεού, τις πρεσβείες του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες,  για να γίνει αυτό πραγματικότητα. Έχει ανατεθεί σε αρχιτέκτονα εδώ και καιρό,  η εκπόνηση των αρχιτεκτονικών σχεδίων και φέτος είμαστε στην ευχάριστη θέση και σας παρουσιάζουμε με τις ευλογίες του Μητροπολίτη μας,   τα πρώτα υπό μελέτη προσχέδια  που έγιναν,  για να έχετε μία πρώτη γνώση για την μορφή και τον τύπο του Ναού που θα κτιστεί. 

Με βάση λοιπόν τα πιο πάνω ως Εκκλησιαστική Επιτροπή προσκαλούμε όσους επιθυμούν να συμβάλουν και να βοηθήσουν στη υλοποίηση του πιο πάνω έργου, να προσέλθουν την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στην αίθουσα κατηχητικών της Εκκλησίας, αμέσως μετά τον εσπερινό των Εισοδίων της Θεοτόκου (γύρω στις 5:30 μ.μ.) σε συνάντηση, κατά την οποία:  

  • θα παρουσιαστεί το όλο έργο από τον αρχιτέκτονα ,  
  • θα καταρτιστεί από εθελοντές, μια πρώτη ομάδα ανεγέρσεως που θα ενισχύσει  την Εκκλησιαστική Επιτροπή , η οποία έχει την κύρια ευθύνη του έργου
  • θα γίνει ανταλλαγή απόψεων και θα παρθούν αποφάσεις για τα πρώτα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για το έργο, αλλά και τρόποι εξεύρεσης πόρων έτσι ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει. 

Θα ήταν λοιπόν χαρά μας να σας έχουμε κοντά μας τόσο στην πιο πάνω συνάντηση, όσο κυρίως και στην όλη πορεία της ανέγερσης του Παρεκκλησίου. Το σίγουρο είναι ότι η βοήθεια και η στήριξη  όλων είναι πολύ σημαντική και  καθοριστική για την υλοποίηση του θεάρεστου αυτού έργου.

Μέχρι τότε θα προσευχόμαστε όπως ο Θεός μας αξιώσει αυτής της μεγάλης χαράς να προσφέρουμε στον αγαπημένο μαθητή του Κυρίου μας, Απόστολο και Ευαγγελιστή Ιωάννη , την αναστήλωση του Ιερού Ναού του και στην κοινότητα μας ακόμη ένα ιερό θυσιαστήριο προς αγιασμό των πιστών αλλά και ένα έργο που θα προσθέτει αξία στην ιστορία και τον πολιτισμό αυτού του τόπου.

 
Για αποθήκευση ή εκτύπωση της ανακοίνωσης πατήστε εδώ.