Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου παρά την Ορούντα: Πανήγυρις του νέου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου του Κυπρίου (29 Νοεμβρίου 2023)

Ο άγιος Φιλούμενος προγευόμενος το μαρτύριό του, ήσυχος και χαρούμενος (Η τελευταία φωτογραφία του Αγίου Φιλουμένου, 22 Νοεμβρίου 1979, στο Φρέαρ του Ιακώβ)

Φέρεται στη γνώση των ευσεβών χριστιανών ότι, με την ευκαιρία της εορτής του νέου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου του Κυπρίου, στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου παρά την Ορούντα, θα τελεστούν οι πιο κάτω ακολουθίες:

  • Τρίτη 28 Νοεμβρίου, 5:00 μ.μ.: Πανηγυρικός εσπερινός της εορτής προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κΝεοφύτου.
  • Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, 7:00 π.μ.: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κΝεοφύτου.

Οι πιο πάνω ακολουθίες θα μεταδοθούν σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση από το κανάλι της Μητροπόλεως Μόρφου ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ στο youtube.

Επίσης, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, στις 4:00 μ.μ., θα τελεστεί ο Εσπερινός του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου και στη συνέχεια Παρακλητικός Κανόνας και Χαιρετισμοί προς τιμή του Αγίου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου του Κυπρίου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου (απόγευμα) και την Τετάρτη ολημερίς η Οικία των Αγίων Φιλουμένου και Ελπιδίου στην Ορούντα θα είναι ανοιχτή για τους ευλαβείς προσκυνητές.

Ο ιερός ναός του αγίου Φιλουμένου στην ιερά μονή αγίου Νικολάου Ορούντας
Ο ιερός ναός του αγίου Φιλουμένου στην ιερά μονή αγίου Νικολάου Ορούντας