Σύναξις της Υπεραγίας Θεοτόκου: Θεία Λειτουργία στην κατεχόμενη Κατωκοπιά (26 Δεκεμβρίου 2023)

Θεία Λειτουργία στην Κατεχόμενη Κοινότητα Κατωκοπιάς

Η Ιερά Μητρόπολις Μόρφου και η Κοινότητα Κατωκοπιάς διοργανώνουν και φέτος αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προϊσταμένου του Παν. Μητροπολίτου κ.κ. Νεοφύτου, την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023. Έχουν γίνει διευθετήσεις ώστε να γιορταστεί και φέτος η Σύναξις της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα παλαιό Ιερό Ναό της Παναγίας Χρυσελεούσας, στην κατεχόμενη Κατωκοπιά. Η Ακολουθία θα αρχίσει στις 6.00 π.μ. και θα τελειώσει γύρω στις 11.00 π.μ. Άφιξη Πανιερωτάτου 7:00 π.μ. Θερμή παράκληση του Πανιερωτάτου: οι πιστοί να ετοιμαστούν για να κοινωνήσουν των αχράντων Μυστηρίων.

Για τη μεταφορά των πιστών έχουν οργανωθεί λεωφορεία από Λευκωσία, Ακάκι, Περιστερώνα και Αστρομερίτη. Ως εκ τούτου παρακαλούνται οι πιστοί να διευθετήσουν έγκαιρα τη μεταφορά τους, για το προσκύνημα στην Κατωκοπιά, για να έχουμε χρόνο να οργανωθούμε και να μη μείνουμε την τελευταία στιγμή, δηλώσεις για Λεωφορεία γίνονται στους: κ. Χρίστο Βασιλειάδη τηλ. 99495996 και κ. Λένια Πελεκάνου τηλ. 99827354.

Δηλώσεις για γιορτές (προς 5€) μπορούν να γίνονται στους συνοδούς των Λεωφορείων ή εκ των προτέρων στους: κ. Λένια Πελεκάνου, τηλ. 99827354, κ. Χρίστο Λούη, τηλ. 99360361 και κ. Βάσο Βασιλείου, τηλ. 99614098.

Οι πιστοί δύνανται να φέρουν μαζί τους κόλλυβα (της εορτής) και άρτους για εορτές (όχι μνημόσυνα). Επισημαίνεται ο προσκυνηματικός χαρακτήρας της διοργάνωσης και καλούνται οι πιστοί με κατάνυξη και φόβο Θεού να δώσουν τη μαρτυρία της πίστεως και να κρατήσουν την ελπίδα ζωντανή. Ο εκκλησιασμός στην Κατωκοπιά δεν προσφέρεται ως κοινωνική συνάντηση, αλλά ως προσκύνημα με συντριβή καρδίας. Για αυτό συνίσταται όσοι θα συμμετέχουν να συμμετέχουν συνειδητά στη λατρεία και να μην περιφέρονται άσκοπα. Δεν έχουν γίνει, στο στάδιο αυτό, διευθετήσεις για καρέκλες ή για νερό. Στον ναό υπάρχουν σκάμνοι για τους ηλικιωμένους. Καλούνται οι προσκυνητές να έχουν μαζί τους, αν επιθυμούν νερό ή ό,τι άλλο βρώσιμο επιθυμούν, και να επιδειχθεί ο σεβασμός στον χώρο χωρίς να αφήνονται σκουπίδια.

Μετά τον Εκκλησιασμό προγραμματίζεται να ακολουθήσει το καθιερωμένο γεύμα στο προσφυγικό οίκημα της ΔΟΞΑΣ Κατωκοπιάς (Gardens of DOXA), στην Περιστερώνα. Δηλώσεις για το γεύμα στους: κ. Χρίστο Βασιλειάδη τηλ. 99495996, κ. Λένια Πελεκάνου τηλ. 99827354. Λεπτομέρειες θα ανακοινώνονται κατά τις προσεχείς ημέρες.

Για πληροφορίες μπορείτε, επίσης, να απευθύνεστε στον Πρόεδρο της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Πρωτοπρεσβύτερο π. Κυπριανό Κουντούρη, στο τηλ. 99790750 και στον κ. Νίκο Κωνσταντίνου, Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Κατωκοπιάς στο τηλ. 99650880.

Ο Κοινοτάρχης Κατωκοπιάς, Νίκος Κωνσταντίνου.

Ο Προϊστάμενος του Ναού, Πρωτ/ρος Κυπριανός Κουντούρης.

Ιερός Ναός Παναγίας Χρυσελεούσης (παλαιός) – Κατεχόμενη Κατωκοπιά