Ὁ Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος σχολιάζει τὸ πρόσφατο ἀνακοινωθὲν τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου (18 Σεπτεμβρίου 2023), ποὺ μεταξὺ ἄλλων ἀναφέρεται καὶ στὸ μάθημα τῆς σεξουαλικῆς ἀγωγῆς στὰ σχολεῖα. Ἡ συγκεκριμένη άναφορὰ ἐξαιτίας τοῦ τρόπου ποὺ παρουσιάστηκε ἀπὸ τὰ Μ.Μ.Ε., ἔχει παρερμηνευθεῖ ἀπὸ πολλοὺς σὰν τελικὴ ἀπόφαση τῆς Συνόδου, πράγμα τὸ ὁποῖο δὲν ἰσχύει. Καθότι σύμφωνα μὲ τὸ ἀνακοινωθὲν «Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος θὰ καλέσει σὲ προσεχὴ συνεδρία της τὴν Ὑπουργὸ Παιδείας γιὰ ἐνημέρωση καὶ λήψη τελικῆς ἀποφάσεως».

Τὸ συγκεκριμένο ἠχητικὸ ἀπόσπασμα περιέχεται σὲ ὁμιλία ποὺ ἔχει κάνει ὁ Πανιερώτατος σὲ σύναξη ἱερέων τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μόρφου, μετὰ τὴν τέλεση τῆς Ἀκολουθίας τοῦ Ἁγίου Εὐχελαίου στὸν ἱερὸ ναὸ Ἁγίου Γεωργίου στὴν Ευρύχου (19.09.2023).

Ἡ τέλεση τοῦ Ἁγίου Εὐχελαίου πραγματοποιείται μετὰ ἀπὸ εἰσήγηση καὶ προτροπὴ τοῦ Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεοφύτου, λόγω τῶν πολλῶν ἀσθενειῶν ἀλλὰ καὶ τῶν πολλῶν ξαφνικῶν θανάτων ποὺ παρατηροῦνται τὸν τελευταῖο καιρό, ἑβδομαδιαίως κάθε Τετάρτη, ἐκ περιτροπῆς στὶς 4 μεγάλες κοινότητες τῆς πεδινῆς περιοχῆς τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (Μένικο, Ἀκάκι, Περιστερώνα, Ἀστρομερίτης).


Ο Μητροπολίτης Μόρφου προτείνει να υπάρξει πρόβλεψη απαλλαγής των Ορθόδοξων μαθητών από το μάθημα σεξουαλικής αγωγής.. Για Κασσελάκη είπε ”που τον ηύραν τούτον, τον έφεραν ξαφνικά από την Αμερική από τον Μπάιντεν να φτιάξουν μια νέα αντιχριστιανική Ηθική… Όπως έχουμε δόγμα έχουμε και Ηθική….”

Η χθεσινή απόφαση δεν είναι η τελική απόφαση της Συνόδου, γιατί την εμφάνισαν σήμερα οι εφημερίδες σαν τελική απόφαση, ότι ξέρετε και η Σύνοδος συμφωνεί να γίνεται σεξουαλική διαπαιδαγώγηση τώρα στα παιδιά του Δημοτικού, της Προδημοτικής, του Γυμνασίου και του Λυκείου. Το κλίμα δεν ήταν καθόλου αυτό που περιγράφουν οι εφημερίδες και τα ΜΜΕ και έως Μακαριώτατε αν θέλεις γράψε ότι είναι αναγκαίο αυτό το μάθημα στη σύγχρονη εποχή που ζούμε την Ευρωπαϊκή να διδάσκονται τα παιδιά μας διαφωνούντος του Μόρφου του ακραίου του φανατικού όπως λέει ο Θεόδωρος Κυριακού. Έγινε πολύ δυναμική Σύνοδος και μπράβο του Αρχιεπισκόπου που έκανε υπομονή να μας ακούσει 17 αρχιερείς να του λένε ”ναι μεν αλλά μεγάλα αλλά..” Οπότε καταλήξαμεν ότι γράψε τώρα ότι είναι αναγκαίο το μάθημα αλλά για το πως θα διδαχθεί ποιοί θα το διδάξουν πότε σε ποιές ηλικίες και ποια θα είναι η θεματική θα το δούμε όταν έρθει η ευλαβεστάτη κυρία Υπουργός σε μια κυβέρνηση της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Και τους είπα εγώ η αρχική μου θέση ήταν μην τοποθετούμαστε Μακαριώτατε αποσπασματικά. Κάναμε σύνοδο για ευθανασία άλλη για ομοφυλοφιλία κ.α.. Πρέπει να κάνεις μια Σύνοδο με ένα θέμα μόνο: “υπάρχει Νέα Τάξη Πραγμάτων;” Kαι τι είναι αν υπάρχει Νέα Τάξη Πραγμάτων; Tι επιδιώκει; είναι χριστιανική; ηθική; Aυτή Μακαριώτατε έχει άλλη ηθική. Μου έκανε εντύπωση ότι παλιά μόνο εγώ ήμουν ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων μέσα στη Σύνοδο. Τώρα μιλήσανε άλλοι 5 αρχιερείςΓια να καταλάβουμε ότι υπάρχει Νέα Τάξη ποιος εξελέγηκε στην Ελλάδα χθες πρόεδρος της αντιπολίτευσης. Αυτό και μόνο είναι δείγμα ότι υπάρχει σκοπιμότητα. Που τον ηύραν τούτον. Τον έφεραν ξαφνικά από την Αμερική από τον Μπάιντεν για να δημιουργήσουν μια νέα ηθική μα νέα ταυτότητα που βεβαίως δεν έχει σχέση με το Ιερόν Πηδάλιον με το Ιερόν Ευαγγέλιον .. Κι εγώ είπα το εξής Μακαριώτατε μέχρι να έρθει ο υπουργός η πρόταση μου είναι ξεκάθαρη όπως δικαιούνται οι μωαμεθανοί να εξαιρούνται από το μάθημα της Ορθοδόξου κατηχήσεως να δικαιούνται και οι γονείς που πιστεύουν και νηστεύουν, 30% το πολύ, μέχρι εκεί είμαστε. Παραπάνω δεν είμαστε να δικαιούνται να πουν τα παιδιά μας δεν θέλουμε αυτή την αγωγή γιατί έρχεται σε σύγκρουση με την ευαγγελική αγωγή, τη χριστιανική Ηθική. Όπως έχουμε δόγμα έχουμε και Ηθική και όχι μόνο μέσα στο ευαγγέλιο, στην Αγία Γραφή για χιλιάδες χρόνια από το Μωσαικό νόμο να τ΄αλλάξουμε τώρα εμείς; Άρρεν και θήλυ εποίησε ο Θεός. Δηλαδή τι να πω αύριο στο γάμο. Άρρεν και θήλυ και κάτι άλλο εποίησε ο Θεός; Καταλάβατε που πάμε; Λοιπόν προαιρετικόν. Τώρα θα βοηθήσουμε να βγει μια συναινετική απόφαση αλλά αν θέλεις ειρήνη… Σας τα λέω αυτά για να ξέρετε ότι ο επίσκοπός σας καραδοκεί, επαγρυπνεί…”

απομαγνητοφώνηση: https://dimpenews.com/