Αρχική Ενημέρωση των πιστών για τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες Μητροπολίτης Μόρφου: ”η ιδιόχειρη Επιστολή του Αγίου Παϊσίου για το χάραγμα είναι...

Μητροπολίτης Μόρφου: ”η ιδιόχειρη Επιστολή του Αγίου Παϊσίου για το χάραγμα είναι αυθεντική!” Το σημείο που έδωσαν τα ” Σημεία των καιρών” σήμερα!!!! ΒΙΝΤΕΟ

Μητροπολίτης Μόρφου: ”η ιδιόχειρη Επιστολή του Αγίου Παϊσίου για το χάραγμα είναι αυθεντική!” Τη δήλωση αυτή έκανε κατά την 27η ομιλία του στη σειρά των συναντήσεων με το λαό που τιτλοφορείται ”ανάβοντας τον αναπτήρα των Αγίων” στις 22/11/23 στο Ακάκι…

Kαι ένα ακόμη σημείο των Σημείων των καιρών.. επί του πνευματικού πιεστηρίου

που για εμένα είναι θαύμα και σημείο μαζί.

Χθες τη νύχτα βαθιά μεσάνυχτα είδα την ομιλία του Δεσπότη Μόρφου. Αλλά από εκείνη την ώρα και ως τώρα δεν ήξερα που να επικεντρωθώ ποιο ήταν το κυρίαρχο σε μια ομιλία διάρκειας 2.30 ωρών. Ενώ ήμουν έξω σήμερα το μεσημέρι και του καιρού συμβάλλοντος μονολόγησα τουλάχιστον 2 φορές νοερά τις 2 πρώτες γραμμές της επίμαχης επιστολής που φυσικά και δεν τις θυμόμουν επ΄ουδενί λόγω και δεν τις ήξερα δεν τις είχα συγκρατήσει ‘‘ Μετά τη μπόρα την δαιμονική θα έλθει η λιακάδα η θεική.” Μια ρίμα 2 στίχοι.Αυτό ήταν. Μάλιστα μου φάνηκε ωραίο και είπα ας το συγκρατήσω. Σαν νόημα μου άρεσε..και ειδικά η ”λιακάδα” μου φάνηκε ότι είχε τόνο πνευματικό.

Πέρασαν τουλάχιστον 5 με 6 ώρες από τότε και τώρα που ολοκλήρωνα την παρουσίαση της ομιλίας και κατέληξα ποιο είναι το κυρίαρχο και έβαλα τίτλο ”Μητροπολίτης Μόρφου: η ιδιόχειρη Επιστολή του Αγίου Αγίου Παϊσίου για το χάραγμα είναι αυθεντική!” λέω δεν πάω να δω να φρεσκάρω τι έλεγε η Επιστολή γιατί θυμόμουν μέσες άκρες το νόημα μόνο. Πάω την ανασύρω και μετά μεγάλης μου έκπληξης διαβάζω..’‘ Μετά τη μπόρα την δαιμονική θα έλθει η λιακάδα η θεική.” Σημειωτέον ότι στην ομιλία του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου δεν υπήρξε σχετική αναφορά σε αυτούς τους 2 στίχους……

Διπλή πιστοποίηση αφού θέλουν και πιστοποιητικά γνησιότητας κάποιοι:

Μέγας άγιος ο Άγιος Γέροντας Παίσιος και δεν επιτρέπει να τον αμφισβητούν. Ζωντανός δίνει σημεία στα ”σημεία των καιρών”..Επικαιροποιεί την αξία τους..

Όντως ο Μητροπολίτης Μόρφου πήρε τη διαβεβαίωση αυθεντικότητας και από τον Γέροντα Ευθύμιο όπως εξιστορεί..Ακέραιος ο Μόρφου ό,τι λέει ισχύει και το ντοκουμεντάρει απόλυτα

Παρακολουθήσαμε ένα ακόμη σεμινάριο εμπειρικής Πατερικής θεολογίας και λαϊκής ευσέβειας από τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο. Μεταμεσονυκτικό γιατί το βίντεο ανέβηκε χθες αργά τη νύχτα. Η ομιλία αυτή δόθηκε ανήμερα της εορτής του πνευματικού του γέροντα Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη και επόμενο ήταν ο Δεσπότης Μόρφου να σκιαγραφήσει την προσωπικότητα του σύγχρονου αγίου ν’ αναφέρει τις αρετές του π.χ την ταπείνωση του και τα χαρίσματά του καθώς και κάποια ανέκδοτα περιστατικά του βίου του όπως το ότι σπούδασε φοιτητές τους έδινε τότε πεντοχίλιαρο φεύγοντας από τη μονή. Κατέληξε λέγοντας ότι ανήμερα στη γιορτή του, του λύθηκε μια απορία χρόνων που είχε γιατί ο Άγιος Ιάκωβος ο με συγχωρείτε έφτασε σε τέτοια πνευματικά ύψη δυσθεώρητα. Γιατί όπως είπε ήταν επιστήθιος της Παναγίας ως άλλος Ιωάννης ο Θεολόγος, την αγαπούσε πολύ.

Στη συνέχεια αναλώθηκε σε μια ανάλυση περί της χριστιανικής ανθρωπολογίας και πως λειτουργεί η πνευματική μηχανική μηχανολογία στον άνθρωπο με αναφορές από τον Άγιο Ιωάννη το Δαμασκηνό ως και τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη. Τόνισε ότι ο άνθρωπος είναι δισύνθετο ον από αποτελείται από την καρδία/ψυχή και το σώμα. Ο άνθρωπος πέραν των 5 αισθήσεων που διαθέτει για την πρόσληψη του υλικού κόσμου έχει και τις 5 δυνάμεις της ψυχής που είναι ο νους, η διάνοια, η κρίση, η αίσθηση, η φαντασία..

Ξεχωριστή μνεία έκανε στον Άγιο άνθρωπο του Θεού όπως τον χαρακτήρισε τον έγγαμο π. Παναγιώτη Τσιώλη τον γέροντα των Αγράφων και ανέγνωσε κείμενο του τελευταίου που αναφέρεται στην θεραπευτική που ασκεί η βυζαντινή μουσική στην πνευματική αρμονία που πετυχαίνει τη συνάρμοση των 5 δυνάμεων της ψυχής. Ο υγιής άνθρωπος ζει μέσα στην αρμονία η αρετή είναι αρμονία. Αναφέρεται ότι τόση δύναμη είχε η ψαλτική του Δαβίδ που πήγαινε κι έπαιζε ένα κομμάτι του στο βασιλιά Σαούλ και του έφευγε ο δαίμονας της κατάθλιψης.

Ενώ δεν παρέλειψε ν΄αναφερθεί με δεικτικό τρόπο στην

αυθεντικότητα της ιδιόχειρης επιστολής του Αγ Παισίου του Αγιορείτη σχετικά με χάραγμα.

Είπε ότι είναι αυθεντική και του το διαβεβαίωσε και ο π. Ευθύμιος της Καψάλας σήμερα που έζησε πολλά με τον Άγιο Παίσιο πνευματικό του εγγόνι τον είπε. Και μάλιστα είπε του εκμυστηρεύθηκε ο π. Ευθύμιος το 2011 στη Μονή Διονυσίου Αγίου Όρους ότι ο Άγ. Γέροντας Παίσιος έγραψε την ιδιόχειρη επιστολή για το τόσο κρίσιμο θέμα γιατί όπως του είχε πει ο ίδιος πολλοί θα θελήσουν να παραποιήσουν ή και να παραχαράξουν παραποιήσουν τη θέση του αυτή.. Εγώ είπε με νόημα ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος μιλάω ευθέως μιλώ με ονόματα και όχι όπως κάποιοι άλλοι που μιλούν ανωνύμως για κάποιους αδερφούς. Τόνισε κι ο νοών νοείτω ότι τον Άγ. Παίσιοτον συνάντησε συνολικά 7 με8 φορές ..Επανέλαβε την πρόρρηση Αγ. Παισίου ότι οι Ισραηλινοί θα κάνουν γήπεδο τη Γάζα δηλ. θα την ισοπεδώσουν.

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του περιστράφηκε στον καθαρισμό της καρδίας προϋπόθεση στο ”μακάριοι οι καθαροί την καρδία…” και πως επιτυγχάνεται δια της αυτομεμψίας και της μετάνοιας.. Διέκρινε μεταξύ πιστών και θρήσκων και είπε πως οι οριακές καταστάσεις σαν αυτές του κόβιντ είναι αυτές που αναδεικνύουν ποιοί είναι οι πραγματικά πιστοί. Εκθείασε τη στάση που τήρησαν επί αυτής της κρίσιμης περιόδου τόσο ο ηγούμενος της Αγιορείτικης Μονής Αγ. Παύλου αλλά και ο προαναφερθέν Γέροντας Ευθύμιος πνευματικοπαίδι του Γέροντα Παισίου και γνωστός τοις πάσι.

Είπε ότι έστειλε ιερατική του αποστολή στη Σερβία να προσκυνήσουν τον τάφο του Αγ Νικολάου Βελιμίροβιτς και κυρίως να πάνε στη μονή όπου ήταν ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς που τον έχει για οδηγό στα θεολογικά…

Καταληκτικά τόνισε ότι ο αγώνας μας είναι ενάντια στις αρχές και τις εξουσίες του σκότους δεν είναι κατά των σιωνιστών που τα έχουμε ούτε με το φανατικό ισλάμ ούτε με ην εκκοσμικευμένη Ευρώπη ούτε με τους διαλυμένους Αμερικάνους ούτε με τους Ρώσους αλλά με τον σατανά αυτόν έχουμε να παλέψουμε.

Καθηγητής καθηγητών, δάσκαλος δασκάλων και γέροντας γεροντάδων ο Μόρφου .. είναι μια θεολογική μόνος του.. Δια βίου εκπαίδευση….επιμόρφωση και λαϊκή επιμόρφωση. Είναι ένας λαϊκός επιμορφωτής τροβαδούρος του πνεύματος λυράρης του αλλά και ένας επιμορφωτής των ”ειδημόνων” σε θέματα πνευματικής φύσης. Διδακτήριο, Διδασκαλείο. Κρυφό Πανεπιστήμιο ο νέος θεσμός επί Δυτικοκρατίας.. Αν και δεν του αρέσουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα .. για να μην γείρει ο νους του για να μην μπατάρει.. Διδάσκει Διδακτική πέραν όλων των άλλων και μεθοδολογία..Το καράβι δεν μπατάρει γιατί έχει τόση σάρα στα στεγανά του από καλοθελητές προέβλεψαν οι καλοθελητές.

Το ζήτημα δεν είναι να αντιγράψεις το Μόρφου να γίνεις καρικατούρα του αλλά η επιρροή είναι ευπρόσδεκτη και σημαντική είναι καλό μπόλιασμα … ο καθένας πρέπει να διασώσει τη μοναδική θρησκευτική προσωπικότητα του το Πρόσωπο το κατ΄εικόνα. όχι του Μόρφου αλλά ούτε του τάδε Αγίου ή του ίδιου του Θεού δεν καλείσαι να γίνεις κακέκτυπο πιστό αντίγραφο.

Ο κύκλος των χαμένων γεροντάδων…

Κάτι άλλο που τόνισε είναι ότι απεχθάνεται ας το πούμε έτσι τον κύκλο των χανένων ποιητών των χαμένων γεροντάδων τις ομαδούλες και το φατριασμό. Το ζητούμενο είναι πως θα ενωθούμε με το Θεό και όχι να έχουμε τη δική μας ομάδα ένωση σύλλογο περί Θεού..

Ἡ KΖ’ Πνευματικὴ Σύναξη Διαλόγου μὲ τὸν Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο, πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου, 2023 στὸν ἱερὸ ναὸ Παναγίας Χρυσελεούσης στὴν κοινότητα Ἀκακίου τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου. Ὁ Πανιερώτατος στὸν 27o «Ἀναπτήρα» μιλᾶ γιὰ τὸν ἅγιο Φιλάρετο Μόσχας, τὴν ταπείνωση τοῦ ἁγίου Ἰακώβου (Τσαλίκη), τὴν καρδιακὴ προσευχὴ καὶ τὴν ἐσωτερικὴ ζωή, τὴ διαφορὰ τῆς θρησκείας ἀπὸ τῆς Πίστης, τὴν ψυχὴ καὶ τὴν καρδία, τὴν καθημερινὴ μετάνοια, τὴν ἐλεημοσύνη, τὸν Ἅγιο Παίσιο καὶ τὴν αὐθεντικότητα τῆς ἐπιστολῆς του «Τὰ σημεῖα τῶν καιρῶν», τὸν μακαριστὸ παπὰ Παναγιώτη (Τσιώλη) τὸν Γέροντα τῶν Ἀγράφων κ.ἄ.

dimpenews.com

Παρακολουθήστε στο πιο κάτω βίντεο, στο 15:44, “Η αυθεντικότητα και αξιοπιστία της χειρόγραφης επιστολής «Σημεία των Καιρών – 666» του Αγίου Παϊσίου”: