Καλή Αντάμωση αγαπημένη μας Γερόντισσα, σε ευχαριστούμε για όλα! (Πρωτοπρεσβυτέρου Μιχαήλ Νικολάου)

Αναχώρησε σήμερα για τον ουρανό, από τον μάταιο τούτο κόσμο, η Οσιωτάτη Γερόντισσα της Μονής του Αγίου Νικολάου Ορούντας. Η πνευματική μάνα όλης της περιοχής μας, η μεγάλη αγκαλιά που χωρούσε τους πάντες, το γλυκό χαμόγελο που παρηγορούσε τους θλιβομένους, το δοχείο των πονεμένων, η αθόρυβος κινητήριος δύναμη για την πνευματική πρόοδο της Μονής και όχι μόνο, η φωτισμένη καθοδηγήτρια και το πνευματικό στήριγμα μοναχών και λαϊκών, η αδελφή του μοναστηριού της Ορούντας που ήταν πιο πολύ αδελφή δική μας, η μεγαλοπρεπής αρχοντική Ηγουμένη που δίδασκε ταπείνωση, η Σταυρωμένη μοναχή που ενέπνεε σε όλους ελπίδα Αναστάσεως, η Ορθόδοξη καλόγρια που δεν δίδαξε μόνο πως να ζούμε αλλά και πως πρέπει να πεθάνουμε.

Δεν κλαίμε σήμερα Γερόντισσα για σένα, που είσαι ήδη στο κέντρο του Παραδείσου. Κλαίμε για μας, για την πνευματική μας πενία, που δεν έχουμε την πίστη, την υπομονή και την ελπίδα σου. Στείλε μας δύναμη αγαπημένη μας Γερόντισσα να αντέξουμε τον χωρισμό σου. Στείλε παρηγοριά στις πνευματικές σου κόρες που ορφανεύουν σήμερα, στον άγιο γέροντα πατέρα σου και πατέρα μας, στη μητέρα σου, στα αδέλφια σου, σε όλους όσους κλαίνε σήμερα για την έξοδό σου.

Καλή Αντάμωση Οσιώτατη Γερόντισσα Ιουστίνη, σε ευχαριστούμε για όλα που μας πρόσφερες και θα συνεχίσεις να μας προσφέρεις ακόμη παραπάνω από ψηλά, πιστεύω από πολύ ψηλά!

Αιωνία σου η μνήμη!