Η Μόρφου ως Θεμόρφου από την Επισκοπή των Σόλων στη Μητρόπολη Μόρφου

Κείμενα:
Χριστόδουλος Χατζηχριστοδούλου
Φωτογράφηση: Βάσος Στυλιανού
Σελ: 270
2011
Λιανική Τιμή: €36.00

Περιγραφή

Κυκλοφόρησε ο επιστημονικός κατάλογος της ομότιτλης περιοδικής έκθεσης του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μόρφου.

Την έκδοση χαιρετίζει ο Γιάννης Κυπρή, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου και προλογίζει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος. Ακολουθεί εκδοτικό σημείωμα από τη Λευκή Μιχαηλίδου διευθύντρια του Πολιτιστικού Ιδρύματος.

Μέσα από τις σελίδες του Καταλόγου γίνεται αναδρομή στην ιστορία περιοχής της Μόρφου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα καθώς και στην εκκλησιαστική ιστορία από την Επισκοπή Σόλων στη Μητρόπολη Μόρφου.

Τα 130 και πλέον εκθέματα που χρονολογούνται από τον 9ον έως τον 21ον αιώνα περιγράφονται με ξεχωριστά λήμματα. Τα αντικείμενα είναι χωρισμένα σε θεματικές ενότητες (εικόνες, εκκλησιαστική ξυλογλυπτική, άμφια, χειρόγραφα, έντυπα, εκκλησιαστική μεταλλοτεχνία) -με γενικό εισαγωγικό κείμενο για την κάθε ενότητα- και είναι ταξινομημένα κατά χρονολογική σειρά. Για το κάθε λήμμα παρατίθεται η βασική  βιβλιογραφία.