Ηχηρή παρέμβαση Αρχιεπίσκοπου Αναστάσιου Αλβανίας στο Ουκρανικό… καταγγέλει διωγμό και θηριωδίες κατά ευσεβούς ορθόδοξου Ιερού κλήρου και λαού και περίφημων Ιερών τόπων στην Ουκρανία!

Ηχηρή παρέμβαση Αρχιεπίσκοπου Αναστάσιου Αλβανίας στο Ουκρανικό. M’ επιστολή του στον φυλακισμένο Υμνογράφο και Δεσπότη Tulchyn και Bratslav Ιωνάθαν καταγγέλει ”διωγμό.. θηριωδίες κατά ευσεβούς ορθόδοξου Ιερού κλήρου και λαού και περίφημων Ιερών τόπων στην Ουκρανία!

ΑναστάσιοςΈνας πραγματικός ποιμενάχρης.που δεν λύγισε ποτέ που δεν παζάρεψε την πίστη του ούτε την Εκκλησία σε σκοτεινές περιόδους. Αφιερώθηκε ενσυνείδητα εξ αρχής πρόσφερε έκανε ό,τι περισσότερο μπορεί να κάνει κανείς ανθρωπίνως για την Εκκλησία. Το ελληνικό κονκλάβιο και το κυπριακό μ’ εξαίρεση Μόρφου, Κυθήρων πρέπει να αισθάνεται ταπεινωμένο μετά την ηχηρή παρέμβαση Αναστάσιου στο Ουκρανικό. ΕΙΝΑΙ ΔΙΩΚΤΕΣ.

Απέστειλε επιστολή κόλαφο για Φανάρι στον Μητροπολίτη Tulchyn και Bratslav Ιωνάθαν – ο οποίος είναι και πασίγνωστος Υμνογράφος- που καταδικάστηκε προ ημερών από τις ουκρανικές αρχές σε 5ετή φυλάκιση και κατάσχεση περιουσίας με κατηγορίες για «βίαιη ανατροπή του καθεστώτος και προσβολή της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας».

Ο Προκαθήμενος της Αλβανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Μακαριώτατος Μητροπολίτης Αναστάσιος, έστειλε επιστολή στον Μητροπολίτη Tulchyn και Bratslav Ιωνάθαν με λόγια συμπαράστασης και εν Χριστώ αγάπης.
«+Αναστάσιος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας

προς Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Tulchyn και Bratslav Ιωνάθαν

Σεβασμιώτατε, αδελφέ εν Χριστώ,

Με βαθύτατη λύπη παρακολουθούμε τις οδυνηρές δοκιμασίες του πολυαγαπημένου Σεβασμιότατου και του εκλεκτού σου ποιμνίου.

Συμμετέχουμε στα βάσανά σας και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, μοιραζόμαστε όπου χρειάζεται τη μαρτυρία μας για τις θηριωδίες κατά του ευσεβούς ορθόδοξου Ιερού κλήρου, του ευσεβούς λαού καθώς και των περίφημων Ιερών τόπων στην Ουκρανία.

Αδελφικά, προσευχόμαστε ο Θεός να σας δώσει δύναμη ώστε «ἀλλ᾿ ἐν παντὶ συνιστῶντες ἑαυτοὺς ὡς Θεοῦ διάκονοι, ἐν ὑπομονῇ πολλῇ, ἐν θλίψεσιν, ἐν ἀνάγκαις, ἐν στενοχωρίαις, ἐν πληγαῖς, ἐν φυλακαῖς, ἐν ἀκαταστασίαις..» (Β’ Κορ. 6:4- 5).»

Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι ακατάπαυστα μαζί σας, ώστε, ενταχθείτε στους χορούς των νεομαρτύρων, να αντισταθείτε και εσείς στον σημερινό παράλογο διωγμό «εν Πνεύματι ‘Αγίω, εν αγάπη ανυποκρίτω, εν λόγω αληθείας, εν δυνάμει Θεού… ως αγνοούμενοι και επιγινωσκόμενοι, ως αποθνήσκοντες και ιδού ζώμεν, ως παιδευόμενοι και μη θανατούμενοι» (Β΄ Κορ. 6. 6-9).»

Πηγή: https://dimpenews.com/