Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου παρά την Ορούντα: Πανήγυρις του Αγίου Πνεύματος, αγιασμός και ύψωσις του Τιμίου Σταυρού στον τρούλλο του ναού του Αγίου Φιλουμένου και του παρεκκλησίου της Παναγίας Ιαματικής (5 Ιουνίου 2023)

Την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 και ώρα 7:00 π.μ., εορτή του Αγίου Πνεύματος, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος θα προστεί του πανηγυρικού Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου, παρά την Ορούντα.

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος αποτελεί την δεύτερη επίσημη πανήγυρη της Μονής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεσθεί αγιασμός στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και ακολούθως λιτανεία προς τον εξωτερικό χώρο του ναού του Αγίου Φιλουμένου όπου θα πραγματοποιηθεί η ύψωσις του Τιμίου Σταυρού τόσο στον τρούλλο του κυρίως ναού (Αγίου Φιλουμένου), τόσο και στον τρούλλο του παρεκκλησίου της Παναγίας της Ιαματικής. Θα αναγνωσθεί κατάλληλος ευχή και εν ψαλμοίς και ύμνοις θα επανέλθουμε στον αύλειο χώρο του Αγίου Νικολάου για να δοθεί το αντίδωρο (από τον Πανιερώτατο) και πρωϊνό κέρασμα στους πιστούς.