Ανακοίνωση: Τριήμερο μνημόσυνο του μακαριστού και αγίας μνήμης π. Πολυβίου Πέτρου (7/5/2023) και αλλαγή του προγράμματος Ακολουθιών του Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου

Ὁ μακαριστὸς π. Πολύβιος καὶ ἡ πρεσβυτέρα Κυριακὴ

Φέρεται εις γνώσιν του ευσεβούς πληρώματος της Εκκλησίας ότι την Κυριακή, 7 Μαΐου 2023 και ώρα 7 π.μ. στην ιερά μονή Αγίου Νικολάου παρά την Ορούντα, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια το τριήμερο μνημόσυνο του μακαριστού και αγίας μνήμης Πρωτοπρεσβυτέρου π. Πολυβίου Πέτρου. Της όλης Ακολουθίας (Όρθρος, Θεία Λειτουργία, μνημόσυνο) θα προστεί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος.

Ήδη στην ιερά μονή Αγίου Νικολάου άρχισε να τελείται στη μνήμη του μακαριστού π. Πολυβίου Πέτρου αναστάσιμο σαρανταλείτουργο, το οποίο αγαπούσε ιδιαίτερα ο μακαριστός π. Πολύβιος, καθότι και ο ίδιος είχε τη συνήθεια να τελεί αναστάσιμο σαρανταλείτουργο (δηλαδή σαρανταλείτουργο από την Κυριακή του Πάσχα μέχρι την Ανάληψη) μνημονεύοντας χιλιάδες ονόματα κεκοιμημένων και ζώντων αδελφών.

Θα θέλαμε περαιτέρω να ανακοινώσουμε στους ευλαβείς χριστιανούς της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου και σε όλους τους ευσεβείς χριστιανούς του πληρώματος της Εκκλησίας, ότι λόγω της κοιμήσεως του π. Πολυβίου το Πρόγραμμα Ακολουθιών του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου έχει αλλάξει ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ