Ανακοίνωση: Πρόγραμμα Πανιερωτάτου, Λειτουργίες και κηρύγματα 24 – 26 Δεκεμβρίου 2021

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝΒΑΣΙΛΙΚΕΣ ΩΡΕΣ

Την Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021 6:00 π.μ., παραμονή της Μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος θα προστεί της Ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών – Βασιλικών, της Ακολουθίας του Εσπερινού και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στην ιερά Μονή Αγίου Νικολάου παρά την Ορούντα.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Το Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2021 5:30 π.μ., Χριστούγεννα (Η κατά σάρκα Γέννησις του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού), ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στην κοινότητα Ευρύχου.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Φώτιος Ιωακείμ θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό της Παναγίας, στην κοινότητα Γαλάτας.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου π. Ιάκωβος Καλογήρου θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής, στην κοινότητα Μουτουλλάς.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 (ΣΥΝΑΞΙΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ – ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ)

Η Ιερά Μητρόπολις Μόρφου, η Εκκλησιαστική Επιτροπή και το Κοινοτικό Συμβούλιο Κατωκοπιάς ανακοινώνουν στους ευσεβείς χριστιανούς, και ιδιαίτερα στους πρόσφυγες της κατεχόμενης κοινότητας, ότι την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Παναγίας – Χρυσελεούσης (ΠΑΛΑΙΟΣ ΝΑΟΣ) στην κατεχόμενη κοινότητα της Κατωκοπιάς.

Στην Θεία Λειτουργία θα χοροστατήσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος συμπαραστατούμενος από τον ιερό κλήρο της κοινότητας.

Η Ακολουθία θα αρχίσει στις 6.15 π.μ. και θα τελειώσει γύρω στις 11.00 π.μ. Άφιξη Πανιερωτάτου 7:00 π.μ.

Θερμή παράκληση του Πανιερωτάτου, όπως οι πιστοί ετοιμασθούν καταλλήλως για να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Οι πιστοί δύνανται όπως φέρουν μαζί τους κόλλυβα και άρτους για εορτές (όχι μνημόσυνα) καθώς και άνθη.

Για πληροφορίες απευθύνεστε στον Πρόεδρο της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Κυπριανό Κουντούρη, στο τηλ.: 99790750 και στον κ. Νίκο Κωνσταντίνου, Πρόεδρο του Κ. Σ. Κατωκοπιάς στο τηλ.: 99650880.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας και η ώρα 4:30 μ.μ., ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος θα προστεί του πανηγυρικού Εσπερινού του Αγίου Στεφάνου και θα κηρύξει τον Θείο λόγο στον ιερό ναό Αγίου Χαραλάμπους, στην κοινότητα Δένειας. Καθιερωμένη πανήγυρις της κατεχόμενης κοινότητας Κυράς – Μόρφου.

Επίσης, την Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2021, θα λειτουργήσουν και θα κηρύξουν τον θείο λόγο:

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Φώτιος Ιωακείμ θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό της Παναγίας, στην κοινότητα Γαλάτας.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου π. Ιάκωβος Καλογήρου θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό  της Αγίας Παρασκευής, στην κοινότητα Μουτουλλάς.