Ανακοίνωση: Λειτουργίες και κηρύγματα 3 Δεκεμβρίου – 9 Δεκεμβρίου 2021

ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Τη Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Φώτιος Ιωακείμ θα προστεί της Ακολουθίας του πανηγυρικού Εσπερινού και θα κηρύξει τον θείο λόγο στο πανηγυρίζον ιερό εξωκκλήσι της αγίας Βαρβάρας, στην κοινότητα Κοράκου. Ανήμερα της εορτής ο Πρωτοσύγκελος θα τελέσει τη θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στο ίδιο εξωκκλήσι. 

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου π. Ιάκωβος Καλογήρου θα προστεί της Ακολουθίας του πανηγυρικού Εσπερινού και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας, στην κοινότητα Οίκος (Μαραθάσας). Ανήμερα της εορτής ο Πανοσιολογιώτατος θα τελέσει τη θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στο πανηγυρίζον ιερό παρεκκλήσι της αγίας Βαρβάρας, στην κοινότητα Περιστερώνα (Μόρφου).

Τό Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος θα τελέσει τη θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας, στην κοινότητα Οίκος (Μαραθάσας). 


ΚΥΡΙΑΚΗ 5/12/2021

Την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021, θα λειτουργήσουν και θα κηρύξουν τον θείο λόγο: 

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Φώτιος Ιωακείμ στον ιερό ναό αγίου Γεωργίου, στην κοινότητα Ευρύχου.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου π. Ιάκωβος Καλογήρου στον ιερό ναό  Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στην κοινότητα Σινά Όρους. 


ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 5:00 μ.μ., ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος θα προστεί της Ακολουθίας του πανηγυρικού Εσπερινού και θα κηρύξει τον θείο λόγο στην πανηγυρίζουσα ιερά μονή του Αγίου Νικολάου παρά την Ορούντα. Στην ίδια πανηγυρίζουσα ιερά μονή θα λειτουργήσει ο Πανιερώτατος και ανήμερα της εορτής.

 Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Φώτιος Ιωακείμ θα προστεί της Ακολουθίας του πανηγυρικού Εσπερινού και θα κηρύξει τον θείο λόγο στο πανηγυρίζον ιερό εξωκκλήσι της αγίου Νικολάου, στην κοινότητα Πολύστυπος. Ανήμερα της εορτής ο Πρωτοσύγκελλος θα τελέσει τη θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στο ίδιο πανηγυρίζον εξωκκλήσι. 


ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΤΥΧΙΚΟΥ

Την  Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Φώτιος Ιωακείμ θα προστεί της Ακολουθίας του πανηγυρικού Εσπερινού και θα κηρύξει τον θείο λόγο στο πανηγυρίζον ιερό εξωκκλήσι του Αποστόλου Τυχικού, στην κοινότητα Γαλάτας. 

Την Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος θα χοροστατήσει κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και θα κηρύξει τον θείο λόγο στο πανηγυρίζον ιερό εξωκκλήσι του Αποστόλου Τυχικο, στην κοινότητα Γαλάτας.


ΣΥΛΛΗΨΙΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΥΠΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ

Την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2019, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος θα τελέσει τη θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό των Αγίων Ιωακείμ και Άννης, στην κοινότητα Καλλιάνα.