Ανακοίνωση: Λειτουργίες και κηρύγματα 24 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2021

ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Την Τετρτη 24 Νοεμβρίου 2021, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου π. Ιάκωβος Καλογήρου θα προστεί της ακολουθίας του πανηγυρικού εσπερινού και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Αγίας Αικατερίνης στην κοινότητα Βυζακιάς. Στον ίδιο πανηγυρίζοντα ιερό ναό θα λειτουργήσει ανήμερα της εορτής ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΗΜΟΝΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΛΑΜΠΑΔΙΣΤΟΥ

Η Ιερά Μητρόπολη Μόρφου, το Κοινοτικό Συμβούλιο Καλοπαναγιώτη και τα Μελισσοκομεία «Κοιλάδας Μαραθάσας»  σας προσκαλούν στον πανηγυρικό εορτασμό του αγίου Φιλαρέτου του Ελεήμονος, προστάτη των Μελισσοκόμων, το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021, στις 7:00 π.μ., στην ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Λαμπαδιστού στον Καλοπαναγιώτη, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ.κ. Νεόφυτου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα δοθούν στους πιστούς μικρές συσκευασίες μελιού, ως ευλογία, όπως έκανε στην επίγεια ζωή του ο τιμώμενος άγιος Φιλάρετος ο Ελεήμονας.

Σημ..: Η εορτή του αγίου Φιλαρέτου θα τελεσθεί εκ μεταθέσεως στις 27 Νοεμβρίου, καθώς η κανονική ημέρα μνήμης του είναι η 1η Δεκεμβρίου, που τυγχάνει όμως εφέτος καθημερινή, και ως εκ τούτου δεν θα είναι δυνατή η παρουσία σ᾽ αυτή των πιστών και όσων επιτελούν τη μνήμη του.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021, θα λειτουργήσουν και θα κηρύξουν τον θείο λόγο: 

Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Φώτιος Ιωακείμ στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής, στην κοινότητα Τεμβριάς. 

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου π. Ιάκωβος Καλογήρου στον ιερό ναό  του Αγίου Γεωργίου, στην κοινότητα Ευρύχου.

ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ

Την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 5:00 μ.μ., ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος θα προστεί της  ακολουθίας του πανηγυρικού εσπερινού και θα κηρύξει τον θείο λόγο με την ευκαιρία της μνήμης του νέου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου του Κυπρίου (του εξ Ορούντης – Κύπρου), στην ιερά μονή Αγίου Νικολάου, παρά την Ορούντα. Στην ίδια ιερά μονή θα λειτουργήσει ο Πανιερώτατος ανήμερα της εορτής.

ΜΝΗΜΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΥ

Την Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Φώτιος ωακείμ θα προστεί της ακολουθίας του πανηγυρικού εσπερινού και θα κηρύξει τον θείο λόγο στόν ιερό ναό του Αποστόλου Ανδρέα, στην κοινότητα Νικητάρι. Στον ίδιο πανηγυρίζοντα ιερό ναό θα λειτουργήσει ανήμερα της εορτής ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος.

Την Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου π. Ιάκωβος Καλογήρου θα προστεί της ακολουθίας του πανηγυρικού εσπερινού και θα κηρύξει τον θείο λόγο στο ιερό εξωκκλήσι του αποστόλου Ανδρέα, στην κοινότητα Πολυστύπου. Στο ίδιο ιερό εξωκκλήσι θα λειτουργήσει και ανήμερα της εορτής. 

Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Φώτιος ωακείμ θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον ιερό ναό Παναγίας, στην κοινότητα Κοράκου.

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΟΣΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ  ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΟΥ, ΑΒΒΑΚΟΥΜ ΤΟΥ ΕΝ ΚΑΛΑΜΙΘΑΣΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΙΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΥ

Την Τετάρτη προς Πέμπτη, 1-2 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 7:30 μ.μ., ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος θα προστεί της Αγρυπνίας και θα κηρύξει τον θείο λόγο με την ευκαιρία της μνήμης του Οσίων και Θεοφόρων πατέρων ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη, Αββακούμ του εν Καλαμιθάση παρά τό Φτερικούδι και Ελπιδίου αδελφού του Αγίου Φιλουμένου των εξ Ορούντης (Κύπρου) στον ιερό ναό Αποστόλου Λουκά, στην κοινότητα Ορούντας.