Ανακοίνωση: Λειτουργίες και κηρύγματα 2 – 8 Νοεμβρίου

ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ («ΤΟΥ ΣΠΟΡΟΥ»)

Την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2021 ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Φώτιος Ιωακείμ θα προστεί της Ακολουθίας του πανηγυρικού Εσπερινού και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, στην κοινότητα Ευρύχου. Στο ίδιο πανηγυρίζοντα ιερό ναό θα λειτουργήσει ανήμερα της εορτής.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου π. Ιάκωβος Καλογήρου θα προστεί της Ακολουθίας του πανηγυρικού Εσπερινού και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, στην κοινότητα Άλωνας. Στο ίδιο πανηγυρίζοντα ιερό ναό θα λειτουργήσει ανήμερα της εορτής.

Την Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στην πανηγυρίζουσα ιερά μονή του Αγίου Γεωργίου – Μαυροβουνίου, στην Λάρνακα. 

——————————————————

ΜΝΗΜΗ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΣΛΙΔΗ

Η Ιερά Μητρόπολις Μόρφου πληροφορεί και ενημερώνει το ευσεβές χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι, την Τετάρτη 3 προς 4 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 8:00 μ.μ, θα τελεσθεί ΑΓΡΥΠΝΙΑ προς τιμήν του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως στην κοινότητα του Ακακίου, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου.

—————————————————-

ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΝΟΥ – ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΥΤΡΩΝ

Την Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2021 ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Φώτιος Ιωακείμ θα προστεί της Ακολουθίας του πανηγυρικού Εσπερινού και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Δημητριανού Επισκόπου Χύτρων του θαυματουργού, στην κοινότητα Φλάσου. Στο ίδιο πανηγυρίζοντα ιερό ναό θα λειτουργήσει ανήμερα της εορτής ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος.  

———————————————————

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2021, θα λειτουργήσουν και θα κηρύξουν τον θείο λόγο: 

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Φώτιος ωακείμ στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στην κοινότητα Κατύδατα.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου π. Ιάκωβος Καλογήρου στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής, στην κοινότητα Μουτουλλάς.

———————————————————

ΣΥΝΑΞΙΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΩΝ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΗΛ

Την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2021 και η ώρα 4:30 μ.μ. ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος θα προστεί της Ακολουθίας του πανηγυρικού Εσπερινού με την ευκαιρία της Σύναξης των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον ιερό ναό του Αγίου Αυξιβίου, στην κοινότητα Αστρομερίτης. Κατ’ αυτή την ημέρα πανηγυρίζει η κατεχόμενη κοινότητα της Άνω Ζώδιας, γενέτειρας του Πανιερωτάτου. Στον ίδιο ιερό ναό θα λειτουργήσει και ανήμερα της εορτής ο Πανιερώτατος

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου π. Ιάκωβος Καλογήρου Νεόφυτος θα προστεί της Ακολουθίας του πανηγυρικού Εσπερινού με την ευκαιρία της Σύναξης των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και θα κηρύξει τον θείο λόγο στο ιερό παρεκκλήσιο του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στην κοινότητα Ακάκι.

Την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Φώτιος ωακείμ θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον θείο λόγο στο ιερό παρεκκλήσιο του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στην κοινότητα Ακάκι.

——————————————————

ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ – ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ

Την Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2021 καί ρα 5:00 μ.μ., ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος θα προστεί της Ακολουθίας του πανηγυρικού Εσπερινού και θα κηρύξει τον θείο λόγο στο πανηγυρίζον ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου, στο Πολυδύναμο Κέντρο «Η ΣΟΛΕΑ» της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου στην Ευρύχου. Ανήμερα της εορτής ο Πανιερώτατος θα χοροστατήσει κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο ίδιο ιερό παρεκκλήσιο.