Αναγκαία τα σκάνδαλα

Θα ήθελα να συγχαρώ για την εορτή και την πανήγυρη της Αγίας Ειρήνης και την αστυνομική δύναμη της Μόρφου. Είναι πάντα δίπλα μας. Είναι μία δύναμις, που αισθανόμεθα τη δύναμή της. «ν ερήν πάντοτε. Οχ ν ποτελεί κα στυγν πειθαρχίαν». Σας ευχαριστούμε γι’ αυτά τα αισθήματα, αγαπητέ μου αστυνομικέ διευθυντά της Μόρφου. Γνωρίζομε ότι δοκιμάζεται για άλλη μια φορά η αστυνομική δύναμη. Αλλά μήπως και εμείς η ιεραρχία της Εκκλησίας, από καιρού εις καιρόν δεν δοκιμαζόμαστε με ποικίλα σκάνδαλα; Πότε ιερωμένων, πότε  ανθρώπων που έπρεπε να έχουν πιο πολλή αίσθηση ευθύνης εις το καθήκον τους.  «νάγκη στιν το λθεν τ σκάνδαλον… να ο δόκιμοι φανερο γένωνται». Για να φανερωθούν ποιοι είναι δόκιμοι, από καιρό εις καιρόν είναι αναγκαίο, να έρχεται και κανένα σκάνδαλο. Αλλά «οα τ νθρώπ δι ο ρχεται τ σκάνδαλο». Αλίμονο του ανθρώπου που γίνεται αιτία να σκανδαλιστούν οι πολλοί και ιδιαιτέρως οι αδύναμοι στο νουν. Οι έχοντες νουν μπορούν να ερμηνεύσουν τα πράγματα. 

Γι’ αυτό, εύχομαι να σας δίνει η Αγία Ειρήνη δύναμη,  ειρήνη και φωτισμό. Και είμαι βέβαιος, ότι η σχέση της τοπικής κοινωνίας της ελεύθερης Μόρφου με την αστυνομική διεύθυνσή της, μπορεί να είναι υπόδειγμα για όλες τις περιοχές. Ο Θεός να σας φωτίζει και σας και τους κατοίκους της Αγίας Ειρήνης και τους κατοίκους των Κανναβιών και όλους τους προσκυνητές που αγαπάτε την Αγία, που δανείστηκε το όνομά της από την ειρήνη του Αγίου Πνεύματος. Την εύχομαι σε σας, να την εύχεστε και σεις για μας. 

Απόσπασμα κηρύγματος Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου από τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής του Θωμά, που τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Αγίας Ειρήνης της κοινότητος Αγίας Ειρήνης – Κανναβιών (05.05.2019)