Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου παρά την Ορούντα: Αγιασμός, ύψωσις και τοποθέτησις του Τιμίου Σταυρού στον τρούλλο του ναού του Αγίου Φιλουμένου και του παρεκκλησίου της Παναγίας Ιαματικής – Φωτογραφίες – Πρόοδος εργασιών (5 Ιουνίου 2023)

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 5 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου παρά την Ορούντα η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Αγίου Πνεύματος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε στον εξωτερικό χώρο του Αγίου Νικολάου η Ακολουθία του Μικρού Αγιασμού και ακολούθησε λιτανεία προς τον υπό ανέγερση ναό του Αγίου Φιλουμένου. Έπειτα, πραγματοποιήθηκε η ύψωσις και τοποθέτησις του Τιμίου Σταυρού τόσο στον τρούλλο του κυρίως ναού (Αγίου Φιλουμένου), τόσο και στον τρούλλο του παρεκκλησίου της Παναγίας της Ιαματικής και η ανάγνωση της ειδικής επί του γεγονότος ευχής από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο.

Τον Ιούνιο του 2019 τοποθετήθηκε στον χώρο της Μονής ο θεμέλιος λίθος για την ανέγερση Ιερού Ναού προς τιμή του Αγίου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου. Σήμερα, 4 έτη μετά, η ανοικοδόμηση του Ναού εξωτερικά έχει, με τη βοήθεια του Θεού, σχεδόν ολοκληρωθεί έως και τον τρούλο. Απομένουν, βέβαια, αρκετές εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου, όπως:

  • η αποπεράτωση των στεγών,
  • ο σουβάς και η μαρμαροθέτηση,
  • η επίπλωση και ο ευπρεπισμός του Ναού εσωτερικά και εξωτερικά.

Πιστεύουμε ότι με την βοήθεια των Αγίων μας και του λαού θα γίνουν και αυτά εν καιρώ ευθέτω.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέδραμαν και συνδράμουν με οποιοδήποτε τρόπο στην ανοικοδόμηση του Ιερού τούτου Ναού. Ευχόμαστε δε ο Άγιος να μας ενδυναμώνει και να μας ενισχύει στα δύσκολα χρόνια που ζούμε και να μας αξιώσει και της αποπερατώσεως του Ιερού Ναού του, ώστε να βρίσκουμε εκεί τόπο και τρόπο πνευματικής ενίσχυσης και παρηγορίας.

Εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου παρά την Ορούντα, 5 Ιουνίου 2023

Αν κάποιος επιθυμεί να βοηθήσει οικονομικά στην ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού του Αγίου Φιλουμένου, μπορεί να το κάνει είτε επισκεπτόμενος την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Ορούντης, είτε καταθέτοντας την εισφορά του στον πιο κάτω λογαριασμό:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ

ΟΝΟΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:  IERA MONI AGIOU NIKOLAOU, OROYNTA

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 357029500164

IBAN: CY70002001950000357029500164

SWIFT: BCYPCY2N

Για σκοπούς επικοινωνίας:

Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου, Ορούντα

Τ.Θ. 20082 – 1601 Λευκωσία

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 22824455
Τηλεομοιότυπο (fax): 22822423