π. Σεραφείμ Ζήσης: Είναι ο Πούτιν νεοταξίτης;

Θα ήθελα να αναιρέσω εν συντομία τα επιχειρήματα όσων λένε ότι ο Πούτιν είναι νεοταξιτης και ευνοεί την μασονία, αλλά δεν θα το κάνω γιατί θα επεκταθούμε πολύ. Πηγαίνω όμως στα θετικά που έχει κάνει ο Πούτιν.

Ενίσχυσε την μεσαία αστική τάξη. Η φτωχοποίηση και η κατάργηση της μεσαίας τάξης, δεν είναι σκοπός της Νέας τάξης πραγμάτων; Είναι. Ο Πούτιν το κάνει; Όχι. Έχει αυξηθεί 7 φορές τα τελευταία 20 χρόνια επί της προεδρίας του, το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εισόδημά του Ρώσου. Η οικονομία ανέβηκε σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορεί τώρα να αντέχει εξοντωτικές πιέσεις και κυρώσεις από την Δύση.

Η Ρωσία και η Σερβία είναι η μόνες χώρες που δεν έφεραν τον πάπα ποτέ. Οι μόνες χώρες .Όλες οι άλλες χώρες οι ορθόδοξες τον υποδέχτηκαν τον πάπα. Αν το ήθελε ο Πούτιν ως νεοταξιτης να φέρει τον πάπα, για να προωθήσει τον Οικουμενισμό, δεν μπορούσε να το επιβάλει; Ποιός θα έλεγε όχι στον Πούτιν; Ο πατριάρχης Κύριλλος ή ο λαός;

Ο Πούτιν ενισχύει τους δεσμούς Εκκλησίας και κράτους, που είναι σφόδρα αντιμασονικό πράγμα. Η μασονία έχει ως κύριο κοινωνικό δόγμα τον χωρισμό Εκκλησίας και κράτους. Μασονικό δόγμα είναι ο χωρισμός Εκκλησίας και κράτους. Αυτός οικοδομεί εκκλησιές και μοναστήρια με έξοδα του κράτους. Έχει θέσει εντελώς εκτός νόμου η έχει περιορίσει τους «μάρτυρες του Ιεχωβά», τους μορμόνους και τους σαϊεντολόγους. Να υπενθυμίσω ότι δυο πρώτες οργανώσεις προέρχονται άμεσα από την μασονία βάσει επιστημονικών εργασιών και για τους χιλιαστές που είπαμε την προηγούμενη φορά και οι μορμόνοι. Μέχρι και το τελετουργικό των μορμόνων είναι μασονικό και ο ιδρυτής τους ο Josef Smith ήταν μασόνος. Η σαϊεντολογία εμμέσως είχε σχέση με τον Άλιστερ Κρόουλι που ήταν σατανιστής και μασόνος.

Ο Πούτιν έχει απαγορέψει τις ΜΚΟ να χαρακτηρίζονται έτσι όταν χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό. Αν χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό ονομάζονται ξένα πρακτορεία. Και έτσι τους κόβει τα πόδια για να [μην] κάνουν προβλήματα μέσα στη Ρωσία.

Έχει απαγορεύσει την διαφήμιση των εκτρώσεων και της ομοφυλοφιλίας. Έχει απαγορεύσει τις παρελάσεις ομοφυλοφιλίας. Στηρίζει την παραδοσιακή μορφή οικογένειας, πατέρας και μητέρα. Λέει ότι δεν θα αλλάξει ορολογία σε γονέας α και β. Στηρίζει τις ανύπαντρες μητέρες νομοθετικά, αντί να τις κατευθύνει στην έκτρωση. Και θα έλεγα ότι επαναφέρει ένα παλιό βυζαντινό θεσμό .Δηλαδή τι κάνει; Δέχεται στο Κρεμλίνο και τρώει σε ανακτορικά τραπέζια ο ίδιος με πολύτεκνους, κάθε χρόνο. Αυτό θυμίζει τα βυζαντινά γεύματα, όπου ο αυτοκράτορας καλούσε κληρικούς και φτωχούς και έτρωγε μαζί τους και τους σέρβιρε ο ίδιος για να τους τιμήσει.

Περιορίζει την μετανάστευση, ώστε να μην γίνουν κοινωνικές ανατροπές. Το έχει δηλώσει. Δεν θα δεχθούμε μετανάστες τόσους ώστε να ανατρέψουν την αναλογία του ρωσικού πληθυσμού με τον φερτό πληθυσμό.

Ενισχύει με επιδόματα την πολυτεκνία, ενώ ξέρω ότι πρόσφατα εξέφρασε την ανησυχία του για την υπογεννητικότητα που προήλθε εκ νέου λόγω του κόβιντ.

Στον Εθνικό Ύμνο μόλις ανέλαβε το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να επαναφέρει τον σοβιετικό Εθνικό ύμνο κατά την μουσική, αλλά κατά τους στίχους τον άλλαξε και έβαλε μέσα αναφορά στον Θεό. Σκεφτείτε ότι ο δικός μας εθνικός ύμνος, δεν έχει αναφορά στο Θεό. Οι δύο στροφές που ψάλλουμε δεν έχουν. Από τον Ύμνο στην Ελευθερία του Διονυσίου Σολωμού που είναι δεκάδες στροφές οι 24 πρώτες είναι ο εθνικός ύμνος και η αναφορά στον Θεό γίνεται νομίζω στην 20 στροφή. Ο Ρωσικός εθνικός ύμνος έχει αναφορά στο Θεό χάριν στον Πούτιν.

Στο Σύνταγμα τους που ήταν εντελώς ουδέτερο έβαλε μέσα αναφορά στην πίστη και θέλαν να βάλουν και αναφορά στον Χριστό αλλά δεν μπορούσαν. Ξέρετε γιατί δεν μπορούσαν αγαπητοί μου; Γιατί στη Ρωσία, όχι επειδή έφεραν φερτούς μετανάστες αλλά επειδή κληρονόμησαν αυτή την κατάσταση, μόνο το 40% είναι Ορθόδοξοι, μόνο το 47% είναι χριστιανοί, και έχουν ένα τρομερό ποσοστό 37% περίπου που είναι αγνωστικιστές. Έχουν βουδιστές, μουσουλμάνους κ.τ.λ.π. Συνεπώς δεν μπορούν να τα κάνουν όλα χριστιανικά.

Έχει καταδικάσει σε συνεντεύξεις τον φιλελευθερισμό και τα πειράματα του ως αποτυχημένα.

Έχει απαγορεύσει με νομοθετήματα της Δούμας την υβρεολογία σε μουσική και ταινίες. Δημιουργούνται τώρα στη Ρωσία ταινίες με Εθνικό και θρησκευτικό περιεχόμενο όπως έγινε σε εμάς επί χούντας και τις έχουμε ακόμα και τις βλέπουν μερικοί, διότι από τότε δεν έγινε καμιά σχεδόν, πλην ολίγων.

Έχει ενθαρρύνει την πρωτογενή παραγωγή, ακόμη και σε μετανάστες από το εξωτερικό. Ενθαρρύνονται μετανάστες να έρθουν να γίνουν γεωργοί στη Ρωσία. Αφαίρεσε την υπηκοότητα από εργαζόμενες Ρωσίδες στο εξωτερικό στην πορνική βιομηχανίαΔιέκοψε την λειτουργία συγκεκριμένων πορνογραφικών σάιτ.

Έχει κάνει εμμέσως δηλώσεις εναντίον των σοβιετικών. Αποδίδει τα προβλήματα στην Ουκρανία στον Λένιν. Και έχει κάνει πανηγυρικό επαναπατρισμό των λειψάνων, των ιστών δηλαδή αξιωματικών του λευκού στρατού. Αλλά επίσης δεν διαγράφει το σοβιετικό παρελθόν. Γιατί αγαπητοί μου δεν διαγράφει το σοβιετικό παρελθόν; Διότι όταν έχεις ένα ετερόκλητο πληθυσμό από ορθόδοξους, βουδιστές, μουσουλμάνους, κομμουνιστές, μη χριστιανούς αγνωστικιστές, ποιά είναι η μόνη κόλλα που σου απομένει; Είναι η κόλα του κοινού σοβιετικού παρελθόντος. Και το έχει πει για αυτό το λόγο. Όποιος θέλει να διαγράψουμε το σοβιετικό παρελθόν μας δεν έχει καρδιά. Όποιος θέλει να επιστρέψουμε σε αυτό δεν έχει μυαλό. Κρατά λοιπόν τα επιτεύγματα του σοβιετικού παρελθόντος και λέει προχωράμε τώρα και ουσιαστικά επαναφέρει την παλιά χριστιανική πατρίδα.

Επέβαλε την ανάγνωση στη μέση εκπαίδευση από τους μαθητές του Αρχιπελάγους Γκουλάγκ, του Σολζενίτσιν, το οποίο είναι σφόδρα αντισοβιετικό έργο και έχει μέσα και αναφορές για το ότι πρωτεργάτες των σοβιετικών, όπως είναι γνωστόν, ήτανε εβραίοι.

Και θα έλεγα και το πιο καταλυτικό. Θα ήθελα και αλλά να πω αλλά θα γίνει ειδική παρουσίαση.

Όταν λέμε νέα τάξη πραγμάτων αγαπητοί μου, τι εννοούμε; Παίρνουμε τον ορισμό από την Βικιπαίδεια και αρχίζουμε και ψάχνουμε; Ως χριστιανοί εμείς κατανοούμε ως νέα τάξη πραγμάτων την τάξη αυτή που θα φέρει τον πανσιωνισμό, δηλαδή μια Παγκόσμια κυριαρχία με έδρα το Ισραήλ, με την ανοικοδόμηση του ναού του Σολομώντα και εγκαθίδρυση του Αντιχρίστου ως μεσσία των εβραίων. Τώρα έχοντας αυτό ως δεδομένο και θα το θεωρούσα δεδομένο για κάθε χριστιανό, η Ρωσία ευνοεί το Ισραήλ η δεν το ευνοεί;

Προσέξτε εγώ δεν έχω κανένα πάτημα, να το πω, ούτε μου το είπε κανείς, ούτε Θέλω να επιρρίψω η να αποδώσω στην Ρωσική Κυβέρνηση πράγματα τα οποία δεν εννοεί. Οι εχθροί του Ισραήλ που απέμειναν… Γιατί οι περισσότεροι καταστράφηκαν πριν από 12 χρόνια με την αραβική άνοιξη. Έγιναν επαναστάσεις συγκεκριμένες στα αντι-ισραηλινά καθεστώτα και καταστράφηκαν. Όπως η Λιβύη έτσι. Στη Συρία δεν πέτυχε χάρη στους Ρώσους. Όσα αραβικά καθεστώτα, αντισιωνιστικά παρέμειναν, από που παίρνουν οικονομική βοήθεια; Από που παίρνουν τεχνολογική βοήθεια; Από που παίρνουν στρατιωτική βοήθεια; Από την Ρωσία. Αν η Ρωσία λοιπόν ήταν νεοταξική δεν θα ακολουθούσε, ως προς το Ισραήλ, την τακτική της Αμερικής η οποία αφειδώς δίνει δισεκατομμύρια και τρισεκατομμύρια δολάρια στο Ισραήλ, ενώ η Ρωσία αντιθέτως βοηθάει τα κράτη τα οποία, μη έχοντας και που αλλού να απευθυνθούν, ζητούν οικονομική βοήθεια από αυτή; Και νομίζετε οι ισραηλινοί δεν είναι δυσαρεστημένοι από αυτό; Δεν θυμάστε που κατέρριψαν οι ισραηλινοί ένα αεροσκάφος Ρωσικό εναέριου παρακολουθήσεως στη Συρία πριν από λίγα χρόνια με καμιά δεκαπενταριά νεκρούς; Δεν θυμόμαστε ότι ο υπουργός Εξωτερικών ο Λαβρόφ, ο οποίος είναι εμπειρότατος και ευφυέστατος· τυχαία νομίζετε του ξέφυγε ότι ο Χίτλερ είχε και εβραϊκή καταγωγή εκτός των άλλων, και προκάλεσε την μήνη των εβραίων; Γιατί το είπε αυτό; Επειδή είναι νεοταξίτης;

Πατήρ Σεραφείμ Ζήσης

Πηγή: https://tasthyras.wordpress.com/