Πανηγυρικοί εορτασμοί προς τιμή του Οσίου Ιακώβου (Τσαλίκη) του Θαυματουργού στην κοινότητα Ακακίου (21-22 Νοεμβρίου 2023)

Άγιος Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης

Η Ιερά Μητρόπολις Μόρφου και η Ανεγερτική Επιτροπή του Προσκυνηματικού Ναού του Οσίου Ιακώβου (Τσαλίκη) του «με συγχωρείτε» και Θαυματουργού σας προσκαλούν στους πανηγυρικούς εορτασμούς προς τιμή του Οσίου Ιακώβου (Τσαλίκη) του Θαυματουργού που θα πραγματοποιηθούν στον ιερό ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στην κοινότητα Ακακίου από 21-22 Νοεμβρίου 2023.

Το πρόγραμμα των Ιερών ακολουθιών έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Τρίτη 21 Νοεμβρίου βράδυ και ώρα 7:30 μ.μ.: Πανηγυρική αρχιερατική αγρυπνία προς τιμή του Οσίου Ιακώβου του Τσαλίκη του Θαυματουργού, προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου.

Η αγρυπνία θα μεταδοθεί σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση από το  και το κανάλι της Μητροπόλεως Μόρφου ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ στο youtube.

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου εσπέρας

  • Ώρα 5:00 μ.μ.: Παρακλητικός Κανόνας και Χαιρετισμοί προς τιμή του Οσίου Ιακώβου.
  • Ώρα 6:30 μ.μ.: ΚΖ΄ (27η) πνευματική σύναξη διαλόγου «Ανάβοντας τον αναπτήρα των Αγίων» με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο. Ερωτήματα μπορούν να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: anavontastonanaptiratonagion@gmail.com.

Κατά τη διάρκεια των πιο πάνω ακολουθιών, θα έχουμε την μεγάλη ευλογία να τίθονται προς προσκύνηση των πιστών τεμάχιο ιερού λειψάνου του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία, ο επιστήθιος σταυρός του Οσίου Ιακώβου και η προσκυνηματική εικόνα των τριών Αγίων μας, Οσίου Ιακώβου, Οσίου Δαυίδ και Αγίου Ιωάννη του Ρώσου.