Πανηγυρικοί εορτασμοί προς τιμή του Οσίου Ιακώβου (Τσαλίκη) του Θαυματουργού στην κοινότητα Ακακίου (21-22 Νοεμβρίου2022)

Άγιος Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης

Η Ιερά Μητρόπολις Μόρφου και η Ανεγερτική Επιτροπή του Προσκυνηματικού Ναού του Οσίου Ιακώβου (Τσαλίκη) του «με συγχωρείτε» και Θαυματουργού σας προσκαλούν στους πανηγυρικούς εορτασμούς προς τιμή του Οσίου Ιακώβου (Τσαλίκη) του Θαυματουργού που θα πραγματοποιηθούν στον ιερό ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στην κοινότητα Ακακίου από 21-22 Νοεμβρίου 2022.

Το πρόγραμμα των Ιερών ακολουθιών έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου βράδυ και ώρα 7:30 μ.μ.: Πανηγυρική αρχιερατική αγρυπνία προς τιμή του Οσίου Ιακώβου του Τσαλίκη του Θαυματουργού, προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου εσπέρας

  • Ώρα 5:30 μ.μ.: Παρακλητικός Κανόνας και Χαιρετισμοί προς τιμή του Οσίου Ιακώβου.
  • Ώρα 7:00 μ.μ.: ΚΑ΄ (21η) πνευματική σύναξη διαλόγου «Ανάβοντας τον αναπτήρα των Αγίων» με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο. Λόγω των επερχόμενων Αρχιεπισκοπικών εκλογών και της υποβολής υποψηφιότητας του Πανιερωτάτου για την εκλογή του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, εκτάκτως στην 21η σύναξη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος θα απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές (και όχι σε ερωτήματα που αφορούν την Θεία Λειτουργία) που του υποβάλλονται είτε γραπτώς, είτε προφορικώς, επώνυμα ή ανώνυμα. Ερωτήματα μπορούν να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: anavontastonanaptiratonagion@gmail.com.

Η πανηγυρική αγρυπνία και η Παράκλησις και Χαιρετισμοί προς τιμή του Οσίου Ιακώβου θα μεταδοθούν σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση από το youtube κανάλι ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ.

Κατά τη διάρκεια των πιο πάνω ακολουθιών, θα έχουμε την μεγάλη ευλογία να τίθονται προς προσκύνηση των πιστών τεμάχιο ιερού λειψάνου του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία, ο επιστήθιος σταυρός του Οσίου Ιακώβου και η προσκυνηματική εικόνα των τριών Αγίων μας, Οσίου Ιακώβου, Οσίου Δαυίδ και Αγίου Ιωάννη του Ρώσου.