Εορτή Αγίου Μάμαντος στην Μόρφου (01/02 Σεπτεμβρίου 2023)

 

Η Ιερά Μητρόπολις Μόρφου και η Εκκλησιαστική Επιτροπή του καθεδρικού ναού του Αγίου Μάμαντος Μόρφου πληροφορούν το ευσεβές χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι, θα τελεστεί ο πανηγυρικός Εσπερινός και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάμαντος στην κατεχόμενη Μόρφου, με την ευκαιρία της μνήμης του πολιούχου της Μόρφου, Μεγαλομάρτυρος Μάμαντος του Μυροβλύτη και Θαυματουργού.

  • Την Παρασκευή, 1η Σεπτεμβρίου 2023, και ώρα 6.00 μ.μ., θα ψαλεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.
  • Το Σάββατο, 2α Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 6.15 π.μ., θα αρχίσει η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια θα τελεστεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
  • Το Σάββατο, 2α Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 4.00 μ.μ., θα τελεστεί Παράκληση προς την ιερά εικόνα του Χρυσοσώτηρος Ακανθούς και τον εορτάζοντα Άγιο Μάμαντα.

Των Ιερών Ακολουθιών του Εσπερινού, του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και της Ιεράς Παρακλήσεως θα προστεί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος συμπαραστατούμενος από τον Ιερό Κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου.

Οι πιστοί μπορούν να ετοιμαστούν για να συμμετέχουν στην Θεία Κοινωνία, να φέρουν κόλλυβα και άρτους για την εορτή. Επίσης θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα του Χρυσοσώτηρος της Ακανθούς, η οποία φυλάσσεται προσωρινά στον ναό του Αγίου Μάμαντος στη Μόρφου, καθώς επίσης να λάβουν άγιο έλαιο από τη σαρκοφάγο του Αγίου.

Για τη μετάβαση των πιστών θα υπάρχουν λεωφορεία.

Για δηλώσεις και πληροφορίες:

Αλέκος Αλεξάνδρου, τηλ.: 99662066

π. Ευθύμιος Γεωργιάδης, τηλ.: 99326864

Ιερά Μητρόπολις Μόρφου, τηλ.: 22932401 (8 π.μ. – 2 μ.μ.)