Ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος μιλά για τον Άγιο Νεόφυτο (2 ηχητικές συνεντεύξεις)

Με την ευκαιρία της εορτής της Θεοσημείας του Αγίου Νεοφύτου (24/1), δηλαδή της θαυμαστής διάσωσης του από βέβαιο θάνατο αναρτήσαμε σε μορφή ηχητική δύο πολύ σημαντικές συνεντεύξεις του Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου περί του Αγίου Νεοφύτου, που περιέχονται στη βραβευμένη από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης ραδιοφωνική σειρά συνεντεύξεων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεοφύτου στην εκπομπή “Εκκλησία Κύπρου – Πορεία Ζωής”, του κ. Πέτρου Πρωτοπαπά, σχετικά με την ιστορική πορεία της Εκκλησίας της Κύπρου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το 2004 και μεταδόθηκαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό “Λόγος”.

Οι δύο αυτές συνεντεύξεις όπως και όλη η σειρά των συνεντεύξεων τη εκπομπής “Εκκλησία Κύπρου – Πορεία Ζωής” με την κατάλληλη οπτική επεξεργασία θα αναρτηθούν στο κανάλι του Youtube ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ  στη θεματική «Ἐκκλησία Κύπρου-Πορεία Ζωῆς» και στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως μας.

Σημείωση: Ευχαριστούμε το Ραδιοφωνικό Σταθμό “Λόγος” για την άδεια ανάρτησης.

Άγιος Νεόφυτος. Επί κεφαλής του λαού αντιμέτωπος Των Λατίνων. Διορατικότητα:

 

Ο Άγιος Νεόφυτος καθορίζει τη στάση του ποιμνίου της Εκκλησίας έναντι Λατίνων. Επεμβάσεις των Φράγκων – Λατίνων στον χώρο της Εκκλησίας: