Οι Μεγάλες Ώρες της γης…

Ρόδος: Οι δρόμοι της φωτιάς…. ένα πολιτικο-πνευματικό θρίλερ στην Ελλάδα.. και οι Σταχτοπούτες.. Καιρός είναι να μαυρίσει κι ο ήλιος εμείς τόσα χρόνια πήραμε χρώμα..

Η Ρόδος έγινε από τουριστικό θέρετρο βραχονησίδα από τις πυρκαγιές.. Στάχτη.. Εκκενώθηκαν τουλάχιστον 30.000 και οι τουρίστες ελίτ έγινα πρόσφυγες εν μια νυκτί…

Κάθε χρόνο η κοινή γνώμη και τα ΜΜΕ μοιρολογούν μεμψίμοιρα πάνω από τις στάχτες. Γίναμε Σταχτοπούτες σε αυτή τη χώρα νισάφι πια.

Σε πολιτικό επίπεδο σίγουρα υπάρχουν ευθύνες για ελλείψεις παραλείψεις μη ασφαλή αποτροπή εμπρησμών για ανικανότητα ασφάλειας και προστασίας κομβικών τμημάτων παραμεθόριων νησιών του ελληνισμού, ταφόπλακας σε τουρισμό..

Ο ρόλος ασύμμετρης απειλής και υβριδικού πολέμου δεν μπορεί ν’αποκλειστεί άλλωστε στο παρελθόν έχει κιόλας αποδειχθεί και μάλιστα σε μια περίοδο όπου σε πρώτο πλάνο στα ελληνοτουρκικά είναι το Αιγαίο και τα νησιά.

Σε πνευματικό επίπεδο οι δρόμοι της φωτιάς οδηγούν και σε άλλες αναγνώσεις…

Είμαστε σε μια προ-αποκαλυπτική εποχή.. δεν θα πάμε όπως πηγαίναμε όπως πριν.

Τα ελληνικά νησιά έγιναν Κανάριοι νήσοι για μια περιφερόμενη τουριστική ελίτ. Τείνουν να γίνουν ελεύθερη ζώνη ανταλλαγής τουριστικού εμπορίου αποκομμένη από την επικράτεια ιδιωτικοί παράδεισοι για νταβραρισμένα πορτοφόλια Ευρωπαίων και μη την ώρα που ο λαός στενάζει από το φάσμα πείνας ανέχειας και οικονομικού κατατρεγμού. Σε κάποιους χάλασαν οι διακοπές άλλοι δεν πήγαν καθόλου διακοπές έχουν ξεχάσει ότι έχουμε νησιά.. Οι εύποροι τουρίστες γίνανε πρόσφυγες κατά την εκκένωση..Οι διακοπές έχουν γίνει κι αυτές σπορ της ολιγαρχίας και των ευνοούμενων δορυφόρων της. Ο λαός γνωρίζει άλλου τύπου διακοπές όπως ρεύματος κλπ

Ο ήλιος καίει στις ξαπλώστρες αλλά καμιά φορά πυρακτώνεται..

Τα γυμνά σώματα τα αραδιασμένα κατά χιλιάδες όπου γης τα σκέπασε η στάχτη η καταχνιά η σκοτεινιά του ήλιου που μαύρισε. Καιρός είναι να μαυρίσει κι ο ήλιος εμείς τόσα χρόνια πήραμε χρώμα.. Κρίμα τόσα λεφτά στα γυμναστήρια στα ινστιτούτα αισθητικής , πλαστικές όλο το χειμώνα για μια θέση στον ήλιο καλοκαιριάτικα στο άρμα της ξαπλώστρας . Πεταμένα λεφτά αποκαίδια σε μια νύχτα..

Βέβαια χάθηκαν και περιουσίες των φτωχών των βιοπαλαιστών .. τα χλωρά μαζί με τα ξερά..

Η αβά-σταχτη ελαφρότητας της πανγυμνότητας καλύφθηκε από το ”γνόφο” της στάχτης...το σώμα λατρεύθηκε στο βωμό ξαπλώστρα.. ξάπλες .. είναι ώρες εγρήγορσης. Είναι οι Μεγάλες Ώρες της γης…ήχησε η σειρήνα ..αρκετά με τις σειρήνες της ακροθαλασσιάς.. Να μαζευθεί λίγο ο νους…

….άπλωσε το πύρινο σεντόνι του ( ή μήπως ήταν η λεοντή του) και σκέπασε το δάσος των λογισμών…..


Καιρός είναι να μαυρίσει κι ο ήλιος εμείς τόσα χρόνια πήραμε χρώμα..

Πηγή: https://dimpenews.com/