Μουσική εκδήλωση στο Διώνειο Αμφιθέατρο Δένειας – Παραδοσιακή και Ρεμπέτικη Μουσική (30 Ιουλίου 2024)

Η Ανεγερτική Επιτροπή Ιερού Προσκυνήματος Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη του Θαυματουργού, με αφορμή την ανοικοδόμηση του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού, διοργανώνει συναυλία Ρεμπέτικης και Παραδοσιακής Μουσικής με τους αγαπημένους Μπάμπη Τσέρτο και Βασιλική Χατζηαδάμου, την Τρίτη 30 Ιουλίου στο Διώνειο Αμφιθέατρο Δένειας.

Τους ερμηνευτές θα πλαισιώνει το παραδοσιακό και λαϊκό σχήμα της Βασιλικής Χατζηαδάμου με τη συμμετοχή του Γιάννη Τσέρτου στα πλήκτρα, η χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου καθώς και ο λαογραφικός Όμιλος Μιτσερού.

Διαδικτυακή (ONLINE) Πώληση Εισιτηρίων: www.soldoutticketbox.com/el/event/mpampis-tsertos-vasiliki-hadjiadamou-2024

Περισσότερες Πληροφορίες:

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Γιώργος Δημητρίου, μπουζούκι

Παύλος Μιχαηλίδης, βιολί

Παντελής Ιωνάς, κιθάρα / λαούτο

Αντρέας Ιωάννου, κανονάκι

Μιχάλης Μέσσιος, μπάσο

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πωλούνται διάφορα εδέσματα και ποτά για την οικονομική ενίσχυση του έργου της Ανεγερτικής Επιτροπής.

Πληροφορίες και Επικοινωνία:

Ώρα έναρξης: 20:30

Ώρα προσέλευσης: 20:00

Είσοδος: 15 ευρώ, δωρεάν για παιδιά κάτω των 12 ετών

Χορηγοί:

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης που στηρίζουν το έργο μας.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με:

Σας περιμένουμε όλους να στηρίξετε την προσπάθεια μας και να περάσετε μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη μουσική και χορό!

——————————————————–

Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν ξεκινήσει οι προεργασίες για την ανοικοδόμηση του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού του Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη του Θαυματουργού στον οποίο θα περιλαμβάνεται μεγάλο παρεκκλήσιο αφιερωμένο στη μνήμη των Οσίων, Δαβίδ του εν Ευβοία και Ιωάννη του Ρώσου.

Ο εν λόγω ναός θα βρίσκεται στην αρχιερατική περιφέρεια Πεδινής, της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Μόρφου και πιο συγκεκριμένα πλησίον του κυκλικού κόμβου Ακακίου-Μενοίκου.

Ο Όσιος Ιάκωβος, όντας ο ίδιος πρόσφυγας από το Λιβίσι λόγω της Μικρασιατικής καταστροφής, έζησε από πολύ μικρός την πικρή προσφυγιά, τη φτώχεια και πολλές κακουχίες. Ζώντας έντονη ασκητική ζωή, αξιώθηκε να γίνει φορέας χαρισματικής ταπεινότητας και απλότητας, να εκβάλλει δαιμόνια και μετά θάνατον να επιτελεί σωρεία θαυμάτων. Ο Μητροπολίτης Μόρφου, κ.κ. Νεόφυτος είχε τη μεγάλη ευλογία να γνωρίσει από κοντά τον Όσιο Ιάκωβο στα πρώτα χρόνια της φοιτητικής του ζωής, μετά από προτροπή του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου. Ο ίδιος αναφέρει συχνά ότι «η πρόνοια του Τριαδικού Θεού με αξίωσε να τον γνωρίσω» και πως η πνευματική πατρότητα του Αγίου ήταν το μεγάλο του χάρισμα που δρούσε θεραπευτικά στις ψυχές των πνευματικών του τέκνων.

Για την ανέγερση του Ιερού αυτού Προσκυνήματος, απαιτείται πολλή προσπάθεια, κόπος και χρήματα. Γι’ αυτό και η συμβολή του κάθε αδερφού μας είναι πολύτιμη. Πέραν όμως από εμάς θέλουμε να καλέσουμε όλους εσάς να στηρίξετε αυτή την προσπάθειά με όποιο τρόπο δύναται ο καθένας. Η συμπαράσταση και η αγάπη σας είναι ο, τι πολυτιμότερο για την ευόδωση του σκοπού μας.