Μητροπολίτης Ναϊρόμπι Κένυας Μακάριος: “Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι σατανικά προκατασκευάσματα”

Μήνυμα αγάπης και ελπίδας έστειλε μέσω του Focus FM ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Ναϊρόμπι Μακάριος.

«Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι μόνο στο Θεό. Ίσως δοκιμάζεται η πίστη μας και είναι καιρός πλέον να αντιληφθούμε ότι μόνο εμείς, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, μπορούμε να σώσουμε την ανθρωπότητα. Αυτό περιμένει ο κόσμος. Έτσι το αισθάνομαι» είπε.

«Με μεγάλη αγωνία και θλίψη παρακολουθώ τα όσα συμβαίνουν. Είναι απαράδεκτα αυτά που διαδραματίζονται στη δική μας τη χώρα. Όχι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παρά μόνο στην Ελλάδα. Είναι μία σατανική δικτατορία. Ο κάθε άνθρωπος έχει την ελευθερία του, το νου και τη γνώση που μας έδωσε ο Θεός και μπορεί να δράσει ανάλογα. Όλα αυτά που γίνονται είναι σατανικά προκατασκευάσματα», σημείωσε.

«Εδώ και  45 χρόνια αλωνίζω ολόκληρη την Αφρικανική ήπειρο. Τα τελευταία 2 χρόνια της πανδημίας, κάθε μέρα λειτουργώ και έρχεται τόσος κόσμος και κοινωνεί και παίρνουν ευχή και δεν φοβήθηκα. Εμείς κοινωνούμε από το ίδιο ποτήρι Σώμα και Αίμα Κυρίου. Και δεν έχουμε την παραμικρή υποψία, ούτε καν πέρασε από το νου των ανθρώπων, αν και οι κυβερνήσεις μιλάνε συνεχώς για μέτρα προστασίας. Εγώ δεν έχω φορέσει μάσκα εκτός από εκεί που είμαι υποχρεωμένος Σας δηλώνω κατηγορηματικά. Ο μόνος χώρος ο οποίος επιβάλει αυτά τα μέτρα είναι η Ελλάδα. Και λαμβάνει μέτρα κατά της εκκλησίας. Γιατί η εκκλησία είναι ο χώρος όπου ο άνθρωπος έρχεται να βρει τη σωτηρία και την καταφυγή του» πρόσθεσε.

«Κάποιοι  Μητροπολίτες στην Ελλάδα, υποστήριξαν ότι οι ανεμβολίαστοι ιερείς, δεν έχουν το Θεό μέσα τους. Αυτό είναι πιο σατανικό ακόμα. Απαράδεκτα πράγματα. 

Εμείς στηριζόμαστε μόνο στη Χάρη και το Έλεος του Θεού. Γι ΄αυτό ζούμε και επιβιώνουμε. Έτσι τουλάχιστον έχω μάθει 45 χρόνια τώρα που υπηρετώ την εκκλησία στο χώρο της Αφρικανικής ηπείρου. Ζούμε κάτω από την Σκέπη και την Ευλογία του Θεού, μέσω των μυστηρίων μας», ανέφερε.

«Πρέπει, όλοι μας, λόγω της ιστορίας μας και του ότι είμαστε συνδεδεμένοι με την Ορθόδοξη εκκλησία από την εποχή του Χριστού και των Αποστόλων,  να διατηρήσουμε την πίστη και την ελπίδα μας στο Θεό. Δεν υπάρχει καμία άλλη θεραπεία. Δεν πρέπει να υποκύψουμε σε αυτές τις καταπιέσεις σε εκείνους που έχουν τους λόγους τους να επιβάλουν στον κόσμο μας αυτό που επιθυμούν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η πανδημία είναι ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», είπε.

«Όλες οι  φυσικές καταστροφές μπορεί να είναι ένα μήνυμα για όλους εμάς που ακολουθούμε κοσμικές κατευθύνσεις» συμπλήρωσε. «Εγκαταλείπουμε το Θεό, τη μόνη σανίδα σωτηρίας μας. Όλα τα άλλα είναι προκατασκευάσματα του Σατανά. Αυτών οι οποίοι είναι εναντίον της εκκλησίας, ιδιαιτέρως της Ορθόδοξης», κατέληξε.