Κυριακή των Βαΐων: Θεία Λειτουργία στον Άγιο Μάμα Μόρφου (17 Απριλίου 2022)

Η Ιερά Μητρόπολις Μόρφου και η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Καθεδρικού ναού του Αγίου Μάμαντος της Μόρφου ανακοινώνουν ότι, Σεπτή Ευλογία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεοφύτου, την Κυριακή 17 Απριλίου 2022, ημέρα της Βαϊφόρου εισόδου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό ιερό ναό του Αγίου Μάμαντος στην κατεχόμενη κωμόπολη της Μόρφου.

Η Ακολουθία θα αρχίσει στις 7.30 π.μ. και θα τελειώσει γύρω στις 10.30 π.μ. 

Η εορτή της θριαμβευτικής Εισόδου του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, γνωστής στην Κύπρο ως «Κυριακή της Ελιάς» αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη πανήγυρη του ναού και της Μόρφου. 

Οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και να λιτανεύσουν τη θαυματουργή εικόνα του Χρυσοσώτηρος της Ακανθούς, η οποία φυλάσεται προσωρινά στον ναό του Αγίου Μάμαντος.

Παρακαλούνται οι πιστοί, όπως φέρουν μαζί τους κλάδους βαΐων και ελαίων, καθώς και άνθη για να ευλογηθούν.

Για πληροφορίες απευθύνεστε στον Γραμματέα της Εκκλησιαστικής Επιτροπής κ Χριστόδουλο Χατζηχριστοδούλου στο τηλ. 99333939.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου.

Ευρύχου, 14 Απριλίου 2022.

Σημείωση: Την Κυριακή των Βαΐων, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος θα προεξάρχει της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα.