Ιερός Ναός Αγίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος (Περιστερώνα Μόρφου): Πανήγυρις της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού (Πανήγυρις Κάτω Ζώδιας, 14 Σεπτεμβρίου 2023)

Ο Τίμιος Σταυρός της Κάτω Ζώδιας

Φέρεται στη γνώση των ευσεβών χριστιανών ότιμε την ευκαιρία της πανηγύρεως της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού (κατά την οποία πανηγυρίζει στην προσφυγιά η κατεχόμενη από τους Τούρκους κοινότητα Κάτω Ζώδιας, της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου), στον Ιερό Ναό Αγίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος (Περιστερώνα Μόρφου) θα τελεστούν οι πιο κάτω ακολουθίες:

  • Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου
    • 6:00 μ.μ.: Πανηγυρικός εσπερινός της εορτής προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου. Μετά το πέρας του εσπερινού θα ακολουθήσει κέρασμα στο αρχονταρίκι του ιερού ναού.
  • Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου
    • 6:30 π.μ.: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμανδρίτου Φωτίου Ιωακείμ.
    • 6:00 μ.μ.: Παράκληση και Χαιρετισμοί προς τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού και του Οσίου Ευμενίου του Νέου.

Κατά τη διάρκεια των ακολουθιών του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας θα εκτίθεται προς προσκύνηση ο Τίμιος Σταυρός της Κάτω Ζώδιας.

Ο Τίμιος Σταυρός της Κάτω Ζώδιας
Φωτογραφία από την λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού της Κάτω Ζώδιας (13/09/2017)
Τίμιος Σταυρός, Κάτω Ζώδια. Άποψη από βόρεια
Αριστερά: Ιερός Ναός Αρχαγγέλου (Πάνω Ζώδια). Δεξιά: Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού (Κάτω Ζώδια)

Διαβάστε:

Ζώδια ή Ζώδκια

Ζώδκια – Ποίημα Ταξίαρχου Στυλιανού Πετάση (εκ της ιστορικής κώμης της Κυθρέας)