Πηγή: https://www.vimaorthodoxias.gr/theologikos-logos-diafora/sygklonistiki-metathanatia-empeiria-pethana-kai-eida-ton-paradeiso-kai-tin-kolasi-vinteo/

Λίγο πριν τη νέα χρονιά (2020) ήρθε στο κατηχητικό μας, στον Άγιο Αθανάσιο στην Δράμα, ένας Δραμινός, ο Απόστολος, να μας μιλήσει.

Τον κάλεσε ο παπά Κώστας γιατί έζησε μια σπάνια εμπειρία.

Πριν από 30 περίπου χρόνια, όταν ήταν 27 ετών, εργαζόταν στα καράβια. Την περίοδο εκείνη το καράβι του ήταν στην Χαλκίδα για κάποιες εργασίες.

Κάποια στιγμή, άκουσε συνάδελφό του να καλεί σε βοήθεια και έτρεξε να δει τι γίνεται… και όντως κρεμόταν στο χείλος του αμπαριού με άμεσο κίνδυνο να πέσει από ύψος 10 μέτρων.

Έτρεξε να τον βοηθήσει και πάνω στην κίνηση που έκανε πιάνοντας τον όπως όπως, έπεσαν και οι 2 από εκεί.

Ο φίλος του προσγειώθηκε επάνω σε κάποια σίδερα 2 μέτρα χαμηλότερα, ενώ ο ίδιος έπεσε στο πάτωμα του αμπαριού από ύψος 10 μέτρων.

Από εκεί και μετά περιγράφει τι είδε με τα μάτια της ψυχής του…
Η μεταθανάτια εμπειρία του είναι τόσο συγκλονιστική! Σήμερα εργάζεται ως λογιστής στη Δράμα.

Τα όσα μας περιγράφει είναι αποκαλυπτικά και συνάμα μας κάνουν να σκεφτούμε όσα κάνουμε όλοι μας καθημερινά σε τούτη την πρόσκαιρη ζωή.

Μέσα από την εμπειρία αυτή είναι σαν να βλέπουμε τα δικά μας σφάλματα, τις δικές μας αμαρτίες, τις δικές μας κοσμικές λογικοφανείς θεωρίες περί θανάτου και εμπειρίας αυτού.

Δεν θα πρέπει να φοβόμαστε τον «θάνατο» αλλά τις αμαρτίες που μας φέρνουν στον θάνατο.

Ο Κύριος να δίνει δύναμη σε όλους μας ώστε να κάνουμε σωστό εν Χριστώ αγώνα έτσι ώστε όταν θα έρθει (σε όλους θα συμβεί) ο κοσμικός – υλικός θάνατος ο φύλακας Άγγελός μας να μας οδηγήσει με χαρά στην Ουράνια Βασιλεία του Ιησού Χριστού.