Διάλογος Γερόντισσας Γαλακτίας με τον κεκοιμημένο παππού της τον παπα-Νικόλαο…

Διαβάζει ο Μητροπολίτης Μόρφου από απομαγνητοφωνημένη ηχογράφηση της Γερόντισσας Γαλακτίας.

Γερόντισσα Γαλακτία

«Είδα στον Άδη τί γίνεται. Να μην πάει κανείς ούτε δευτερόλεπτο. Είδα χωριανούς μου. Δεν φανέρωσα σε κανέναν αυτούς που είδα. Μετά άναβα κεριά. Έκανα προσευχή. Άρχισαν να χοροπηδούν οι καημένοι. Εκεί είναι οι αιρετικοί. Οι μάγοι, οι μάγισσες. Να ξέρανε τι τους περιμένει αυτούς καλύτερα να μην είχανε γεννηθεί. Εκεί ποιοί άλλοι είναι; Οι ασεβείς ιερωμένοι. Ω τους κακομοίρηδες. Εκεί είναι οι βλάσφημοι, οι κακούργοι, οι μαγαρισμένοι στο σώμα, οι άτιμοι, οι μοιχοί, οι πόρνοι, προπαντός οι αρσενοκοίτες. Αφόρητα βάσανα. Τώρα τα κάνουνε και οι παντρεμένοι αυτά. Φρίκη. Φρίκη.

Ο παππούς μου, ο παπα-Νικόλας, έλεγε όταν ψυχομαχούσε: Ευτυχώς που δεν θα ζω τα επόμενα χρόνια. Μου έδειξε ο Θεός πράγματα που ο νους σας δεν τα βάνει. Και ο γάμος θα γενεί αποσφούγγισμα (χαρτί υγείας). Πάντα σκεφτόμουν τί εννοούσε ο παππούς μου.

Τώρα τελευταία τον είδα. Μου είπε να βάνω πολλούς νεκρούς στην προσευχή μου. Το διαπίστωσα κι εγώ μέσα από την καρδιά. Τί βοήθεια θέλουν. Κάποτε σα να τρυπά η γη και βγαίνουν μυριάδες και περνούν από μπροστά μου και ζητούν βοήθεια. Και μου εξήγησε ο παππούς μου. Νόμιζα παιδί μου όσο ζούσα στην γη πως τους βοηθά μόνο η προσκομιδή. Αυτό βέβαια είναι το μείζον. Όμως, και το κομποσχοίνι και το ψαλτήρι βοηθούν πολύ τις ψυχές.

Τον ρώτησα:
-Τί εννοούσες παππού όταν έφευγες και έλεγες ότι ο γάμος θα γίνει αποσφούγγισμα;

Θα κάνουν παιδί μου τα έργα των κίναιδων και θα πονέσει πολύ το Άγιον Πνεύμα, η χάρις του Μυστηρίου. Θα μαγαρίσει η φύση και το αίμα των ανθρώπων.

[Μητροπολίτης Μόρφου: Θα μολυνθεί η φύση και το αίμα των ανθρώπων. Που σημαίνει κληρονομικότητα, το αίμα.]

Ήταν και δάσκαλος ο παππούς μου και μιλούσε ωραία. Μου είπεν ακόμη, Τα σκοτώματα των αγέννητων παιδιών (οι εκτρώσεις δηλαδή) αυτά τα ανώμαλα έργα που σου είπα και οι σατανισμοί, οι μαγείες, άλλαξαν πολύ την δημιουργία του Θεού. Έγινε η ανθρωπότητα όμοια με τον σατανά.

[Μητροπολίτης Μόρφου: Κύριε ελέησον. Και μου έλεγε εμένα του ιδίου ο Άγιος Ιάκωβος ότι αν δεν γίνει ο μεγάλος πόλεμος να γίνει η μεγάλη εγχείρηση, θα γεμίσει η γη, μου έλεγε, διαβολόπαιδα. Και της λέει τα ίδια από τον Παράδεισο ο παπα-Νικόλας, της Αγίας Γερόντισσας Γαλακτίας.]

Έγινε η ανθρωπότητα όμοια με τον σατανά. Αίματα θα τα καθαρίσουν όλα αυτά.

Έλεγεν ακόμη ο παππούς μου όταν ήταν να πεθάνει ότι θα κάνουν παρέλαση οι αρσενοκοίτες σαν τους ευζώνους. Εκεί θα θεωρούν οι κυβερνήτες, τα πρώτα κεφάλια της Ελλάδος, αυτούς.

[Μητροπολίτης Μόρφου: Θα πηγαίνουν οι κυβερνήτες να τους καμαρώνουν.]

Τότε είπε θα έλθουν οι μεγάλες συμφορές. Να ξέρετε και κάτι άλλο. Αλλοίμονο στους άδικους. Στους εκμεταλλευτές εργοδότες που για κομμάτι ψωμί εκμεταλλεύονται φτωχαδάκια που ζητούν λίγη δουλίτσα για τα παιδάκια τους. Ανασφάλιστους τους έχουνε ορισμένοι. Είλωτες. Αυτοί θα ζήσουνε την φριχτότερη κόλαση και επά και παρέκει (και εδώ και στην αιωνιότητα).»

 

Πηγή: https://tasthyras.wordpress.com