Ανακοίνωση: Λειτουργίες και κηρύγματα 20 – 22 Νοεμβρίου 2021

ΜΝΗΜΗ ΟΣΙΟΥ ΣΩΖΟΜΕΝΟΥ

Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος θα χοροστατήσει κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και θα κηρύξει τον θείο λόγο στο πανηγυρίζον ιερό παρεκκλήσιο του αγ. Σωζομένου, στην κοινότητα Γερακιές.


ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 5:00 μ.μ., ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος θα προστεί της  Ακολουθίας του πανηγυρικού Εσπερινού και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντο», στην κοινότητα Κουτραφάς. Στον ίδιο πανηγυρίζοντα ιερό ναό ο Πανιερώτατος θα τελέσει την Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής.

Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου π. Ιάκωβος Καλογήρου θα προστεί της  Ακολουθίας του πανηγυρικού Εσπερινού και θα κηρύξει τον θείο λόγο στο πανηγυρίζον ιερό εξωκκλήσιο της Παναγίας «Κουσουλιάς» στην κοινότητα Φλάσου. Στο ίδιο πανηγυρίζον ιερό παρεκκλήσιο ο Πανοσιολογιώτατος θα λειτουργήσει και ανήμερα της εορτής.

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Φώτιος Ιωακείμ θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο Λόγο στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Παναγίας, στην κοινότητα Γαλάτας.


ΜΝΗΜΗ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΟΥ «ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ»

Η Ιερά Μητρόπολη Μόρφου και η Ανεγερτική Επιτροπή του Προσκυνηματικού Ναού του Οσίου Ιακώβου (Τσαλίκη) του «με συγχωρείτε» και Θαυματουργού σας  προσκαλούν στους τριήμερους εορτασμούς προς τιμή του οσίου Ιακώβου (Τσαλίκη) του θαυματουργού που θα πραγματοποιηθούν στον ιερό ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στην κοινότητα Ακακίου από 20-22 Νοεμβρίου 2021.

Το πρόγραμμα των Ιερών ακολουθιών έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Σάββατο 20 Νοεμβρίου εσπέρας και ώρα 16:30: Υποδοχή τεμαχίου ιερού λειψάνου Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία και επιστηθίου σταυρού του Οσίου Ιακώβου του Θαυματουργού στην πλατεία της εκκλησίας της Παναγίας Χρυσελεούσας. Ακολούθως Πανηγυρικός Εσπερινός των Εισοδίων της Θεοτόκου. Ο ναός θα παραμείνει ανοικτός μέχρι τις 21:00 για προσκύνημα.

Κυριακή 21 Νοεμβρίου πρωί και ώρα 06:30: Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Εισοδίων της Θεοτόκου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το ιερό λείψανο του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία και ο επιστήθιος σταυρός του Οσίου Ιακώβου του Θαυματουργού θα παραμείνουν για ολοήμερο προσκύνημα.

Κυριακή 21 Νοεμβρίου βράδυ και ώρα 19:30: Πανηγυρική αρχιερατική αγρυπνία προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ.κ. Νεοφύτου προς τιμή του Οσίου Ιακώβου του Τσαλίκη του Θαυματουργού.

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου εσπέρας και ώρα 17:30: Παρακλητικός Κανόνας προς τιμή του Οσίου Ιακώβου και στη συνέχεια στις 18:30 ομιλία από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ.κ. Νεόφυτο με θέμα: «Ο Άγιος Ιάκωβος και η σχέση του με την Παναγία και τους αγίους».