Ανακαίνιση και επαναλειτουργία Παρεκκλησίου του Αγίου Αντωνίου Περιστερώνας – Κατάλογος αναγκών

Αγαπητοί και ευσεβείς πιστοί , επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ανακοινώσουμε πως με την βοήθεια του Θεού και τις πρεσβείες του Αγίου Αντωνίου , ολοκληρώθηκαν σχεδόν οι εργασίες αναπαλαίωσης του ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Αντωνίου , που βρίσκεται στην κοινότητα Περιστερώνας. Μετά τις ευλογίες και τις συμβουλές του Μητροπολίτη  μας κ. Νεοφύτου, έχει αποφασισθεί όπως γίνει αρχικά στον Ναό ένας μικρός Αγιασμός , έτσι ώστε να καθαγιασθεί ο χώρος με την Χάρη του Αγίου Πνεύματος και να αρχίσει πάλι την λειτουργία του με την τέλεση των ιερών ακολουθιών . Αυτό θα γίνει την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30, μαζί με τον Εσπερινό προς τιμή των Αγίων Θέκλας της ισαποστόλου , και  Σιλουανού Οσίου του Αθωνίτου. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι μετά τον Αγιασμό αυτό , και σε ημερομηνία  που θα ανακοινωθεί προσεχώς , θα τελεστεί στον Ναό από τον Μητροπολίτη μας, η τελετή της εκπλύσεως και μυρώματος της νεόκτιστης Αγίας Τράπεζας. Η συγκεκριμένη τελετή δεν θα είναι ολόκληρη η τελετή εγκαινίων , αφού επάνω στην καινούρια Αγία Τράπεζα έχει τοποθετηθεί η πλάκα της παλαιάς Αγίας Τράπεζας που είναι εγκαινιασμένη με Αγία Λείψανα από τις 21 Νοεμβρίου 1921, όπως φαίνεται σε σχετική  επιγραφή. Η νέα Αγία Τράπεζα μόνο θα πλυθεί και θα μυρωθεί από τον επίσκοπο, όπως ακριβώς όμως γίνεται και στην τελετή των Εγκαινίων  ενός Ναού. 

Μέχρι να φθάσουμε όμως στην μέρα , θα τελούνται οι ακολουθίες στο Παρεκκλήσιο, όπως θα φαίνεται στο μηναίο πρόγραμμα της ενορίας. Για την ολοκλήρωση του Παρεκκλησίου όμως, ώστε να φθάσουμε σε αυτή την ποθητή μέρα πρέπει να γίνουν κάποιες εργασίες και να αγοραστούν κάποια ιερά σκεύη , απαραίτητα για την λειτουργία του. Με βάση λοιπόν τις ανάγκες του Παρεκκλησίου έχουμε ετοιμάσει και σας παρουσιάζουμε ένα κατάλογο, με την ευχή να εξευρεθούν δωρητές για το καθένα από αυτά. Όσοι επιθυμούν επίσης θα μπορούν να συμβάλουν ανώνυμα ή επώνυμα και με χρηματικά ποσά. Είμαστε σίγουροι ότι όπως κάθε φορά έτσι και τώρα, θα στηρίξετε και αυτή μας την προσπάθεια, κάνοντας έτσι όλοι μαζί το Παρεκκλήσιο του Αγίου Αντωνίου, ακόμη ένα στολίδι για την κοινότητα και την ευρύτερη περιοχή της Μητροπόλεως μας. Η αγάπη και η στήριξη σας, αποτελεί για μας κινητήριο μοχλό για τις αποφάσεις μας και σας ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.

Εκ της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Περιστερώνας

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

1. Δύο  μικρά μπρούτζινα  μανουάλια μπροστά στην εικόνες α) του Χριστού και β) της Παναγίας  1300 ευρώ το ένα.

2. Δυο μεγάλα σκαλιστά προσκυνητάρια της ίδιας τεχνοτροπίας με το τέμπλο, που θα μπουν δεξιά και αριστερά του τέμπλου  για την εικόνα του Αγίου Αντωνίου και απέναντι 1100 ευρώ το ένα .

3. Μεγέθυνση και συντήρηση του παλαιού μικρού πολυέλαιου που είχε ο Ναός  1400  ευρώ.

4. Ασημένιο κανδήλι Αγίου Αντωνίου 1500 ευρώ.

5. Μπρούτζινος Σταυρός πάνω από την Αγία Πόρτα 750 ευρώ.

6. Δύο Φανούς χειροποίητους για τα 2 ψαλτήρια 330 ευρώ ο ένας (σύνολο 660 ευρώ) 

7. Μπρούτζινο σταν για τον θυμιατό μέσα στο Ιερό Βήμα 750 ευρώ.

8. Μια ασημένια ή ξυλόγλυπτη Περιστέρα (σύμβολο του Αγίου Πνεύματος)  που θα κρεμαστεί πάνω από την Αγία Τράπεζα (ακόμη δεν έχουμε τιμή)

9. Ξυλόγλυπτο δισκέλιο Ευαγγελίου 800 ευρώ.

10. Ιερόν Ευαγγέλιον   2000 ευρώ.

11. Ξυλόγλυπτη βάση ιερών εξαπτερύγων και Σταυρού , πάνω στην Αγία Τράπεζα 600 ευρώ.

12. Δύο κινητές ξυλόγλυπτες λαμπάδες για τις ιερές ακολουθίες 300 η μία ( σύνολο 600 ευρώ)

13. Μικροφωνική εγκατάσταση εντός και εκτός Ναού 3000 ευρώ

14. Χρυσοκέντητα Άμφια Ναού

α) Αγία Τράπεζα 1500 ευρώ,  β) Αγία Πρόθεση 250 ευρώ,  γ) Κουρτίνα Αγίας Πόρτας 600 ευρώ, δ)  κουρτίνα μικρής πόρτας ιερού 300 ευρώ,  ε) κάλυμμά για Προσκυνητάρι Ναού 400 ευρώ, στ) κάλυμμα για δισκέλιο 400 ευρώ, ζ) τραπεζομάντηλο για  τραπέζι αρτοκλασίας 350 ευρώ .  

Τηλέφωνο  επικοινωνίας : 0035799527607 – πατήρ Μιχαήλ Νικολάου