Αγρυπνία προς τιμήν του οσίου Νεοφύτου του Εγκλείστου και του Αγίου Ισαάκ του Σύρου στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Πιτυδιώτη (27/28.09.2023) – 25 χρόνια Αρχιερωσύνης του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου

Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών Χριστιανών ότι, με την ευκαιρία της εύρεσης και ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Νεοφύτου του Εγκλείστου και της μνήμης του Αγίου Ισαάκ του Σύρου, θα τελεσθεί ΑΓΡΥΠΝΙΑ την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 7:30 μ.μ. στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Πιτυδιώτη παρά τον Άγιο Επιφάνιο Σολέας.

Κατά την Αγρυπνία θα εκτίθεται σε προσκύνηση τμήμα του ιερού λειψάνου του Οσίου Νεοφύτου και εικόνα του Αγίου Ισαάκ του Σύρου.

Της Ιεράς Αγρυπνίας θα προεξάρχει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος.

25 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΕΡΩΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ κ. ΝΕΟΦΥΤΟΥ

25 χρόνια Αρχιερωσύνης του Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου έχουν συμπληρωθεί αυτές τις μέρες, αλλά και 25 χρόνια ποιμαντορίας του της Θεοσκέπαστης και Θεομόρφου Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου. 

Ο Πανιερώτατος στις 22 Αυγούστου 1998 εξελέγη ψήφω κλήρου και λαού Μητροπολίτης Μόρφου και στις 13 Σεπτεμβρίου 1998 χειροτονήθηκε σε Επίσκοπο, και την ίδια μέρα ενθρονίστηκε στην Ευρύχου, προσωρινή έδρα της προσφυγικής Μητροπόλεώς μας. 

Ευχόμαστε προς τον σεβαστό μας Πατέρα και Ποιμένα η Υπεραγία Θεοτόκος, ο Πολιούχος άγιος της Μητροπόλεώς μας Άγιος Μάμας, ο  ιδρυτής και θεμελιωτής της τοπικής μας Εκκλησίας Άγιος Αυξίβιος Α΄ Επίσκοπος Σόλων, καθώς και οι σύγχρονοι άγιοι που η πρόνοια του Τριαδικού Θεού αξίωσε  να γνωρίσει στα δεκαεννέα του χρόνια: Ιάκωβος (Τσαλίκης), Ευμένιος (Σαριδάκης), Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης και Παΐσιος Αγιορείτης να πρεσβεύουν προς τον Τριαδικό Θεό να του παρέχει πλούσια τα ελέη Του, τη δύναμη να επιτελεί το ποιμαντικό του έργο με υπομονή, πίστη και αγάπη, και να ορθοδοξεί και να ορθοτομεί με ανδρεία τον λόγο της Αληθείας ευαρεστώντας τον δωρεοδότη Κύριό μας, ούτως ώστε σύντομα να αξιωθεί να επιστρέψει και να εγκατασταθεί στη φυσική έδρα της Μητροπόλεώς μας, στην κατεχόμενη σήμερα και αύριο ελεύθερη, πόλη της Μόρφου.

Τοποθεσία Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Πιτυδιώτη: