Εργασίες που υπολοίπονται και ανάγκες στο παρεκκλήσιο Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού και Αγίου Ευμενίου του Νέου στην Περιστερώνα

Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού, Περιστερώνα (Μόρφου)

Πλησιάζοντας στην  ιερά πανήγυρη του Παρεκκλησίου μας, με την εορτή  του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού, η Ανεγερτική Επιτροπή του Παρεκκλησίου του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού και Αγίου Ευμενίου του νέου, μαζί με την Εκκλησιαστική Επιτροπή Περιστερώνας επιθυμούμε να επικοινωνήσουμε μαζί με όλους τους πιστούς και ιδιαίτερα όσους ευλαβούνται τους Αγίους του Παρεκκλησίου μας, για να τους ενημερώσουμε για την πορεία του Παρεκκλησίου με σκοπό την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων εργασιών και την εκπλήρωση των διαφόρων αναγκών του Παρεκκλησίου μας.

Η ενημέρωση γίνεται έχοντας ως σκοπό μας, να μπορέσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να προγραμματίσουμε και να διοργανώσουμε τον εγκαινιασμό (μύρωμα) του Παρεκκλησίου, με τις ευχές του Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεοφύτου. Για τον σκοπό αυτό παραθέτουμε πιο κάτω, όσα ακόμη έχει ανάγκη το Παρεκκλήσιο για να υλοποιηθούν πριν από τα εγκαίνια του. Πέρα από τον πιο κάτω κατάλογο, είναι βέβαια καλοδεχούμενες και οποιεσδήποτε εισφορές για τον σκοπό της αποπεράτωσης του Ναού μας και στην αποπληρωμή όλων των χρεωστικών εκκρεμοτήτων που έχουν προκύψει. Η κάθε εισφορά είναι πολύτιμη και πολύ καθοριστική για να προχωρήσουμε και να προγραμματίσουμε το μεγάλό αυτό γεγονός του εγκαινιασμού του Παρεκκλησίου.

Για εισφορές μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 99527607 (π. Μιχαήλ Νικολάου) και 99523597 (Μαρία Γεωργίου Τζιάπρα). Παραθέτουμε και τον αριθμό λογαριασμού του Παρεκκλησίου, για όσους επιθυμούν να κάνουν κατάθεση:

ΙΕΡΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΤΟΥ ΛΕΠΡΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:

ΙΒΑΝ: CY 15 0050 0161 0001 6101 G4364601
ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: IER.PAR.AG.NIKIFOROU.LEPROU-PERIST.

Ευχόμαστε τέλος, ο Πανάγαθος Θεός δια πρεσβειών των δυο μεγάλων και θαυματουργών Οσίων του Παρεκκλησίου μας να σας χαρίζει πλούσια την Χάρη και τα Ελέη Του. Αμήν!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΑΓΚΩΝ

– ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΟΛΥΕΛΑΙΟΣ ΝΑΟΥ ΜΕ ΚΕΡΙΑ
μετά από εισήγηση και παράκληση του Μητροπολίτου μας κ. Νεοφύτου, αποφασίστηκε όπως κεντρικά του Ναού κάτω από τον Παντοκράτορα, κρεμαστεί μπρούτζινος πολυέλαιος με κεριά, ο οποίος θα ανάβει κυρίως στις Αγρυπνίες και στις πανηγυρικές ακολουθίες. Το κόστος του πολυελαίου ανέρχεται στις 8000 ευρώ.

ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ
που τοποθετήθηκαν και θα παραμείνουν μόνιμα επί της Αγίας Τράπεζας . Σύνολο: 4000 ευρώ (κάθε εξαπτέρυγο 2000).

ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΚΡΕΜΑΣΤΟ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ (550 ευρώ)

2 ΦΑΝΟΥΣ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ- ΛΙΤΑΝΕΙΑΣ (400 ευρώ ο ένας)

– ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
2 μεγάλες Αγιογραφίες – Παραστάσεις στις 2 πλευρές της Αγίας Τραπέζης (1650 ευρώ η κάθε μία)

– ΞΥΛΟΛΥΠΤΑ

 • ΠΑΓΚΑΡΙ ΜΕ ΘΗΚΕΣ ΚΕΡΙΩΝ στην είσοδο του Ναού (3350 ευρώ)
 • ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΗΡΟΣΤΑΤΗΣ με μηχανισμό απορρόφησης του καπνού  στην είσοδο του Ναού (4750 ευρώ)
 • 4 σκαλιστές επιχρυσωμένες  λαμπάδες  τοποθετήθηκαν μόνιμα πάνω στα μανουάλια μπροστά στο τέμπλο (500 ευρώ  η κάθε μία)
 • Δισκέλιο για εικόνα μεταφερόμενο (700 ευρώ)
 • Τραπέζι εξάγωνο αρτοκλασίας  (600 ευρώ)
 • 2 Ξύλινες σκαλιστές Λαμπάδες  μεταφερόμενες (200 ευρώ η μία)

– ΧΡΥΣΟΚΕΝΤΗΤΑ ΑΜΦΙΑ (υπολείπονται)

 • 4 χρυσοκέντητες ποδιές (1 για Ταξιάρχες Μιχαήλ και Γαβριήλ, 1 για Οσίους Βαρνάβα και Ιλαρίωνα, 1 της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας και 1 του Τιμίου Πρόδρόμου, 500 ευρώ η μία)
 • Κάλυμμα χρυσοκέντητο για Δισκέλιον Ευαγγελίου (400 ευρώ)
 • Κάλυμμα προσκυνηταρίου (500 ευρώ)
 • Αέρας πανηγυρικός χρυσοκέντητος με μεγάλη παράσταση (2000 ευρώ)
 • Ειλητό για Αντιμήνσιο (200 ευρώ)
 • Δυο μικρά τραπεζομάντηλα χρυσοκέντητα (200 ευρώ το ένα)

– ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΣΤΟΝ ΝΑΟ (1200 ευρώ)