Νέα-Δραστηριότητες

ouranos2

Παναγία Φορβιώτισσα, τοιχ. 1105/6  Ιερά Μονή Παναγίας της Φορβιώτισσας (Ασίνου), Νικητάρι -Κύπρος

agiosmamas2.jpg

Αρχική Διακονία Κατηχητικά Σχολεία
en el fr
Πορεία - Λιτανεία στα βήματα των Αγίων Αποστόλων Εκτύπωση

Πηγή: www.facebook.com/poreiaapostolon

Πορεία στα βήματα των αγίων Αποστόλων, 2016 Με ιδιαίτερη θρησκευτική ευλάβεια και αρμόζουσα λαμπρότητα έγινε η μεγάλη Πορεία – Λιτανεία στα Βήματα των Αγίων Αποστόλων Παύλου, Βαρνάβα, Μάρκου και Τυχικού το Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016. Η Πορεία – Λιτανεία ξεκίνησε από το Μοναστήρι του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ στη Σκουριώτισσα, μετά από τον καθιερωμένο Αγιασμό και τις ευχές και ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου.


Ιερό ησυχαστήριο Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ. Πορεία στα βήματα των αγίων Αποστόλων, 2016 Η Πορεία – Λιτανεία της Αγίας Εικόνας της Βάφτισης του Αγίου Ηρακλειδίου από τους Αποστόλους πέρασε μέσα από τα χωριά Κατύδατα, Λινού, Φλάσου, Ευρύχου, Κοράκου, Τεμπριά, Σινά Όρος, Λαμπαδού, Κακοπετριά, Γαλάτα και κατέληξε στα Καλιάνα στον ωραιότατο Ναό των Αγίων Ιωακείμ και Άννας, όπου ψαλθήκαν χαιρετισμοί προς τον Άγιο Ηρακλείδιο. Η Αγία Εικόνα παρέμεινε στον Ναό μέχρι την επόμενη μέρα.

Κατύδατα. Πορεία στα βήματα των αγίων Αποστόλων, 2016 Την Κυριακή 23η Οκτωβρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η πομπή πορεύτηκε προς το παρεκκλήσι των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας και ακολούθως μέσα από το πανάρχαιο μονοπάτι Σολιάς Μαραθάσας προς το Αγίασμα Αγίου Ιωάννη Λαμπαδιστή και στη συνέχεια στο Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στην κοινότητα Οίκου. Εκεί αφίχθηκε ταυτόχρονα και το Ιερό Λείψανο του Αποστόλου Βαρνάβα.

Φλάσου. Πορεία στα βήματα των αγίων Αποστόλων, 2016 Ακολούθως η πομπή με όλες τις αρμόζουσες τιμές προχώρησε προς το ποταμό Σέτραχο όπου 2000 χρόνια πριν οι Άγιοι Απόστολοι βάφτισαν τον Άγιο Ηρακλείδιο. Έγινε Αγιασμός των Υδάτων και Δέηση. Ακολούθως την Αγία Εικόνα και το Ιερό Λείψανο του Αποστόλου Βαρνάβα υποδέχτηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος και εισήλθε πανηγυρικά εντός του ναού του Αγίου Ηρακλειδίου που μαζί με τον ναό του Αγίου Ιωάννη και του Ακάθιστου Ύμνου συναποτελούν την ιερά μονή Οσίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή.

Λινού. Πορεία στα βήματα των αγίων Αποστόλων, 2016 Ακολούθησε παρακλητικός κανόνας και χαιρετισμοί προς τον Άγιο Ηρακλείδιο και ο θείος λόγος του Μητροπολίτη Μόρφου γεμάτος πόνο και αγωνία, προσευχή, αλλά και ελπίδα για το ποίμνιο του και τους απανταχού χριστιανούς.

Σε όλες τις κοινότητες η Αγία Εικόνα τύχαινε θερμότατης υποδοχής και γίνονταν δεήσεις για τερματισμό της ανομβρίας και ελευθερίας της Κύπρου μας.

Ευχαριστίες

Ευρύχου.Πορεία στα βήματα των αγίων Αποστόλων, 2016 Η επιτροπή πρωτοβουλίας αισθάνεται εντονότατα την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όσους ταπεινά πορεύτηκαν στην Μεγάλη Πορεία – Λιτανεία στα βήματα των Αγίων Αποστόλων από το Μοναστήρι του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ στη Σκουριώτισσα μέχρι τον Σέτραχο ποταμό του Καλοπαναγιώτη και την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Λαμπαδιστή.

Κοράκου. Πορεία στα βήματα των αγίων Αποστόλων, 2016 Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη μας για τις ευλογίες του αλλά και για τον λόγο του, τον γεμάτο αγωνία και προσευχή για το ποίμνιο του και για τους απανταχού χριστιανούς και την προσδοκία της ανάστασης ψυχής και σώματος.

Ευχαριστούμε την ιερά μονή Παναγίας Κύκκου τον Μητροπολίτη και τον Έφορο της Μονής για την έμπρακτη στήριξη συμμετοχή και την μεταφορά του ιερού λειψάνου του αποστόλου Βαρνάβα.

Τεμβριά. Πορεία στα βήματα των αγίων Αποστόλων, 2016 Ευχαριστούμε τον Διοικητή του 2ου τακτικού συγκροτήματος Συνταγματάρχη Αντώνη Μαρκαντώνη που πορεύθηκε μαζί μας για τη συνοδεία και τις τιμές που αποδόθηκαν στην Αγία Εικόνα και το Ιερό λείψανο του Απόστολου Βαρνάβα.

Ευχαριστούμε όλες τις κοινότητες για την υποδοχή και την φιλοξενία που απλόχερα πρόσφεραν σε όλους τους πεζοπόρους.

Λαμπαδου. Πορεία στα βήματα των αγίων Αποστόλων, 2016 Ευχαριστούμε τους ιερείς και ιδιαίτερα τον πατέρα Χριστόφορο.

Θερμά ευχαριστούμε τα μέλη του Εθελοντικού Τμήματος Εκτάκτων Αναγκών (ΕΤΕΑ) για την στήριξη που παρείχε σε όλη την πορεία.

Ιερά μονή Οσίου Ιωάννου Λαμπαδιστή. Πορεία στα βήματα των αγίων Αποστόλων, 2016 Ευχαριστίες οφείλονται σε όλους τους γνωστούς άγνωστους εθελοντές που αθόρυβα συνόδευαν την πορεία βοηθώντας γέροντες – αρρώστους να προσκυνήσουν την Άγια και Ιερή Εικόνα. Είθε ο Πανάγαθος Θεός και οι Άγιοι Απόστολοι με τον Άγιο Ηρακλείδιο που λιτανέψαμε να ανταμείψουν όλο τον λαό πορευθέντες και μη και να μας αξιώσουν να πορευθούμε σε μια ελεύθερη Κύπρο από Σαλαμίνος άχρι Πάφου.

Εκ της Επιτροπής

------

Τεμβριά. Πορεία στα βήματα των αγίων Αποστόλων, 2016 Κακοπετριά. Πορεία στα βήματα των αγίων Αποστόλων, 2016 Γαλάτα. Πορεία στα βήματα των αγίων Αποστόλων, 2016 Καλλιάνα. Πορεία στα βήματα των αγίων Αποστόλων, 2016 Βάπτιση στον Σέτραχο Ποταμό. Πορεία στα βήματα των αγίων Αποστόλων, 2016 Οίκος. Πορεία στα βήματα των αγίων Αποστόλων, 2016 Οίκο. Πορεία στα βήματα των αγίων Αποστόλων, 2016 Οίκο. Πορεία στα βήματα των αγίων Αποστόλων, 2016 Οίκο. Πορεία στα βήματα των αγίων Αποστόλων, 2016 Ιερά μονή Οσίου Ιωάννη Λαμπαδιστή. Πορεία στα βήματα των αγίων Αποστόλων, 2016 Ιερά μονή Οσίου Ιωάννη Λαμπαδιστή. Πορεία στα βήματα των αγίων Αποστόλων, 2016 Πορεία στα βήματα των αγίων Αποστόλων, 2016

 

 

 
Powered by OS