Νέα-Δραστηριότητες

ouranos2

Παναγία Φορβιώτισσα, τοιχ. 1105/6  Ιερά Μονή Παναγίας της Φορβιώτισσας (Ασίνου), Νικητάρι -Κύπρος

agiosmamas2.jpg

Αρχική Σεμινάριο Κλήρου Αναστάσιμη Λιτανεία στην Περιστερώνα

Σεμινάριο Κλήρου

Ιδρύθηκε και λειτουργεί Σεμινάριο για την επιμόρφωση των κληρικών της Μητροπόλεως Μόρφου. Στο Σεμινάριο αναπτύσσονται και συζητούνται θέματα Λειτουργικά, Ποιμαντικά, Αγιολογικά, Αντιαιρετικά, Εκκλησιαστικής Τέχνης, Γενικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας και Εκκλησιαστικής Ιστορίας της Κύπρου. Έδρα των Σεμιναρίων είναι το Πολιτιστικό Κέντρο της Μητροπόλεως στην Περιστερώνα. Υπεύθυνος του Σεμιναρίου είναι ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Κυπριανός Μηλιδώνης, τηλ. 99349402
en el fr
Αναστάσιμη Λιτανεία στην Περιστερώνα Εκτύπωση

Ανακοινώνουμε προς όλους τους πιστούς ότι την Δευτέρα του Πάσχα το πρωί μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας (γύρω στις 8:30)    θα γίνει όπως και πέρυσι  Αναστάσιμη λιτανεία στην κοινότητα . Θα περιφέρουμε την εικόνα  της Αναστάσεως , την εικόνα της Παναγίας μας και την εικόνα των Αγίων μας μέσα στους δρόμους της κοινότητας και θα ψάλλουμε Αναστάσιμους ύμνους. Όσοι επιθυμούν μπορούν να κρατούν και δικές τους εικόνες. Η λιτανεία θα περάσει από τους δρόμους που βρίσκονται τα παρεκκλήσια μας και από το πολυδύναμο κέντρο Άγιος Αντώνιος όπου θα ψάλλουμε το Χριστός Ανέστη στους ηλικιωμένους και θα καταλήξει πάλι στη Μεγάλη Εκκλησία. Όσοι έχουν τα σπίτια τους στην πιο πάνω διαδρομή μπορούν όταν θα περνά η πομπή να θυμιάσουν και να ραντίσουν με ροδόσταγμα και ροδοπέταλα τον Αναστάντα Κύριο.

Να πούμε ότι η λιτανεία αυτή δεν είναι μια δική μας καινοτομία, αλλά αποτελεί παράδοση σε πολλά ορθόδοξα μέρη, όπως το Άγιο Όρος , σε νησιά και πόλεις τις Ελλάδας και κυρίως σε πάρα πολλά ορθόδοξα μοναστήρια .

Προτρέπουμε όλους τους  ενορίτες μας και όσους επιθυμούν από τη γύρω περιοχή, να συμμετέχουν σε αυτήν την πανηγυρική Λιτανεία μέσα στα πλαίσια της χαράς που μεταδίδει η εορτή της Αναστάσεως , για να μεταφέρουμε έτσι το χαρμόσυνο μήνυμα της εορτής σε όλη την κοινότητα.

Στο τέλος της Λειτανίας η Εκκλησιαστική Επιτροπή θα προσφέρει αναστάσιμο κέρασμα-πρόγευμα σε όλους τους πιστούς στο προαύλιο της Εκκλησίας.

Πρωτοπρεσβ. Μιχάηλ Νικολάου

 
Powered by OS