Αναζήτηση

Αντιμήνσιο Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου

eikona-agiwn-morfou.jpg


eikona-agiwn-morfou.jpg

 

ouranos2

Παναγία Φορβιώτισσα, τοιχ. 1105/6  Ιερά Μονή Παναγίας της Φορβιώτισσας (Ασίνου), Νικητάρι -Κύπρος

agiosmamas2.jpg

Αρχική Σεμινάριο Κλήρου Εκδημία ιερέως Ανδρέα Αθανασίου

Σεμινάριο Κλήρου

Ιδρύθηκε και λειτουργεί Σεμινάριο για την επιμόρφωση των κληρικών της Μητροπόλεως Μόρφου. Στο Σεμινάριο αναπτύσσονται και συζητούνται θέματα Λειτουργικά, Ποιμαντικά, Αγιολογικά, Αντιαιρετικά, Εκκλησιαστικής Τέχνης, Γενικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας και Εκκλησιαστικής Ιστορίας της Κύπρου. Έδρα των Σεμιναρίων είναι το Πολιτιστικό Κέντρο της Μητροπόλεως στην Περιστερώνα. Υπεύθυνος του Σεμιναρίου είναι ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Κυπριανός Μηλιδώνης, τηλ. 99349402
en el fr
Εκδημία ιερέως Ανδρέα Αθανασίου Εκτύπωση

Ο π. Ανδρέας Αθανασίου Την Τρίτη 11 Απριλίου 2017, μετέστη προς Κύριον, σε ηλικία 88 ετών, ο ευλαβέστατος δούλος του Θεού πρεσβύτερος Ανδρέας Αθανασίου, ο οποίος υπηρέτησε τον ιερό ναό Αγίου Μάμαντος της κοινότητας Αληθινού και τον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής της κοινότητας Λειβάδια (Πιτισλιάς) της καθ᾽ ημάς μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου.

 

Ο μακαριστός  π. Ανδρέας γεννήθηκε στα Λειβάδια (Πιτσιλιάς) στις 25 Ιουνίου 1929 και χειροτονήθηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Μόρφου κυρό Χρύσανθο Σαρηγιάννη τον Δεκέμβριο του 1973.  Νυμφεύθηκε την πρεσβυτέρα Ανθούσα Παπασυμεού και απέκτησαν πέντε παιδιά.

Η εξόδιος ακολουθία θα  τελεστεί την Πέμπτη 13 Απριλίου  2017 και, ώρα 12:00 στον ιερό ναό Αγίου Μάμαντος Αληθινού, υπό του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου.